REVİR (Termostatlı çifthane)yapımı. TÜRKER ÖDEN

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan turkeroden
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 35
  • Görüntüleme Görüntüleme 11K

turkeroden

Moderatör
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
TÜRKER ÖDEN
Meslek
GÜVENLİK
HASTA OLAN KUŞLARIMIZIN TEDAVİ ESNASINDA ; İDEAL ORTAM SICAKLIĞI 22-24 oC dir.

kışın -oC DE DAHİ 23 +- 1 OLMASI İÇİN ÇİFTHANEMİZDE KÜÇÜK DEĞİŞİKLİKLER YAPARAK KLİMALI BİR REVİRİMİZ OLABİLİR.

GEREKLİ OLAN MALZEMELER DE PAHALI DEĞİLDİR.
HAVALANDIRMA ARALIĞI BIRAKMAK KAYDIYLA NAYLON YA DA CAM , 20 oC DEN ÖLÇMEYE BAŞLAYABİLEN HASSAS TERMOSTAT , AMPULLER , 3-5 mt KABLO FİŞ, vb arzu ederseniz .YANİ ISITMAYI AMPÜLLER İLE SAĞLAYACAĞIZ.

AMATÖR KULUÇKA MAKINASI YAPIMI İLE AYNIDIR. KULUÇKA MAKINASINDA DA 37,2 oC SABİT TUTULARAK
CİVCİV ÇIKARILIR.KULUÇKA MAKINASINDA AYNI ZAMANDA RELATİF RUTUBET 60 +- 5 OLMASI GÖZLENİR.
KONUYU AÇIYORUM .İLGİ OLURSA , BİLGİLERİMİZİ PAYLAŞACAĞIZ.

GÜVERCİN REVİR ÖLÇÜLERİ KANARYA ÇİFTHANELERİ İLE AYNI ÖLÇÜLERDE OLMASI İDEALDİR.ALT IZGARA ŞARTTIR.

HASTA OLABİLECEK KUŞLARIMIZ İÇİN ; KIŞ SOĞUK OLMAKTA ONLARIN İYİLEŞMESİNE DESTEKTİR.

[email protected]' Alıntı:
HASTA OLAN KUŞLARIMIZIN TEDAVİ ESNASINDA ; İDEAL ORTAM SICAKLIĞI 22-24 oC dir.

kışın -oC DE DAHİ 23 +- 1 OLMASI İÇİN ÇİFTHANEMİZDE KÜÇÜK DEĞİŞİKLİKLER YAPARAK KLİMALI BİR REVİRİMİZ OLABİLİR.

GEREKLİ OLAN MALZEMELER DE PAHALI DEĞİLDİR.
HAVALANDIRMA ARALIĞI BIRAKMAK KAYDIYLA NAYLON YA DA CAM , 20 oC DEN ÖLÇMEYE BAŞLAYABİLEN HASSAS TERMOSTAT , AMPULLER , 3-5 mt KABLO FİŞ, vb arzu ederseniz .YANİ ISITMAYI AMPÜLLER İLE SAĞLAYACAĞIZ.

AMATÖR KULUÇKA MAKINASI YAPIMI İLE AYNIDIR. KULUÇKA MAKINASINDA DA 37,2 oC SABİT TUTULARAK
CİVCİV ÇIKARILIR.KULUÇKA MAKINASINDA AYNI ZAMANDA RELATİF RUTUBET 60 +- 5 OLMASI GÖZLENİR.
KONUYU AÇIYORUM .İLGİ OLURSA , BİLGİLERİMİZİ PAYLAŞACAĞIZ.

GÜVERCİN REVİR ÖLÇÜLERİ KANARYA ÇİFTHANELERİ İLE AYNI ÖLÇÜLERDE OLMASI İDEALDİR.ALT IZGARA ŞARTTIR.

Türker abi benim üniversitede kuluçka makinalarıyla ilgili ayrıntılı bir seminerim vardı eğer ihtiyacı olan arkadaşlar olursa bende bildiklerimi paylaşmak isterim. Saygılar

TÜM BİLGİLERİ LÜTFEN BİZİMLE PAYLAŞIRMISIN .ŞİMDİDEN ÇOK TEŞEKKÜRLER OSMANCIĞIM.. :slm:

Okulda yapmış olduğum kuluçka makinalarıyla ilgili sunumumu sizlerle paylaşıyorum umarım yardımcı olmuşumdur.

Saygılar

Bende yaptım birtane kuluçka makinesi , amatör bir iş oldu geçen cuma ilk yumurtaları denemek için koydum pazartesi baktığımda kanlanma olmuştu , bu durum beni çok sevindirdi ve içini yumurta ile doldurdum .. imkan olursa yarın resmini ekip sizinle paylaşırım .. selamalar ŞEREF

şeref' Alıntı:
Bende yaptım birtane kuluçka makinesi , amatör bir iş oldu geçen cuma ilk yumurtaları denemek için koydum pazartesi baktığımda kanlanma olmuştu , bu durum beni çok sevindirdi ve içini yumurta ile doldurdum .. imkan olursa yarın resmini ekip sizinle paylaşırım .. selamalar ŞEREF

Tebrikler umarım başarıya ulaşırsınız...paylaşımlarınızı bekliyoruz

Saygılar

Verdiğiniz bilgiler için teşekkür ederiz. Bu işe girişecek arkadaşlara anlattıklarınız çok faydalı olacaktır..
Saygılar..

0zqur' Alıntı:
Verdiğiniz bilgiler için teşekkür ederiz. Bu işe girişecek arkadaşlara anlattıklarınız çok faydalı olacaktır..
Saygılar..

Rica ederim... bilgi paylaştıkça çoğalır :)

Saygılar

buda bizim yeni mamül kuluçka makinesi henüz içinden bir ürün çıkmış değil deneme süresi içinde, içine yumurta koyduk , kısmetse 16 gün kaldı bakalım .

Resmi ekleyememişsiniz birdaha deneyin isterseniz...saygılar

[No message]

Ekli dosyalar

• kuluçka makinesi 1.webp
    kuluçka makinesi 1.webp
    73.6 KB · Görüntüleme: 1,654
bilgiler çok iyi saolun varolun

[No message]

Ekli dosyalar

• kuluçka makinesi 5.webp
    kuluçka makinesi 5.webp
    63.7 KB · Görüntüleme: 1,696
  • ALIM2563.webp
    ALIM2563.webp
    58.1 KB · Görüntüleme: 1,659
OSMAN' A AYRICA ÇOK TEŞEKKÜR EDİYORUM.DEĞERLİ BİLGİLERİ İÇİN.

ŞERAFETTİN BEY'İN CİVCİV LERİNİ DE GÖRMEK ÜMİDİ İLE İNŞALLAAH.

KULUÇKA MAKINASI YAPMAK İSTEYENLERE DE BURADAN YARDIMCI OLABİLECEĞİMİZİ SÖYLEMEK İSTERİM..DANIŞABİLİRLER..BİLGİLERİMİZİ PAYLAŞABİLİRİZ.. :slm: :evet:

KULUÇKA MAKINALARIMIZDA ÇOK HASSAS SÜT TERMOMETRESİ

NEM ÖLÇEN(HIGROMETRE)

HAVA SIRKULASYONU İÇİN PC FAN YA DA DURUMA GÖRE FANLAR HAVALANDIRMA VASDAS(AYARLI PENCERE) OKSIJEN İÇİN GEREKMEKTEDİR.

YUMURTALARIN 4 SAATTE BİR AÇI DEĞİŞTİRMESİ FAYDALIDIR.

TERMOMETRE KUTU(SANDIKLARIN ) ORTALARINDA OLMASI GERÇEK SICAKLIĞI GÖSTERECEKTİR.

EN İYİ VERİM 37.5oC ALINMAKTADIR.

Rica ederim Türker abi....bu arada Şerafettin bey sizin kuluçka makinası gayet güzel gözüküyor umarım en kısa zamanda civciv alırsınız...Saygılar

haltbar' Alıntı:
Rica ederim Türker abi....bu arada Şerafettin bey sizin kuluçka makinası gayet güzel gözüküyor umarım en kısa zamanda civciv alırsınız...Saygılar
İnşallah bekliyoruz gününün dolmasını ya nasip .. sağolun. selamlarŞEREF

NEM İÇİN ÖZELİKLE SON HAFTA 60 RELATİF RUTUBET İDEALDİR.. :slm:

Kuluçka makinesinden civcic almayı başardık ama bana göre başarısız bir denemeydi geliştirilmeye ihtiyacı var , ısı ve nem konusunda tutarlı bir iş yapamadık , 18 civciv doğdu ,15 tanesi sağlıklı , 3 ü sakat, ayak ve bel osrunları var .. 11 tanesi yumurtada tam olarak oluşmuş ama çıkamamış ve ölmüş , 13 tane yarı gelişmiş cenin vardı bir fatadan büyük yada iki hafta civarı , bunlarda yumurtada ölmüş.. 2 tanede dölsüz mayasız çıktı .. Bu arad 6 tane civarıda biz deneme meksatlı kırdık birkaç günde bir hepsi de canlı cenindi biz kırdıkça öldüler.. Toplamda 50 civarı yumurta koymuşuz.. SAĞLILI YAVRU SAYISI 15 BİZİM KIRDIKLARIMIZI SAYMAZSAK ARIDA SAYMAZZSAK 42 YUMURTADAN 15 CİCVCİV 100/ 35 GİBİ BİR BAŞARIMIZ VAR ..Bana göre başarısız bir durum .. Bu hafta başından itibaren tekrardan inceleyeceğiz daha iyi netice alabilmek için bazı düzenlemelere devam edeceğiz....

% 40 GİBİ İLK VERİM..KÖTÜ DEĞİL DİYELİM, BENCE.

KÜÇÜK FANLAR , ANTEN YÜKSELTİCİLERİNE BAĞLANARAK , HIZ AYARLARI DA SAĞLANABİLMEKTEDİR.

HER NOKTADA AYNI SICAKLIĞIN OLMASI İÇİN.

SANDIK HAVA ALMALI.OKSİJEN OLMALI.

YUMURTADAN ÇIKAN CİVCİV ,KAYGAN ZEMİNE DÜŞERSE AYAKLARI AÇILIYOR.ALTI KUM YADA KÖPÜK OLMALI.DİYE DÜŞÜNÜYORUM.

CİVCİV ÇIKMASINA SEVİNDİM.. :slm: :heyo: :tamam:

Fan konusunu bizde düşüğnmüştük yeni düzenlemde kullanacağız bilgisayar fanı kullanmayı pilanlıyoruz, nem için daha netbir karara varmadık ..

Sakat doğanların belki gelişimsel bir sorunu olabilir belki başka bir sorun ama harici bir sorun olmadı, doğun esnasında yada sonrasında, çok dikkatli davrandık .. Delilkli sunta levhaya doğdular , alttan hava alan hafif eğimli bir düzenek , yumurtaların eğimli olmasını sağlamak için tasarladığımız ..

İlk çıkanlar bunlar oldu ..

Ekli dosyalar

• kuluçka makinesi 5.webp
    kuluçka makinesi 5.webp
    63.7 KB · Görüntüleme: 1,781
  • KULUÇKA4.webp
    KULUÇKA4.webp
    94.2 KB · Görüntüleme: 1,813
  • KULUÇKA3 (2).webp
    KULUÇKA3 (2).webp
    107.9 KB · Görüntüleme: 1,734
Bu makinelerden nerde satılmakda ve fiyatı ne kadar ? ben tavuk ve güvercin beslemekdeyimde 1 tane daha kümesim var orda civciv beslemeyi düşünüyorum ? ? :)

Bu parayla alınmış bir makine değil, ev yapımı diyelimm )) piyasada var ama satılanlar bakın net ten isterseniz..

abi nasıl yapılıyo ya gerçekten yapmak isterim kaç paraya maal oldu ?

Birkaç mt antiglom kallo , kablo bağlaıntı kroşesi 3 ad , Elektirik bantı 1 ad , Ampül 2ad, Duy ampül için 2 ad , ağaç vidası 20 ad , kapı süngeri 1 Ad , 2 ad menteşe , Banyo termefifonundan çokma dereceli termik 1 ad, Nem için kutu kola, ampulün altına koydum içine su koyarak , Termometre 1 ad, Kapı için sağlam sunta parçası 1 ad , Kutu için( KULUÇKA MAKİNESİ GÖVDESİ ) 1 ad eski yemek taşıma kabı ( Termobaks ) ..Hurdanan buldum bunu . belki 30 tl civarı

Geri