Rengi çevirememe

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Miharbiden
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 7
  • Görüntüleme Görüntüleme 2K

Miharbiden

Üye
www.bursaoynar.com
Ad Soyad
İbrahim AKDEMİR
Meslek
Muhasebe
İlgi Alanı
Selamlar

Bu başlık altında oynar ırkında nadiren görülen rengi çevirememe mevzusuna birkaç fotoğrafla örnekler göstermek istiyorum. Gelme olasılığı %1 ve daha aşağısı olan ve genelde karabaş eş kuşlardan gelen bu renklere yamalı ve alaca denmektedir.

Merhaba İbrahim bu yamalıların açık kanları normal bir beyaz oynara nazaran daha fazla kapadığı hakkında bir düşünce veya bilgin var mı?

Selam

Dediğin gibi normal bir beyaza göre kapama oranı yüksektir. Karabaşla eş yapılırsa kendi gibi gelme olasılığı çok düşüktür.

İbrahim abi,bu tür renklerin genelde,iki yumurtadan birinde çıktığını duydum ve gördüm.Acaba her iki yumurtadanda böyle renkte oynarlar çıkabilirmi?

Selam

Gökhan her iki yumurtadan böyle yavru çıktığını ne gördüm ne duydum. Ancak kanında kalaça yani çok açık kuşların kanı girilmişse iki yavrudada yamalı yada alaca çıkma olasılığı artar.

Miharbiden' Alıntı:
Selam

Gökhan her iki yumurtadan böyle yavru çıktığını ne gördüm ne duydum. Ancak kanında kalaça yani çok açık kuşların kanı girilmişse iki yavrudada yamalı yada alaca çıkma olasılığı artar.
Miharbiden' Alıntı:
Selam

İbrahim verdiğin bilgiler için çok teşekkürler benim senden öğrenmek istediğim ilk sorum bu tür kuşların normal beyaza göre daha net kapama işlemi yapacağı ile ilgiliydi ve sen buna onay vermiştin fakat şimdi bu kuşların içinde açık kuşlar olduğunu da belirtiyorsun konuyu yanlışta anlamış olabilirim galiba ben anlamadım.Bu beyazların geçmişinde açık olduğunu düşünecek olursak ki hiç bir ''beyaz açık değildir''seninde bahsetmiş olduğun gibi bu kuşalrda açık ifadeler taşıması çok daha mantıklı sanırım yani bu tür kuşalr demekki iyi kapamaz diyebilirmiyiz yada ben mi yanlış anladım?
Vereceğin bilgiler için şimdiden çok teşekkürler.

Selam

Hüseyin ben yaşmaklının çok açığı kalaça dediğimiz kuş girilmişse ancak 2 yumurtadan bu renk çıkar dedim. Yoksa orjinal karabaşlardan bu şekilde gelme oranı çok çok düşük.

Miharbiden' Alıntı:
Selam

Hüseyin ben yaşmaklının çok açığı kalaça dediğimiz kuş girilmişse ancak 2 yumurtadan bu renk çıkar dedim. Yoksa orjinal karabaşlardan bu şekilde gelme oranı çok çok düşük.

İbrahim merhabalar kusuruma bakma ben yanlış anlamışım verdiğin bilgiler için çok teşekkürler.

Geri