resimdeki kuşlar hakkında detaylı bilgisi olan arkadaşların yardımlarını bekliyorum..

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan cruz99
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 18
  • Görüntüleme Görüntüleme 4K

cruz99

Üye
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
ahmet çopur
Meslek
elektronik teknisyeni
İlgi Alanı
Kuşlar
slm kuşculuğa yıllarını vermiş abilerim ve arkadaşlarım;

ilk önce resim alıntıdır,bunu belirteyim,fakat elime bir çift bu resimdeki gibi kuş geçti,netten baktığımda portakal diye tabir edilen bir kuş olduğunu öğrendim.fakat kuşlar hakkında detaylı bilgim olmadığından bir şey yapamıyorum,bu kuşlar süs kuşumu yoksa bilğimiz taklacı performansı bu kuşlardada aranıyormu,ayrıca piyasa değerleri nedir??(kuşların sivastan geldiği belirtiliyor??)yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim saygılarımla;

şahinsiz günler.... :?

Ekli dosyalar

• portakal.webp
    portakal.webp
    48.1 KB · Görüntüleme: 1,280
Re: taklacı hayranıyım yardımlarınızı rica ediyorum..

resimlerini görseydik daha arıntılı bilgiler verebilirdik ama ama en sağlıklısı aynı eşlere vurman daha iyiolur

Re: taklacı hayranıyım yardımlarınızı rica ediyorum..

Ahmet bey merhabalar,öncelikle gözünüz aydın demek istiyorum,ortak sevdamız güvercinlerinize kavuştuğunuzdan dolayı.Öyle tahmin ediyorum ki,sitemizde verilmiş olan bilgilerden verimli bir şekilde faydalanacaksınız.
Her ırk kendi ırkıyla buluştuğunda güzeldir.Olması gerekende budur.
Size yetiştiricilik hayatınızda başarılar ve sağlıklı üretimler dilerim.

yöreye göre perçemli yada öntepe portakal denir.

sarı derler portakal derler bizim burdada portakal denir kuş göze hoş görünür ama ve aynı zamanda çok iyi oyun performansları vardır uçurduğum bütün portakallarda gördüm bunu hayırlı olsn abi :)

bu kusların deerini billl

verdiğiniz bilgilerden dolayı tşkler arkadaşlar..

kardesım bunlar bende de var bızım yoreye gore basık ontepe koyu porkotal derler vede bunların acıgı olanda var

kuscu_mustafa' Alıntı:
bu kuşların OYUNU NEE!? :ne:
ahhhh ahhhh basma tepe portakallar bunların oyunu harbi oyundur bir dama gelişleri var nerdeyse kiremitleri sökcek saatlikte uçarlar dama geldklerinde patır patır vurarak minare boyu tırmanırlar keratalar:D kıymetni bil kuşların..

nasıl yani arkadaşlar :unlem: , bir renk oynadı oynadı diye, her aynı renkte aynı oyundamı olucak,oyunlu kuşun altından bile oynamayan bozuk kuş çıkarken, her portakal oynar demek :ne: arkadaşı yanıltmazmı sizce,uçurtup kendi bakacak yada aldığı şahsa soracak oyun şeklini,ama kuşlar güzel bakılır inşallahda oynar :slm:

bu kuşlara kiremit sarıda derler.yada biraz daha açık olanlarına portakal sarı derler.güzel kuşlar fakat oyunları nederece güzeldir bilemeyiz.

selamlar ya yazanlara hep en iyi portakallar gelmiş yada baya abartmışsınız. kuşun iyi olup olmadığını sadece uçurarak anlarsınız. kostüm olarak sorarsanız paça göz v.s bir sürü özellikten sonra değere biner.

Kardes kuslarının cınsı portakal :) bu kuslar oyun kusudur quzel ucarlar havadakı performansları qayet hostur bır hassa yavru besle :) oyunlu kusların ıcınde ucurursan oyle boyle deıl 10 numara olurlar :D sabah ucur aksam konsun o tarz :D he bursada bunu 10 ytlyede bulursun 20 ytlyede :D ama sıvastan qelmısse belkı hatrı sayılır bır deqerı olabılır :D

MaRDiNCi62' Alıntı:
Kardes kuslarının cınsı portakal :) bu kuslar oyun kusudur quzel ucarlar havadakı performansları qayet hostur bır hassa yavru besle :) oyunlu kusların ıcınde ucurursan oyle boyle deıl 10 numara olurlar :D sabah ucur aksam konsun o tarz :D he bursada bunu 10 ytlyede bulursun 20 ytlyede :D ama sıvastan qelmısse belkı hatrı sayılır bır deqerı olabılır :D
cinsi portakal :S değil ırkı portakal cinsi ise birisi dişi birisi erkek:D

kuscu_mustafa' Alıntı:
MaRDiNCi62' Alıntı:
cinsi portakal :S değil ırkı portakal cinsi ise birisi dişi birisi erkek:D

Bu kuşların ne cinsi ne de ırkı portakal :ckmk: Bu kuşların ırkı takla renkleri ise portakal. Amma kavram karmaşası yapmışsınız.

Re: resimdeki kuşlar hakkında detaylı bilgisi olan arkadaşların

arkadaşlar bende de bir dişim vardı portakal perçemli dumanlı erkekle eş almış altından bir yavrular çıkıyor hele kırmızı çilleri yıkmak mümkün değil tabi herkuşta tutarmı tutmazmı onu aldığı kişiye sormak lazım ama genelde ben oynamıyanını görmedim diyebilirim...

Geri