rüzgarlı havada uçurma

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan zafer199
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 6
  • Görüntüleme Görüntüleme 3K

zafer199

Üye
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
zafer değirmenci
Meslek
mühendis
İlgi Alanı
Köpekler
selamunaleyküm.arkadaşlar duyduğum ve denediğim bi konuyu sizlerle paylaşmak istedim.bi arkadaşım bana yatık kuşları rüzgarlı havada kaldırırsan konamayıp uctuklarına söledi.fakat çok rüzgarlı havalarda atmayın gelemez kuş.hafif rüzgarlı.herneyse akşamüstü 1 çift sayam var ve catıya inip kalkıyolardı sürekli.hiç uçmuyolardı.kuşları kaldırdım catıyo konmak istediler konamadılar ucmaya basladılar.2,3 dakka uctuktan sonra sıka sıka catıya indiler.daha sonrada yere indirdim.hayretler içerisinde kaldım.hiç uçtuklarını görmedim kuşlar uçtu.eğer bu konuda sizinde bildikleriniz varsa paylaşın.denemeyen arkadaşlarda denesin fakat tekrar sölüyorum cok rüzgarlı havada kaldırmayın kuşları.Saygılarımla.

Yavrular icin rüzgarlı havalardan sakının . Yatık kus ta yavrudan farksız tabiki..

merhaba,öncelikle çevre ve siz müsaitseniz kaldırın saatlerce beklersiniz bir yere atarsa,bende hep şunu merak etmişimdir taklacıda yatıklık sorunu vardır peki diğer cinslerdede böyle yatıklık sorunu varmı,yalnız kanat tutukluğu değil saygılar selamlar

uzun süre damızlıkta tutulan,salmada bakılan ve uçurulmayan çoğu kuşta yatıklık olur. özellikle yavru döneminde uçurulmamış kuşlar büyüdüklerinde fazla uçamaz. rüzgarlı havalarda kuşların daha iyi uçtuğu doğru. bizim arkadaşın kuşları genelde karşı binaya konuyor ama rüzgarlı havalarda pek konmuyorlar. ama bunlar yatık veya yavru değil normalde alışkın kuşları. yani uçtuğunca kaçma tehlikesi yok sadece konma problemi var.

Kaybetme yada başka yere atma gibi riskleri olacağını unutmayın.Uçurduğunuz çevrede önemli açıksa ya da kümesinize rahat inebilecek kadar alan varsa olabilir

Rüzgar Kuşu atma ihtimalı çok onu göze alın ve genellikle çok oyunlu kuşlar atmayın ben yaza hazırlamak için baska kelebek tipleri atıyorum ve normalde 5 dakka uçan kuşlar zamanla 40 - 50 dakka uçmaya başlıyorlar

kuslari fazla sIkIstIrmadiktan sonra kolay kolay bir yere konmazlar konanlar olursada ruzgarli havada denenebilir ama konum ve cevrenin durumuna gore tabii aksi takdirde zahiyat kacinilmaz

Geri