renklerin performansa etkisi

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan erdinc_brs
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 13
  • Görüntüleme Görüntüleme 3K

erdinc_brs

Üye
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
erdinç öztürk
Meslek
tekstil
İlgi Alanı
Balıklar
Benim gözlemlediğim kara, karaçil vs. renkli kuşların izlediğim kuşçu arkadaşlarımda hep daha iyi performans sergilediği. Yine birkaç kişide özellikle bi arabın kümesin gülü olduğunu gördüm(bendede böyle) Bu raslantımıdır acaba. Mesela bende bide (ercan saygılı) plakalı kırmızı çiller var uçurmadım hiç kostümleri çok güzel ama bunlarda havada karalı desenler gibi performans sergilerlermi acaba. Teşekkür ederim

kardeş alakası yok.o performans kuşun damarından geliyor.mesela bende şu anda war.kostum olarak sıfır.satmaya kalksam 1 milyon veren olmaz.ama kuş çok oyunlu çeker koyarım bi ara.

zafer195' Alıntı:
kardeş alakası yok.o performans kuşun damarından geliyor.mesela bende şu anda war.kostum olarak sıfır.satmaya kalksam 1 milyon veren olmaz.ama kuş çok oyunlu çeker koyarım bi ara.

Yaş alanlarına dikkat edelim arkadaşlar kardeş dediğin kişi senden 20 yaş büyük.

erdinc_brs' Alıntı:
Benim gözlemlediğim kara, karaçil vs. renkli kuşların izlediğim kuşçu arkadaşlarımda hep daha iyi performans sergilediği. Yine birkaç kişide özellikle bi arabın kümesin gülü olduğunu gördüm(bendede böyle) Bu raslantımıdır acaba. Mesela bende bide (ercan saygılı) plakalı kırmızı çiller var uçurmadım hiç kostümleri çok güzel ama bunlarda havada karalı desenler gibi performans sergilerlermi acaba. Teşekkür ederim

selamlar
Damarı enaz kırılan kuşlar karaçil araplar olduğundan oyunları biraz daha güzel bence ama diğer dolapçılarında döndüğü bi gerçek bence renklerin performansa etkisi yok
saygılar

hayır bence var niye,sarı çiller,kırmızı çiller (altınbaş yada sakallı derler) olsun yada düz sarı dediğimiz oynaklar çoğunlukla fırtıkçı tabir edilen kuşlar,bunların oyunları ile bir arap olsun,bir mavi olsun,bir kara çil yada akçil olsun asla mukayese edilemez,benim şimdiye kadar olan tecrübem bu benim kümesimde sarı çilde besledim,düz sarı ve kırmızı çiller de besledim hem de en iyilerinden asla kendi araplarım ve mavilerimle asla yarışmaları söz konusu değildi.

hongkong' Alıntı:
hayır bence var niye,sarı çiller,kırmızı çiller (altınbaş yada sakallı derler) olsun yada düz sarı dediğimiz oynaklar çoğunlukla fırtıkçı tabir edilen kuşlar,bunların oyunları ile bir arap olsun,bir mavi olsun,bir kara çil yada akçil olsun asla mukayese edilemez,benim şimdiye kadar olan tecrübem bu benim kümesimde sarı çilde besledim,düz sarı ve kırmızı çiller de besledim hem de en iyilerinden asla kendi araplarım ve mavilerimle asla yarışmaları söz konusu değildi.

selamlar

bence bukadar emin konuşmayın sizin elinizdeki kuşlar dönmüyo olabilir hepsi dönecek die bir kaidede yok elimde düz sarılar sarı çiller sarı yamalılar kırmızı yamalılar mevcut ama fırtıkçı diiller oyunları beni gayet tatmin etmekte.tekrar diyorum renklerin asla performansa etkisi yoktur.

saygılar.

BENİM DENEDİĞİM SARI ÇİLLER VE KIRMIZI ÇİLLER DENİZLİDE TEVFİK ABİNİN KUŞLARINDAN (TEVFİK KARDEŞ) BELKİ DUYMUŞUNDUR.DEDİĞİM BU TÜR KUŞLAR HAVADA BİLE BİR KERE ÇEVİRMEZDİ SİZİN TABİRİNİZLE DOLAP ALIR GELİRDİ GENİŞ GENİŞ,BİZİM BESLEDİĞİMİZ ARAPLAR DÖNEĞE YAKIN DÖNÜŞLER VE KAPALI DAİRE GÖSTERİRLER,HİÇ BEGENMEDİĞİMİZ OLANI HAVADA HUNİ GİBİ OLUR BURNUNDAN OYNAR VE ÇOK SERT DÖNERLER,NEZAMAN OYUNA GİRDİ NEZAMAN OYUNA ÇIKTI GÖREMEZSİN BİLE,YANİ ALAHA ÇOK ŞÜKÜR DÖNEN KUŞLAR VAR ELİMDE

hongkong' Alıntı:
BENİM DENEDİĞİM SARI ÇİLLER VE KIRMIZI ÇİLLER DENİZLİDE TEVFİK ABİNİN KUŞLARINDAN (TEVFİK KARDEŞ) BELKİ DUYMUŞUNDUR.DEDİĞİM BU TÜR KUŞLAR HAVADA BİLE BİR KERE ÇEVİRMEZDİ SİZİN TABİRİNİZLE DOLAP ALIR GELİRDİ GENİŞ GENİŞ,BİZİM BESLEDİĞİMİZ ARAPLAR DÖNEĞE YAKIN DÖNÜŞLER VE KAPALI DAİRE GÖSTERİRLER,HİÇ BEGENMEDİĞİMİZ OLANI HAVADA HUNİ GİBİ OLUR BURNUNDAN OYNAR VE ÇOK SERT DÖNERLER,NEZAMAN OYUNA GİRDİ NEZAMAN OYUNA ÇIKTI GÖREMEZSİN BİLE,YANİ ALAHA ÇOK ŞÜKÜR DÖNEN KUŞLAR VAR ELİMDE

selamlar

beni yanlış anladınız şuan elinizde olan kuşlar dönmüyo demedim sarı çillerden bahsettiniz dönmüyo die bende sana süt beyazından tut sarı çiline kadar dönek gibi çeviren dolapçılar göstereyim yani renklerin performansa etkisi olmadığını göstereyim.

rengin desenin performansa etkisi yoktur.soyla alakalıdır bu durum.kostümü güzel kuşlar yada değerli kuşlar kaçırma yada sahine kaptırma korkusundan dolayı başı açık uçurulmadığı için diğerleri kadar oynamayabilir.sonuçta kuşun oynaması için uçkun olması ve kendine güveninin olması gerekir

yani soyla alakalı ama soyunda arap olmazsa o kuş dediğimiz gibi çevirmez bu mümkün değil,mutlaka bakın bizim oralarda kırmızılar vardır haa bunlar araplardan çıkar iki araptan çıkar bunlar bu sefer araplar gibi sert dönerler,yani yukarıda istisna olarak umut arkadaşımız beyazlardan bahsetmiş onlar istisna ben Denizlide de gördüm dönek gibi dönen süt beyazlar,kır boyunlar,yamalı boyunlar,vallahi çok süper dönüyorlardı.Amma ben hiç dediğimiz gibi dönen sarı çil,kırmızı çil,düz sarı hiç görmedim,dönseler bile fırtıkçı gibi kanat alarak oyunlu gelirler en fazla yapacakları da budur bence,

hongkong' Alıntı:
yani soyla alakalı ama soyunda arap olmazsa o kuş dediğimiz gibi çevirmez bu mümkün değil,mutlaka bakın bizim oralarda kırmızılar vardır haa bunlar araplardan çıkar iki araptan çıkar bunlar bu sefer araplar gibi sert dönerler,yani yukarıda istisna olarak umut arkadaşımız beyazlardan bahsetmiş onlar istisna ben Denizlide de gördüm dönek gibi dönen süt beyazlar,kır boyunlar,yamalı boyunlar,vallahi çok süper dönüyorlardı.Amma ben hiç dediğimiz gibi dönen sarı çil,kırmızı çil,düz sarı hiç görmedim,dönseler bile fırtıkçı gibi kanat alarak oyunlu gelirler en fazla yapacakları da budur bence,

selamlar

sarıçil , kırmızıçil , düz sarı dolapçıların dönek gibi döndüğünü ben gördüm size rast gelmemiş olabilir mehmet hocamında dediği gibi soyla alakalıdır,asla diyorum üzerine basa basa asla renklerin performansa etkisi yoktur.

Merhaba Umut,ben Denizlide kaldım bir müddet sizin oraları çok iyi bilirim Ben de gördüm bir tane düz sarı dönek gibi dönüyordu,Ben kimin olduğunu da söyleyeyim,Sevindik de Karga Hüseyin in yeğenleri tutmuş,çok rüzgarlı bir günde Gün marketin arka taraflarında Ahmet isimli bir çocuktan (sellektör) derler o çocuğun o zamanlar bir kümes sarı ve sarı akkuyrukları vardı,bu kuşu Sevindik mahallesinde Karga Hüseyin in yeğenleri valla billah ettiler dönüyor diye ben de o sarı erkeği onlardan satın aldım. Ve o kuş gerçekten dönek gibi dönüyordu.Hatta Burdur a getirdim Burdur da da uçuramadık kaçtı günlerce gezdi,bir çatıdan gece aldılar onu sonra alıştırıp uçurmuşlar ve atmaca aldı sonunda her neyse de ondan gidip dişisini de aldım.Ama erkeğin ben de demedim.Yoksa vermeyebilirdi,o düz sarının rengi inanılmaz güzel bir kuştu,Adam onu burunsuz bir kuşla eşlemiş,ben şüphelendim niye bu burunsuzla eşli dedim,eşi yok fazla erkeğim de yok o da bunu almış ben de ellemedim,yavru bakıyorlar dedi,dişiyi aldık sarı erkekle eşledik baktım baktım o dişi hiç yumurta koymadı yani kısır dişiyi vermiş bize her neyse yani dönek gibi dönen bir sarı yı sadece o kuşu görmüştüm,neyse elde olmayan beyda olur,beyde olmayan elde olur demişler yer ya iyinin nereden çıkacağı belli olmaz selamlar

dolapçı dönek gibimi dönmeli yoksa kendi ırkına has dönüşünümü sergilemeli?dönek gibi yuvarlanan dolapçıyı beslemenin mantığı ne?o zaman dönek beslensin.dolapçı dolapçı gibi oynamalı seyrettirmeli kendini özelliklede fisiltili havada aşağıdan pırıltı görmeden karşıya doğru tutturmalı ki dolapçı uçurduğumuzun zevkine varalım.

erdinc_brs' Alıntı:

Selam
Renk kuşlarda sitil ve performans farklılıkları gösterebiliyor.Mesela ben pacalı döneklerinde de renk değişikliğinin performansa bariz etkisi olduğunu gördüm beyaz sırtı mavi kaplamalı dönekler gevşek dönüş yaparken,ladika yani beyazı daha az olan kuşlarımda dönüş devrinin daha çok olduğunu gördüm.Mavi rengin dışında aynı kuşlardan gelen boz çakal yani çakmaklılarda da kırmızı renklerde koyu mavilerdede daha değişik sitilde dönüş yaptıklarınıda gördüm.
Mardin kuşlarımda da aynı şekilde farklılıklar gömekteyim.Güzel bir yaklaşım olmuş renklerin değişikliliği performansa etkisi bence her zaman vardır.

tabib özellikle döneklerde mavi ladika tarzı,baska tarzı kuşlar olsun pal (kenevir) akkuyruk yada düz pallar olsun bunların performansı bile yukarıda benim bahsettiğim düz arapları dahi bastırır,saygılarımla

Geri