S.A ARKADAŞLAR BU İSKELETTEN NASIL KÜMES YAPMALIYIM SİZCE

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan wrongdoer_19
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 4
  • Görüntüleme Görüntüleme 3K
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
Gazi KABA
Meslek
BİLGİ İŞLEM
İlgi Alanı
Köpekler
MERHABA ARKADAŞLAR ELİMDE HAZIR DEMİR PROFİLDEN İSKELET VAR SİZCE NASIL Bİ KÜMES YAPMALIYIM BENİM DÜŞÜNCEM OSB TABAKA ALIP KOMPLE KAPLAMAK SU GEÇİRMEDİĞİ İÇİN YAZI ATLATIRIM AMA KIŞIN DAYANIKLI OLMAZ HERHALDE.

Re: S.A ARKADAŞLAR BU İSKELETTEN NASIL KÜMES YAPMALIYIM SİZC

Bu iskeletten çok güzel bir kümes yapılabilir. Her tarafı OSB ile kapatabilirsiniz. Çatı kısmı shingle (Şıngıl) ile kaplayarak su geçirmezliğini sağlarsınız. Ayrıca diğer kısımları da mebran ile kaplayarak zamanla OSB lerin hava şartlarından etkilenmesini önlersiniz. Böylece yaz kış her ortamda kullanılablilr. Görsel açıdan güzel olmasını isterseniz kümesin görünen kısımlarını lambiri ile kaplayabilirsiniz. Ben kümeslerimi aynı yöntem ile yaptım. Profilden iskelet ve sonra OSB ile kaplama.
Eğer yapacak iseniz:
1- Tabanını beton yapınız ve yıkama durumunda suyun çıkışı için bir firar bırakmanızı; (Su çıkışı olacak ancak haşeratın girişine de engel olacak şekilde)
2- Gördüğüm kadarı ile kapı üzerinde havalandırma var ancak biraz daha aşağıdan bir havalandırma kanalı ve çatıya baca koymanızı;
3- İçerden tüm duvarları strafor ile kaplarsanız çok iyi olur; ancak straforların üstünü mutlaka ince mukava ile kapatmanızı;
4- Yuvalıkları kapının karşısına ve dışarı bakacak şekilde yerleştirmenizi tavsiye ederim.

Kolay gelsin.

Hener çok teşekkürler verdiğin cevap için sağolasın benim düşüncem biraz daha uygun yollu olsun istiyorum zamanla iyileştireceğim hurdacıda osb var tabakası 20 tl 2 metre boy 1 metre en öncelikle osb ile komple kaplıcam kışı atlattık önümüz yaz yağmur çamur olmaz şuanlık kapıyıda osb yapcam sonra komple saç kaplıcam yerlere plastik ızgara kaplıcam osb den yuvalıkları yapcam tünek falan birde tekerlek kaynatcam.

Önceki mesajımda belirttiğim gibi ben de profil iskeleti osb ile kaplayarak yaptığım kümes. Size bir fikir verebilir.
bu-da-benim-kumesim-t3865-10.html#p30736
Kolay gelsin...

Bence kullanacağınız OSB kış şartlarına dayanıklı olmaz. Çabuk deforme olur. OSB yerine Betopan adı verilen Prefabrike evlerin yapımında kullanılan malzemeyi değerlendirebilirsiniz. Ben kendi kümesimde kullandım çok memnunum. Sadece birleşme yerlerine iyi izole ederseniz sorun yaşamazsınız. Yazın serin kışın ise sıcak tutma özelliğine sahip. İstediğiniz kalınlıkta kullanabilirsiniz.

Geri