Ronidazole

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan fickler
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 18
  • Görüntüleme Görüntüleme 35K
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

fickler

Üye
turkguvercinler.com
Ad Soyad
alper aydın
Meslek
ögrenci
İlgi Alanı
Kuşlar
Ronidazole diye 1 ilaç varmış bana bulup yıollayabilecek biri varmı?yardımcı olursanız sevinirim
--- message by moderator ---
Uyarı!
Bilimsel veya Tıbbi kanıtlanamayan iddialarla, güvercin ilacı veya ürünü maskesi altında ilaç sahtekarlıklarına teşvik edici tavsiyeleri ve/veya üzerinde etken maddesi belirtilmemiş karmaşık ilaç isimlerini dikkate almayınız! üzerinde besin takviyesidir vs. gibi ifadeler yer alıp, ilaç etken maddesinin gizlenmesi, bilmeden başka bir ilaçla birlikte kullanıldığında etkileşim ve ölümle sonuçlanabilmektedir! İlaçları sahtekarlıklara önlem olarak eczanelerden veya resmi veteriner ilacı satan yerlerden temin ediniz. İmkan varsa kanatlı uzmanı (ve hayvanların yaşam/refah vs. haklarını ihlal etmeyen) bir veteriner hekimden yardım alınız. Bu gibi sakıncalı mesajları gördüğünüz yerde rapor edip gereğinin yapılmasını talep edebilirsiniz!

Ne ilacı olduğunu söylersen Alper yardımcı olmaya çalışırız. Yani ne işe yarıyor bu ilaç kullanım alanları nerelerdir.

arkadaş bu ronimidir nedir ne hastalığa yarar

slm. ben kullandım bu ilaçtan bendeki kutu içinte toz ilaç.
RONİDAZOLE

AVİAN TRİCHOMONİASİS

(Kanatlı Trichomonas Enfeksiyonu-Canker-Pamukçuk)

Tanımı ,Etken, Bulaşma ve Taşınma:
Halk arasında pamuk yada pamukçuk adıylada anılır.
Hastalık nedeni tek hücreli mikroskopik flagellatalı ( kamçılı) bir protozoa olan Trichomonas gallinae’dir.Bir zamanlar güvercin ve kumrularda hastalığa neden olan parazite Trichomonas columbae denilirken bilim cevrelerince tüm kanatlılarda hastalık etkeni T. Gallinae olarak isimlendirilmesi kabul edilmiştir . Hareketli olan bu protozoa mikroskopta rahatça görülür.Dünyanın hemen her yerindeki güvercinlerde yaygın şekilde bulunur.Yüksek üreme yeteneğine sahip olan parazit hayati organlara yayılabilir.Güvercinlerin sindirim sistemi kanallarında , yutak ve kursaklarında bulunabildiği gibi boşaltım sistemlerine de geçebilir.Evcil ve yabani güvercinlerle kumruların büyük çoğunluğunda bu protozoa mevcuttur.( %75-80 dolaylarında )

Bulaşma :
- Ebeveynlerin çiftleşmeleriyle bulaşma,
- Ebeveynlerin yavruları beslemesi sırasında kursak içeriğiyle ve direk ağız içinden bulaşma,
- Enfekte ebeveynlerin kursak içeriğinin yuvaya oradan da yavruların göbek kordonuna bulaşmasıyla
- Enfekte kuşlarla ve/veya portör direk temas ( nakil , satış yerinde,şov sırasında , barınaklar vb )
- Bulaşık içme sularının içilmesiyle , ağız içi salyaları ile içme suları kontamine olur.
- Dışkı ile çıkarılan etkenlerin yeme bulaşması ve bu yemlerin yenilmesiyle
Yetişkin güvercinler bu protozoa ile enfekte oldukları halde hiçbir belirti göstermeyebilirler(persiste enfekte,portör).Bir nevi güvercin ile protozoa arasında denge hali mevcuttur.Ancak güvercinler hastalandıklarında veya strese maruz kalıp vücut dirençleri düştüğünde trichononadların sayısı artar ve hastalık belirtileri görülebilir.Bu stres faktörlerinden birkaçı bağırsak parazitleri , enfeksiyöz hastalıklar , tüy dökme ( tülek ) dönemleri gibi olumsuz şartlardır.Bu yüzden bu parazite fırsatçı parazitte denir.

Hastalık genellikle ilkbahar sonu,yaz ve sonbaharda görülür.

Klinik ve Otopsi Bulguları:
Yetişkinlerde hastalık çoğunluk gizli seyreder ve klinik bulgu izlenmeye bilir.Gençlerde enfeksiyon seyri hızlıdır.
Enfekte hayvanlarda izlenebilen bulgular:
- Cevre ile ilgisizlik,
- Halsizlik ,
- Zayıflama,
- Tüylerin kabarması,
- Yem yeme ve su içmede güçlük,
- Ağızlar açık, güç soluma,
- İshal
- Kötü performans,
- Göz yaşarması, göz civarında şişkinlik,
- Ağızdan gri-yeşil akıntı,
- Yemek borusu tıkanmasından açlıktan ve/veya nefes borusu tıkanmasındansonucu 8-10 gün içinde ölüm.

gökay' Alıntı:
slm. ben kullandım bu ilaçtan bendeki kutu içinte toz ilaç.
RONİDAZOLE

AVİAN TRİCHOMONİASİS

(Kanatlı Trichomonas Enfeksiyonu-Canker-Pamukçuk)

Tanımı ,Etken, Bulaşma ve Taşınma:
Halk arasında pamuk yada pamukçuk adıylada anılır.
Hastalık nedeni tek hücreli mikroskopik flagellatalı ( kamçılı) bir protozoa olan Trichomonas gallinae’dir.Bir zamanlar güvercin ve kumrularda hastalığa neden olan parazite Trichomonas columbae denilirken bilim cevrelerince tüm kanatlılarda hastalık etkeni T. Gallinae olarak isimlendirilmesi kabul edilmiştir . Hareketli olan bu protozoa mikroskopta rahatça görülür.Dünyanın hemen her yerindeki güvercinlerde yaygın şekilde bulunur.Yüksek üreme yeteneğine sahip olan parazit hayati organlara yayılabilir.Güvercinlerin sindirim sistemi kanallarında , yutak ve kursaklarında bulunabildiği gibi boşaltım sistemlerine de geçebilir.Evcil ve yabani güvercinlerle kumruların büyük çoğunluğunda bu protozoa mevcuttur.( %75-80 dolaylarında )

Bulaşma :
- Ebeveynlerin çiftleşmeleriyle bulaşma,
- Ebeveynlerin yavruları beslemesi sırasında kursak içeriğiyle ve direk ağız içinden bulaşma,
- Enfekte ebeveynlerin kursak içeriğinin yuvaya oradan da yavruların göbek kordonuna bulaşmasıyla
- Enfekte kuşlarla ve/veya portör direk temas ( nakil , satış yerinde,şov sırasında , barınaklar vb )
- Bulaşık içme sularının içilmesiyle , ağız içi salyaları ile içme suları kontamine olur.
- Dışkı ile çıkarılan etkenlerin yeme bulaşması ve bu yemlerin yenilmesiyle
Yetişkin güvercinler bu protozoa ile enfekte oldukları halde hiçbir belirti göstermeyebilirler(persiste enfekte,portör).Bir nevi güvercin ile protozoa arasında denge hali mevcuttur.Ancak güvercinler hastalandıklarında veya strese maruz kalıp vücut dirençleri düştüğünde trichononadların sayısı artar ve hastalık belirtileri görülebilir.Bu stres faktörlerinden birkaçı bağırsak parazitleri , enfeksiyöz hastalıklar , tüy dökme ( tülek ) dönemleri gibi olumsuz şartlardır.Bu yüzden bu parazite fırsatçı parazitte denir.

Hastalık genellikle ilkbahar sonu,yaz ve sonbaharda görülür.

Klinik ve Otopsi Bulguları:
Yetişkinlerde hastalık çoğunluk gizli seyreder ve klinik bulgu izlenmeye bilir.Gençlerde enfeksiyon seyri hızlıdır.
Enfekte hayvanlarda izlenebilen bulgular:
- Cevre ile ilgisizlik,
- Halsizlik ,
- Zayıflama,
- Tüylerin kabarması,
- Yem yeme ve su içmede güçlük,
- Ağızlar açık, güç soluma,
- İshal
- Kötü performans,
- Göz yaşarması, göz civarında şişkinlik,
- Ağızdan gri-yeşil akıntı,
- Yemek borusu tıkanmasından açlıktan ve/veya nefes borusu tıkanmasındansonucu 8-10 gün içinde ölüm.
tam acıklıcaktım gökay arkadaşımız açıklamış sağolun buylabilirmisin bu ilaçı

hüseyin kardeşim ronidazole ilaçını temin edbileceimiz yervarmı varsa adres verirsen sevinirim saygılar

bu ilaç tüm damızlık bakan kuşçuların kümesinde mutlaka bulunması gereken bir bakım kürüdür. sayesinden bir çok hastalık bulaşma aşamasında önlenmiş olur. temin yerinin istanbul olduunu duydum ama hala bende edinemedim, çevremde kapalı kümeste damızlıkçı abilerin kümeslerinden biliyorum, hiç eksik etmeyiz derler, aylık, haftalık bakım kürü yaparlarmış, maliyeti biraz fazla bir ilaç olduğunu biliyorum,

[/bu ilaç tüm damızlık bakan kuşçuların kümesinde mutlaka bulunması gereken bir bakım kürüdür. sayesinden bir çok hastalık bulaşma aşamasında önlenmiş olur. temin yerinin istanbul olduunu duydum ama hala bende edinemedim, çevremde kapalı kümeste damızlıkçı abilerin kümeslerinden biliyorum, hiç eksik etmeyiz derler, aylık, haftalık bakım kürü yaparlarmış, maliyeti biraz fazla bir ilaç olduğunu biliyorum,quote]

Değerli arkadaşlar profesyonel ilaç firmalarının bakım programlarına bakacak olursanız kuşlarınızı eşe atmadan önce (profesyonel kümesler kuşlarını özelllikle tüy dönemi eşlerinden ayırır) mutlaka 5 gün süreyle ronidazol vb gibi bir ürünle önleyici tedavi önerirler.Ayrıca bu tedavinin her ay 3 gün süreyle tekrar edilmesini tavsiye ederler.Çünkü trikonomasis çok sinsi bir hastalıktır kursak sütüyle yavrulara geçtiği gibi biz farkında olmadan özellikle iç organlardada seyrettiği için performans kuşlarında ciddi form kayıplarına ve ölümlere yol açabilir.Gelelim benim şahsi düşünceme posta güvercini yetiştirmeye başladığım ilk senelerimde (1994-1995) enderde olsa bazı yuva yavrularımda ağız içinde çiçek oluştu ve bu ilaç (tekli tedavide gambamiks ) sayesinde bunu atlatım.İlk birkaç yıl ön tedavi uyduladım.Ancak daha sonra okuduğum birçok kaynakta özellikle büyük şampiyonların bir kısmı bu ön tedavileri tavsiye ederken bir kısmıda kesinlikle karşı çıkıyordu.Benim mantığıma kuşlarımı doğal besleme ve kesinlikle antibiyotik vermeme daha fazla yattığı için bende bu ön tedavileri kaldırdım.Çünkü ön tedavi olmadan sağlıklı kalan ve sağlıklı yavrular yetiştiren bir nesile sahip olmak istiyordum.İlaçlarla sağlıklı kalan damızlıkların
yavrularınında doğal bağışıklık sisteminin zayıf olacağını dolayısıyla bu kuşları sağlıklı tutabilmek için mutlaka ilaç vermek gerekeceğini düşünüyorum.Doğada sürüler hiçbir tıbbı yardım almadan hayatta kaldığına zayıflar ölüp kuvvetliler hayyatta kaldığına göre şayet dayanıklı ve her koşulda hayyatta kalabilen bir nesil elde etmek istiyorsak bu konuda kuralcı olmanızı tavsiye ederim.Kuş alırken en dikkat ettiğim konulardan bir tanesi aldığım kişinin kuşlarına nasıl baktığıdır.Şaye sık sık ilaç kullanan bir kümesse kesinlikle bu tarz bir kümesten kuş alımı yapmam.Şayet sadece yavru yarışında başarılı ise kart (1 yaş üstü) kuş yarışında başarılı değilse bu kümestende kuş almam.Çünkü bu kümes kuşlarına doğal olmıyan yöntemlerle bakıyor demektir.(belkide doping yapıyordur.)Yavruğunda bol miktarda ilaçla veya dopingle tanışan bir bir kümesin kuşu ekelikte başarılı olmaz zaten bu tür kuşlar 4-5 yaşında kısırlaşıyor ve dölsüz yumurtalar vermeye başlıyor.Benim bu sezon başı ölen 1995 doğumlu bir damızlık erkeğim geçen sene (2008) sezonunda 4 takım yavrusunu aldım.Şayet bu kuş yavruluğunu iyi geçirmeseydi kesinlikle bu kadar uzun süre sağlıklı kalamaz ve yavrular veremezdi.
Arkadaşlar güvercinciliğimizi bekliyen en büyün tehlike bilinçsiz ilaç kullanımıdır.Çünkü bilinçsizce ve rastgele kullanılan bu ilaçlar bizlere zayıf nesiller olarak geri dönmektedir.Kesinkle bilinçsiz ilaç kullanmıyalım bakım programlarına dikkat edelim kuşlarımıza gerekli aşıları yapalım ama antibiyotiklerden uzak duralım.ANTİBİYOTİKLER KUŞLARIMIZIN EN BÜYÜK DÜŞMANIDIR.
Not:Ronidazol bulamıyan arkadaşlar şayet kuşlarınız trikonomasis olursa (yani ağız içinde beyaz peynirimsi tabakalar yani çiçek olursa )normal eczaneden en düşük dozlu metranidazol aktif hammaddeli hap alıp bunu günde 1/4 oranında hasta olan kuşuna ağızdan verebilir.Çünkü ronidazol,metranidazol,Flagy (şurup)hepsi trikonomasis tedavisinde kullanılabilir.

Saygılar
Rahmi Bozkır

merhabalar,peki ronidazole ü bulamadık ,bu eczaneden aldığımız hapı hastalık yokken, eş almadan verebilirmiyiz,vede bu ilacın içindede antibiyotik var anladığım kadarıyla değilmi, kısırlık riskide varmı cevap yazarsanız sevinirim :slm:

Bizim burda satiliyor , 100 grami(toz seklinde) 15 euro.
1-2 grami , 20-25 guvercine verilir ..suya karistirilarak veya yem uzerine serperek.
Sadece Trichomoniasis hastaligini onlemek icin degil ayni zaman Hexamitiasis hastaliginida onler.

"Tricho Tab" diye hap var birde , ayni ozelligi tasir.
Trichomoniasis ve Hexamitiasis hastalagini onler.
1 hap = 1 guvercin , ve Ronidazole gore daha ucuzdur..misal 50 hap 8 euro civari.

Bir diger hap turu "Daczol Tab" , Trichomoniasis/Hexamitiasis hastalagina yakalanan guvercinlere tedavi amacli kullanilir.

Uyarı! Bilimsel veya Tıbbi kanıtlanamayan iddialarla, güvercin ilacı veya ürünü maskesi altında ilaç sahtekarlıklarına teşvik edici tavsiyeleri ve/veya üzerinde etken maddesi belirtilmemiş karmaşık ilaç isimlerini dikkate almayınız! üzerinde besin takviyesidir vs. gibi ifadeler yer alıp, ilaç etken maddesinin gizlenmesi, bilmeden başka bir ilaçla birlikte kullanıldığında etkileşim ve ölümle sonuçlanabilmektedir! İlaçları sahtekarlıklara önlem olarak eczanelerden veya resmi veteriner ilacı satan yerlerden temin ediniz. İmkan varsa kanatlı uzmanı (ve hayvanların yaşam/refah vs. haklarını ihlal etmeyen) bir veteriner hekimden yardım alınız. Bu gibi sakıncalı mesajları gördüğünüz yerde rapor edip gereğinin yapılmasını talep edebilirsiniz!

merhabalar,peki ronidazole ü bulamadık ,bu eczaneden aldığımız hapı hastalık yokken, eş almadan verebilirmiyiz,vede bu ilacın içindede antibiyotik var anladığım kadarıyla değilmi, kısırlık riskide varmı cevap yazarsanız sevinirim

Selamlar metronidazol ve flagy gibi ürünleri zaten ronidazol bulamıyan arkadaşlarımıza alternatif olsun diye yazdım.Çünkü ronidazol aktif hammaddeli güvercinler için yapılmış olan ürünler yurt dışından geliyor ve sanırım her ilimizde bulunmuyor.Bu nedenle şayet kuşlarımız bu hastalığa yakalanırsa bu ilaçları kullanabiliriz.Ronidazolün kısırlık yapıp yapmadığı konusunda bir bilgim yok ancak aşırı derecede kullanılan bütün ilaçların yan etkisi mevcuttur.Bir diğer tehlike ise siz kuşunuz hasta değilken bu ilacı verirseniz zaman içersinde kuşun bünyesindeki mikrop bu bilinçsizce ve düşük dozda kullanılan ilaca karşı kendini geliştirir ve gerçek enfeksiyon saldırısında bu ilaç işe yaramaz.Bu nedenledirki uzmanların tavsiyesi doğrultusunda profesyonel kümesler aynı hastalığa karşı her sene farklı ilaç kullanır.Örnek trikonomaisise karşı 2009 senesinde ronidazol kullandınız 2010 metranidazol 2011 flagy kullanılması tavsiye edilir.
Bir yandan ilaç firmaları ilaçlarını bir üst versiyonu ile geliştiriken bir yandanda mikroplar kendini mevcut ilaçlara karşı geliştirir.Anlıyacağınız bu bitmeyen bir döngüdür;ilaç gelişir karşılığında mikropta gelişir.İşte bu nedenle bizler gereksiz yere ilaç kulllanıp hem kuşlarımızı riske edip hemde paramızla kuşlarımızı zehirleyeceğimize doğal bağışıklılık sistemi kuvvetli kuşları damzılıkta tercih etmeliyiz.
Not:Şayet bütün bu yazdıklarıma rağmen koruma amaçlı olarak trikonomasis ilacı kullanmayı düşünen arkadaşım varsa tavsiyem kuşlarınız yumurtlayıp yumurtadan yavru çıkmasına 3-4 gün kala bu ilacı anne babaya verinki şayet bu kuşların bünyesinde trikonomasis mikrobu varsa kursak sütüyle yavruya bulaşmasının önüne geçmiş olun.

Saygılar
Rahmi Bozkır

merhabalar,cevap yazdığınız için teşekkür ederim,konunun başında arkadaşların bakım kürü dedikleri için sormuştum ancak siz sadece hastalık şüphesinde verilmesinin doğru olabileceğini yazmışsınız,peki siz bizlere bir bakım kürü ,belli aralıklarla hayvanları toparlayacak bir ilaçta olabilir veya doğal besin tavsiye edebilirmisiniz,ben mineral taşını,tuz yumurta kırığını,B12 vitaminini balya ğını eksik etmem yeterlimidir sizce :slm:

Selamlar yukarıda yazdığım bakım programı aslında posta güvercini için geçerlidir.Ben bu programı yazma amacım diğer ırkları yetiştiren arkadaşlarımada örnek teşkil etmesi açısındandır.Size tavsiyem mümkün olduğunca doğal ürünler kullanmak suretiyle ve gerçekten gerekli olmadıkça kuşlarınıza ilaç vermeden sağlıklı tutmaya çalışmanızdır.Şayet kümesinize yabancı kuş giriş çıkışını kontrol altında tutarsanız (karanti çok önemli),mümkünse damızlık kuşlarını ile uçuş gurubunu ayrı kümeslerde bakarsanız (çünkü damızlık çok önemli ve riske atılmamalı),kümesinizde biyogüvenliğe önem verirseniz (kümes temizliği,kümese kümes ayakkabısı ve önlüğü ile girme,kümese sık ziyaretçi kabul etmeme vs.aynı tavuk çiftlikleri gibi)bu biyogüvenlik uygulaması kuşlarımıza gereksiz yere mikrop bulaşmasını önler,kuşçuluğu bir eve benzetirsek damızlık bu evin temelidir.Mutlaka sağlıklı olmalıdırki evimizi sağlam bir temel üzerine kuralım.Sağlam temel üzerine kurulmayan bina çöker.Kümesimizide aynı mantıkla idare etmeliyiz.Şayet bunları yaparsak asla kuşlarımız hasta olmaz bizlerde mutlu birer yetiştirici ve damızlıkçı oluruz,bunları yapmazsak kuşlarımız hastalanır ve bizlerde hüsran oluruz dolayısıyla hiçbir zaman gerçek bir yetiştirici olamayız,sadece damda kaçak bekliyen nöbetçi kuşçu oluruz.Tercih sizin yetiştiricimi olamak istersin yoksa kaçakçımı :p

Saygılar
Rahmi Bozkır

merhabalar , :tamam: :oley: cevabınız için teşekkür ederim çok detaylı bir cevap olmuş,güvercin besleyen herkese hitap etmiş sağolun,ama biz hala sürekli yuva ziyareti yapıp hiçbir hijyen kuralını takmıyoruz sonrasıda malum,şu kuşa bir bakayım diyene elleme yada şunu takta öyle eline al diyemiyoruz yada yakaladığımız kuşa iç ve dış parazit tedavisi yapmıyoruz,tabiki bizim sizler gibi olmamız için daha çok yolumuz var, bu olaylar ders olacak inşallah bize herşey için sağolun :slm:

Rahmi bey verdiniz bilgilerden dolayı teşekkür ederiz.Yazdıklarızla bize ışık tuttunuz için sagolun.

oncelıkle herkese slm rahmı hocam verdıgınız bılgılerden dolayı tesekkur edıyoruz baya faydamıza oldu sıze bıse sormak ıstıyorum bu naturalın 15 karısık bıtkı suyu bu ılacı nerde buluruz ben trabzonda oturuyrum ve hıc bıyerden tedarık edemıyorum nerden alınır alabılırım bı bılgı verırsenız sevınırım

TRIKO.. PAMUCAK TEDAVİSİ 6 GÜNDÜR..SABAH -AKŞAM TAZE VERİLMESİ İYİDİR.BİLGİLERİNİZE.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri