Re: Yeni Aldığım Hünkari

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Anonymous
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 19
  • Görüntüleme Görüntüleme 5K
A

Anonymous

Misafir
goruntu241.jpg

goruntu242.jpg

goruntu243.jpg

kardeş bu sanki hünkari değil de bango gibi duruyo ama yine de güzelmiş

Ahmet abi ama paçası takkesi var .Bence hünkari ama yine de büyük abiler daha iyi bilir (:

selamlar hünkari değil kanat kuyruk konya bangosunun bir türü seklinde.

arkadaşım bu kuş hünkari deyil ya fındık yada kırma da olabilir cünkü tam bi saf kan deil bu kuş bak sana bir hünkari resmi koyuyorum bu siteden bir abinin hünkarisi hünkariler böyle oluyor sen bi karşılaştır bakalım bu kuş la senin kinin arasında ne kadar benzerlik var

Ekli dosyalar

• Hünkari 2.webp
    Hünkari 2.webp
    63.5 KB · Görüntüleme: 1,923
71410151py0.jpg

Abi sizin koyduklarınız sıfır gaga o yüzden biraz ben zemiyorlar kabul ediyorum :D

ama bu kuşlarla vucut yapıları aynı gibi (:

en üstteki hünkari deil bende ama son resimdekilere yerli hunkari diyorlar tabi o sıfır gagalarda orjinaldir selamlar...gurkan sahın...

Evet en üst resimdeki kuş kesinlikle hünkari değil. Bence alakası da yok.

evet arkadaşlarınde dediyi gibi o kuş hünkari deyil ama güzel yani duruşu falan güzel eyer tanışmak ve daha fazla şey ögrenmek istoıyorsan msn mi eklersin

Tüh ya çok üzüldüm ne güzel hayallerim vardı :D.Bu kuş hünkari değilse ben onu şıhselliyle eş vurabilirim.Ben vurmak istememiştim kırmamak için (:

senin koydugun bu resimdekilerde hünkari deyil bunlar paralı fındık diye geciyor bizim buralarda bunlarda hünkari deyil kardeşim haberin olsun hayallarim vardı diyosun bu kuşla yapamassan başka bi kuşa gercekleştirirsin hayallerini
Ama senin bu resimdeki koydugun kuşlar paralı fındık

Ekli dosyalar

• 71410151py0.webp
    71410151py0.webp
    39.5 KB · Görüntüleme: 1,889
Evet kardes benim arkadasta süt beyaz fındıklar var aynısı bangoyada fındık demez artık herkes

Benim dediyim dogru demi arkadaşlar o resimdekiler paralı fındık ben yanlış bilmiyorum demi :ne:

buyrun bu "Türkiye Güvercin Yetiştiricileri Birliği"nin sitesi.Burada Fındık,Paralı Fındık ve Hünkari'nin aynı ırk olduğu yazıyor...

http://guvercinbirligi.com/Irklar.htm

Alfabetik sıra ile yazılmış hünkari ortalarda

verdiyiniz bilgi icin saolun

Ayrıca bazı kimseler "İlk resimdeki bango ama son resimdeki fındık" demişler.Dikkat ederseniz bütün resimlerde aynı kuş var.

Merhaba arkadaşlar ilk resimlerdeki kuşlarda sonraki resimlerdekilerde hunkari veya tepeli güllü azmanda denir bakın bazı yerde fındıkta deniyormuş ama sonuç olarak aynı kuş bunlar.Ben manisalıyım burada bunlar hunkari yerli olanlardan ama gagaları uzun paçalar kısa olsun sonuç hünkari.Bazı arkadaşlar yakından uzaktan alakası yok demiş oraya bu kuşun karşısına orjınal hollanda blondonet ve satenet resimleri koymuş olmaz bu kuş sahibinede haksızlık bence kuşada haksızlık.Bu resimlerdeki kuşlarla onlar karşılaştırma yapılamaz çünkü haksız bir karşılaştırma olur.Eleştirilerde yapıcı olalım yıkıcı değil çünkü kuş sahibinin bir iddası yok amaç sadece paylaşım saygılar.

Fatih abi tebrik ve teşekkür ediyorum.İşte aradığım buydu.Sizden Önce yorum yapanların hiçbirisinin hünkari hakkında bilgisi olduğunu düşünmüyorum.Çünkü postacı veya makaracı yetiştiriciler yorum yapmış.Her nereye gitsem kuş besleyenlerin %80'i bÖyle.Yani bilmiyor,ama yorum yapıyor karşısındakini küçümsüyor.En iyisi onda en doğrusunu kendi biliyormuş gibi davranıyor

Geri