risasi ve miro oyunkuşumu yoksa masa(süs) kuşumu

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan mazidenbiri
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 5
  • Görüntüleme Görüntüleme 5K
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
dursun BEKAR
Meslek
tekstil
İlgi Alanı
Kediler
benim öncelikle merak ettiğim bir konu var
bu mirolar risasiler ırak oyunkuşu diye duymuştum bu kuşları uçuran yada izleyen varmı varsa bizi biraz aydınlatsın
fiziği renkleri oyunkuşuna benziyor ama hiç oyun yaptıklarını duymadım
eğer gercekten oyunkuşuysa bunlar masalarda ziyan edilmemeli
saygılarımla

bende ki risasi 5 takla ile gidiyor ancak uçurmuyorum artık

Üçbeş yıldır adını duyarız masa kuşu olarak tanınır , oyun özelliği olanlarıda varmış diyede söyleyenler var . Ama ben uçanını görmedim henüz . selamlarŞEREF

BEN BİLDİM BİLELİ OYUN KUŞUDUR AMA MASA OLARAK BESLEYENDE ÇOK ...)

Selamlar..
Resasi ve miro türünün orjinali Seferi olmayan bir oyun sergiler.Sefer farklı bir oyun türüdür bu kuşlarda sefer özelliğini bulamazsınız ki Seferli oynuyor diyenlerin kuşları kesinlikle araplar ile kırılmıştır.Resasi ve miro esas alındığı zaman performans kuşlarıdır.Ancak ilk piyasaya çıktığında 2000 3000 tlye satıldığı için uçurulmadı ve kuş masada anılır oldu.Bizzat kendimde 100 kadar vardı.Miro ve resasi olarak.Ancak oyun kuşu besleyen ve ben gibi ankaralı birisi bu kuşları performans olarak asla besleyemez.Herzaman ezik kalır :) tarafımdan uçurulup denendiği için paylaşmak istedim.
Saygılarımla

Aslında oyun kuşları ben 2 çift vardı mardinlerimden daha güzel sefer yapıyolar etrafta pek miro besleyen yok miroları gören kuşcular hayran kalıyorlardı erkek mirom fişeğe girerken kanadımı ne takldı yere düşdü kuşu gittim aldım ayağı kırılmıştı veterinere falan götürdüm ama çaresi bulunamadı bende 4ünüde damızlık yaptım hep yavru alıyorum

özet geçmek gerekirse
özünde oyun kuşları ama artık herkez korkusundan masa kuşuna çevirdi.

Geri