s..a. acemı olarak sızın bılgılerınızle kusculuga basladım

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan borannn
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 27
  • Görüntüleme Görüntüleme 5K

borannn

Üye
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
boran
Meslek
ogrencı
İlgi Alanı
Kediler
s.a. abılerım kardeşlerım bu sıteden ogrendıklerım ve ogreneceklerım ıcın cok tesekkur ederımm bır ay once basladım kus beslemeye sızlerın acılan konulara yazdıklarıyla yuvamı yaptım yuvam evımın balkonunda yalnız bır sorunum var kuslar bır ay olmasına ragmen havaya saldıgımda ya yanbınaya konuyor yada catıya ve buralardan yuvayı goremedıgı ıcın kus ınmekte problem yasıor kısacası kusu yuvaya alıstırdıkdan sonra ucurmaya gectımızde hangı yolları ızlemelıyız ozellıkle balkonda beslemek zorunda olanlar cok tesekkur edıyorum sımdıkten sıte cok ama cok basarılı ve bılgılerını paylasan herkese tesekkurler

yuvanın yerını gormek ıstersınız belkı
tabı bu ılk halı bıraz daha restore ettım 2 takım kusum var

Ekli dosyalar

• Görüntü110.webp
    Görüntü110.webp
    128.9 KB · Görüntüleme: 1,365
arkadaşım merhaba bende senın gıbı balkonda beslıyorum senın durumunu cok ıyı anlıyorum sımdı benım sana tavsıyem ılk basladıgında mardın(taklacı) kusunla baslama nedenıde mardın kusu balkona zor ıner ılk once duz kusla basla bango,baska,tip gibi onları alıstırdıktan sonra ıstersen aralarına atarsın yıne balkonun demırlerıne set yapman bence daha ıyı hem aşağıya pislik gitmez hemde komşuların çamaşırlarına pislememiş olur kuşlar bide kümesini biraz daha buyutme ımkanın varsa daha ıyı olur kuslar acısından başka sorun olursa seve seve cevaplarız selamlar

Merhaba borannn,

Balkonda besleyen birisi olarak birkac aciklamada bulunayim, umarim yarari olur.

Öncelik ile hasan_22 nickli arkadasimizinda dedigi gibi baska, bango, kirma tarzi kuslar ile basla. Balkonun genis duruyor ama yinede catiya oranla kucuk. Hayvanlar genis, rahat edebilecekleri bir yer ararlar. Bunun icin alisma donemlerinde hayvanlarin uzerine gitme. Hatta yemini, suyunu koy gerisini onlara birak. Git odada otur, her hangi bir isini yap vs... Yani İlk yapman gereken şey ; hayvanlara rahat edebilecekleri bir yer saglamandir. 1-2 hafta icerisinde kumese ve cevreye epey alismis hale geleceklerdir. Ucmamasi icin ne tur bir onlem aldi isen artik o onlemi kaldirabilirsin. Disari dogru 15 santim genisliginde, 1,50 - 2 metre disari cikabilecek kadar uzunlugu olan bir tahta monte edebilirsin. Kuslarin kanadini actiktan sonra yaklasik 1 hafta kadarda ucurtma. Onlar balkon korkulugunun uzerine kalkarlar, asagi inerler, gezinirler. Bir sure sonrada ucur, gelip o tahtanin uzerine ineceklerdir. Şöyle birkaç uçurdugun oyunsuz kuştan sonra aralarina oyuncu turu kuslar katabilirsin. Oyunlu kuslarda gelip tahtanin uzerine asilacaktir.

Kuslarin ucmamasindan sikayet var ise ; Karni toktur. Tok kus, pek rahat ucmaz. Karnimiz doyurunca hangimiz kosmak istiyoruz ki? Onlarda pek ucmazlar. N' olur ise olsun hic turlamiyor, direkt oraya filan gidiyorlar ise ; Muhtemelen kuslar yatik hayvanlardir. Daha once pek ucmamis, damci hayvanlardir. Ki bunlar firil firil ucacak kusu bile kendilerine benzetirler. En kral kusuda alsan, bunlar oraya konunca direkt oraya konacaklardir.

Catida fazla kalmamasini istiyor isen ; Hayvanlari ac ucurt. Kuslarin baska catilarda uzun sure kalmalarinin en buyuk sebeblerinden biri kuslarin tok olmalaridir.
Yemini bir yogurt kabinin icine koy, yemlemeden once onu salla, hayvanlar o cikan sesede alisacaktir. Açlar, onu salladiginda gormeseler bile sesi duyup aşagıya geleceklerdir.

İyi gunler...

Hg. Boran
Bir büyüğün olarak sana tavsiyem, komşularını rahatsız etme, mardinlerin kostümlü ,bunları balkonda kaçırırsan üzülürsün veya catıya konar inmez, sabahlar, sakın ha çatıya cıkayım deme, giden gitsin gözünün yaşına bakma,herkezin kuş zevki ayrıdır, bango baska tarzında kuşlar balkona rahat alışır, fazla kuş koyma kümese, hastalıksız kümesler.

hepınıze cok tesekkur ederımm yalnız benım kuslarım bellı artıkk yenı kus alamam bu kusları alıstırmam lazımm aslında alıstı gıbılerr ama tek problem kuslar yuvayı bulmakta zor lanıyorr

selam boran kardeşim sana ilk tavsiyem kuşları alıştırmaya calıştırmadan kargo kasaları gibi bir kasa bulup azda olsa kümesini düzeltmendir.birde nasıl oluyorda balkonda olmasına rağmen kümesinde kilit var .birde bu konuda hata yapıyor bu soruyu soran arkdaşlar balkonda ki kümesi değil kuşların durdugu yerden tam karşı cepheyi cekmeleri benim kuş uçurduğum bu cephe nasıl alıştırabilirm diye sormalısın. eger forma böyle bir resim yollarsan ve besleyeceğin kesin ırkı sana net ve doğru bir sistem söyleyecek bir arkadaş cıkar ve sende bunu denedikten sonra abi sen haklıymışsın dersin şimdilik sadece bol şans.

abi benım kaldım ew ogrencı ewı malumm ogrencı ewi giren cıkan bellı deıl ondan dolayı kılıt koydum yuvaya gelınce abı ıkı takım kus var eger kucuk dıyorsan buyuturumm kusların baktıgı cephelerınde resmını cekıcem ıns besledım ırka gelınce ıkı tane mıskı bı sabunı bı tanede portakal bıldım kadarıyla taklacı olarak gecıor cok tesekkur ederım abıcım ya valla on numarasınız hıc bır karsılık beklemeden bılgılerınızı paylasıyorsunuz allah razı olsunnn

sadece 2 takım kuş besleyeceksen küçük değil ama daha böyle biçimli olursa daha güzel olur. kalıcı bir yer değil mi kaldığın yer mardin gibi kuşlar zor alışır bu tür yerlere daha kolay alışan kuş beslemen senin için daha iyi o zaman cabuk alışan ırk besle diyecegim ama düz uçuçuda çoğu insana zevkvermez. kuşların durduğu yerden ön cepe resmi olursa kesin bilgi alırsın.benden olmasa veren biri cıkar.

cok tesekkur ederım abı bılgılerın ıcın kaldım yer ogrencı ewı 10 ayım var okulun bıtmesınee oyunlu kusu ızlemek konusunda haklısın abı zaten o benı tesvık ettı resıme gelınce ıns yarınn koymaya calısacamm bı de abı korkulugun ustunden 15 cm enınde 2 metrelık bı tahta cıkar dedı dıger abılerım ne kadar faydası olur

korkuluğun üstüne geniş bir tahta çok iyi olur tabiki enlemesine birmetre 15 20 cm kadar kuşların konması için ideal. fakat eğer 10 ay sonra bitecekse okul hiç emek sarf etme emeğine yazık olur derim ama bilgi edin sonra kendi yerin olunca kalıcı olan bilgilerini bu yerde uygularsın. bence

jpg

Ekli dosyalar

• Görüntü178.webp
    Görüntü178.webp
    193.1 KB · Görüntüleme: 851
jpg

Ekli dosyalar

• Görüntü180.webp
    Görüntü180.webp
    199.5 KB · Görüntüleme: 800
nasıl olmus abıı bıraz daha restore ettım valla abı bılsemkı bı ayım var yıne yaparımm valla ılac gıbı ya bu kuslarr saatlerce bakıorum bıkmıorumm dun yaptımm bu gun bı gormenı ıstedım ıns begenırsın selametle abıcımm

SELAM BORAN KARDEŞ senin cepe süper sen tahta mahta uzatmasanda olurmuş :=) ben tahtayı o şekil değil yatay takla kuşunun oldugu istikamete doğru söyledim ve burda tahtanı demirin üstüne monte et dışarı doğru değil her şey uçar burdan taras gibi cephesi var.

ck sagol abıcımm begendıgıne sevındım yerımııı bı mahsuru yoktur heralde tahtanınn kuslarda begendıı heen ınebılıyorlar tahtadan yuvayaa allaha emanet

hiç mahsuru yok kuşlarda bu şekilde rahat ettiyse ama süper cepe her şekilde kuş uçar sen zorlama alıştırırken kendileri insin kalksın buraya bu cepeden alışmayan kuşu boş ver başkası beslesin :=)

:) tesekkur ederımm abıcım bu arada abı benım bı kus fırarr olduu kanatları da bantlıydı ama bılmıom nasıl olduysa kus yok sımdı benım erkek sabunı tek kaldı ne es alım abı sence guzel bı yavru almak ıcın selametlee

bıde abıcım ıst neresındensın ben de ıst dayım tabı okull tatıl oldu zamanlar :)

istanbul samandırada oturuyorum kuş bantlı düştüyse gelcekse bile gelemez aldığın kuşu o semtten almıyorsan bence bantlama eğer bantlıyorsan parmaklık arasındaki boşluğu kapamalısın.

s.a.. pekı abı erkek sabunıye ne eş almalıyım sence guzel bı yavru ıcın

selamun aleykum,kardeş kuş ucurmaya cok musait bi cephen var bol keyıfli vakitler dilerim..sabuni kuşuna gelınce sabuniye sabuni alman gerek eger ki iyi bir sabuni yavrusu almak ıstıyosan alacagın kişiden o kuşun soyunu ogren derim eger kuşun soyunda kırıklık yoksa senınkındede yoksa guzel sabuni yavrular vericegine inanıyorum..

saygılarımla

borannn' Alıntı:
s.a.. pekı abı erkek sabunıye ne eş almalıyım sence guzel bı yavru ıcın

ben senelerdir bu işi yapıyorum öle hemen kuşa bi eş al yavru al olsaydı :=) herkes bi takım alırdı ama eş alısan tabi iyi olur.

ama su durumda en mantıklısı sabunıye sabunı es heralde tesekkur ederımmm selamettlee

tabiki doğal olarak olması gereken o ama yinede ben sana fazla masraf yapma kalıcı olmayan bir kümes için harcanan para boş yani eşsiz kaldı diye eş alınmaz her zaman ama sende kuş sayısı az olduğu için mantıklı olan almak.

tengelli' Alıntı:
tabiki doğal olarak olması gereken o ama yinede ben sana fazla masraf yapma kalıcı olmayan bir kümes için harcanan para boş yani eşsiz kaldı diye eş alınmaz her zaman ama sende kuş sayısı az olduğu için mantıklı olan almak.

onunde 8 ay gıbı bı süresi var sanırım, bence guzel bir veya 2 takım yavru alma şansı var,eger ki kendini maddii yonden zorlanmıcaksa alsın derim yani yeni başlayan bir kuşcu için yavru almanın zevkini tatsın süper bir duygudur
allaha emanet ol

saygılarımla

maddi yükü fazla olur diye demedim. ben tam 7 tane kümes yapmış biri olarak yer değiştirmenin harcanan emeğin boşa gitmesi ne demek cok iyi bilirim zaten yazının sonunda mantıklı olan almak diyorum.

yanlış anlamışım k.bakmayın ama kuşculuk bu emek harcıcaksın belkı emegine değicek belkı değimicek,yeni başlıyan için tecrube kazanmış olucak,belki ileride daha iyi imkanlar bulucak daha iyisini yapmaya çalışıcak aynı hatalara düşmücek..

Geri