s.a Kör Yavrum

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan BursalıOynarcı
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 8
  • Görüntüleme Görüntüleme 2K
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
Ali
Meslek
Oynarcı
İlgi Alanı
s.a
elimde bi tane kör yavrum var bi gözü şaşı biri ise yakını goremeyo yem yiyemiyo anne babası doyurmayı kesti tek yemleri gore biliyo elimle agzına veriyom cok kıprası yememek icin kendi yırtıyo napabilirim bu kusu ?

kaç gunluk? yem yıyebılıyosa önune bol yem koy yer o kendısı. Yoksa mecbur elde beslıycen.

EFE_' Alıntı:
kaç gunluk? yem yıyebılıyosa önune bol yem koy yer o kendısı. Yoksa mecbur elde beslıycen.

walla tam bilmiyom ama anne babası yumurtlardı yeniden yavruları 2 gun sonra cıkcak 20 25 gunluk flndır. yem yiyeliyo ama cok zor tek tük yiyo

BursalıOynarcı' Alıntı:
EFE_' Alıntı:

walla tam bilmiyom ama anne babası yumurtlardı yeniden yavruları 2 gun sonra cıkcak 20 25 gunluk flndır. yem yiyeliyo ama cok zor tek tük yiyo
naptın o yavruyu bendede var kör bir yavru ne yapacagımı bilmiyorum. 20 gun onceye kadar sapasaglamdı birden gözleri iltihap topladı ve kör oldu :hungur:
ögrenciyim bakamıyorum atamıyorumda ona bakacak biride yok hergün aglamaktan ne yapacagımı şaşırdım canım çok yanıyor onu öyle gördükçe.. derslerimide etkiliyor bu durum ona üzülmekten.. atsan atılmaz satsan satılmaz keşke bakacak biri çıksa.. hergün ağlamaktan artık ben hasta olmak üzereyim okulumda bu sene sıkıntıya girdi haliyle :hungur:

Arkadaşlar kuş eğer eziyet cekiyorsa en iyisi uyutmaktır hem sizin için hemde onun için en iyisi bu olacaktır.

Ben uyutma taraftarı değilim ama elden birşey gelmez Fakat düzelme şansı varsa sonuna kadar mucadele edin Allah kolaylık versin hasta kuş bakımı cok zordur.

Sipikopat' Alıntı:
Arkadaşlar kuş eğer eziyet cekiyorsa en iyisi uyutmaktır hem sizin için hemde onun için en iyisi bu olacaktır.

Ben uyutma taraftarı değilim ama elden birşey gelmez Fakat düzelme şansı varsa sonuna kadar mucadele edin Allah kolaylık versin hasta kuş bakımı cok zordur.
kuş eziyet cekmiyor ben çekiyorum.. veterinere goturdum ılaclarını duzenlı verıyorum elimden geleni yaptım ama gec kaldım ıltıhaplar gozunu erıtmıs bile 15 gun ıcınde.. artık veterınerınde soyledıgı gıbı gormuyor..
vucudunda bı sıkıntı gozlemlemıyorum.. benı gordugunde ustume kondugu, sesımı duydugunda sevinçle öttügü gunler aklıma geldikçe, artık goremedıgı ıcın ızdırap cektıgını dusundukce bu bana ezıyet verıyor.. hergun aglamaktan ne yapacagımı sasırdım.. muhabbet kusu gıbıde cana yakın oldu balkonuma geldıgı gunden buyana olan 1 aylık olan surec ıcınde.. eger hasta olsa evet bende uyutulsun dıcem ama gozunun dısında bı sıkıntısı da yok nası canına kastedeyımkı zavallıcıgın.. cok caresizim napıcamı bılmıyorum :hungur:

merhaba,bence kuşunuzun bir resmini koyun çünkü bizim arkadaşta aynı şekilde veterinere götürmüş bir sürü ilaç vermiş kuş düzelmemişti ama monodoksla gözleri hemen açılmıştı bence kuş üst solunum rahatsızlığından gözleri kapanmıştır öyleki sanki etler dışarı çıkmış gözü akmış gibiydi.çoğunluğu geniş bir yuvalık ve düzgün bakımla gözleri açılıyor en azından bizim ucuza alıp ilaçla 3 günde düzeltip 3 misline sattıklarımız çoktur.bence yakındaki bir kuşcuyla irtibata geçin. :slm:

4671.jpg

4681.jpg

4682.jpg

ortadakide digeri gibiydi ıltıhabı cıktı ama gozu erımıs goremıyor.. digeride bu halde.. bugun veterinerle gorustum tekrar, bana ötenazi oneriyor.. bunuda yapamam buna ne vicdanım nede inancım müsade etmez.. oneriniz için cok sagolun ama eriyen göze kuşcu yada monodox ne yapabilirki.. cevremde kuşcu yok belki bir umut burda care bulurmuyum dedim üye oldum arada kaldım artık ne yapacagımı bilemiyorum :(

şu an çok üzüldüğünüz belli,ama Allah doğaya bir denge koymuş. yumurtadan çıkan her yavru büyümüyor. büyüyenlerinde kimini şahin kapıyor,kimi hastalıktan ölüyor,kimini kedi yiyor vs.. siz elinizden geleni fazlasıyla yapmışsınız, rahat olun. bazı kimseler kuşta en ufak bir hastalık olunca iyileştirmeye bile çalışmadan hemen uyutuyorlar. geçen yaz benim kuzenin 20-25 kuşu, benimde 5-6 kuşum hastalıktan öldü. kuşta iyileşme ümidi varsa kuşa bakın,yoksa son çare uyutun. bir kuşun ömrü 15 yılı bulabiliyor,bu kadar uzun zaman kör olarak yaşaması zor olmaz mı? ayağı kırılan atları bile vuruyorlar maalesef. yinede siz bilirsiniz.

Geri