s.a. miskim bi garipleşti

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan borannn
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 15
  • Görüntüleme Görüntüleme 3K

borannn

Üye
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
boran
Meslek
ogrencı
İlgi Alanı
Kediler
s.a. dişi miskim 2 aydır eş epey eşleştiler fakat yumurta yok dişi gidip yatıo follkukta ama yumurta yok balkonda beslıorum fare v.s. ihtimalide yok.son günlerde halsiz kanadını bile kıpırdatmıyor catalıydı sanırım baktım yumurta oldunu sanmıyorum bide dıskısı fazlasıyla yeşil. kendini kabartıp ole hareketsız duruo 3-5 gündür kenevirle keten veriyorum bir iki defa daha çiftleştiler kuş hiç ucmadı yuvayı yapalı ıkı ay oldu dıger kuslar ucuor ama bu ne yumurtluyor ne ucuyor oldu yerde duruyor yem yemesınde hiç bi problemi yok sizce nedir bu kuşun problemı resminide koyuyorum belkı bakarak daha iiyi yorum yapabılırsınız
kalın saglıcakla

bu da resmi

Ekli dosyalar

• Görüntü002.webp
    Görüntü002.webp
    51.4 KB · Görüntüleme: 933
hayvan zayıflamaya başlarsa yumurtlatma derim. kurumaya girmiş olabilir. Karışık yem ile besle . kuşun çatısına bak dışkıları tüylerine yapışıyorsa yeşiş dışkı ishaldir ama yapışmıyorsa yumurtlama doneminde bazen yeşil olabiliyor güvercinlerin dışkıları.

Hayvan belini bayağı bükmüş yumurtlayacak gibi.Kalsiyum takviyesi yapmanı öneririm.Kuş eğer yumurtayı içinde üretemiyorsa yumurta kabuğu için kalsiyum gerekir.Kuş yumurtayı içinde yapamazsa kurumaya girebilir.Mineral taşları satılıyor onlardan da kullansan faydasını görürsün.Saygılar...

şimdi ben ıkı aydır kus beslıyorum ama sunu fark ettım dıger kuslardan daha hafif sadece tüylerini kabarttıgı için siskin gorunuyor acaba bi ilaç veaya ne bilim veterinere mi götürsem çünkü ben inanıyorumki bu kuşkarı alıp mesuliyetine girdiysem ne gerekirse yaparım bir arkadasımız elinden çıkar demişte ona hitaben saygılarımla

zayıflamışsa kuş dediğim gibi kurumaya girmiştir forumda bununla ilgili ilaçlar yazılı diye hatırlıyorum.
kuş eğer ishalse su kaybı olacaktır vücudunda tuz ihtiyacını karşılaman gerekir vücudunun.
balık yağı oneriyorlar bu tip durumlar için benimde 1 kuşum bu şekilde halsiz duruyor bugün kullanmaya başladım balık yağını bakalım etkisi ne olacak.

Resimden anlaşıkdığı kadarı ile
bu güvercin hasta, pusmuş duruyor keyifsiz olduğu belli , isal oduğunu da siz zaten söylüyorsunuz . ''Bioment'' veya ''Amoklavin'' tarzı bir antibiyotik hap tan mercimek kadar verin, bir kaç gün.
Yeri soğuktur tabi balkonsa zeminde taş kuş üşümüş epeyce, ılık bir yere alın eke kuş çabuk ölmez ama yinede böyle devam eder se ölede bilir . Karışık yem verin tabi birde herkeze öneriyorum . balıkyağı verin kuşa . geçmişolsun selamlar .ŞEREF

boran abi şakasına yazdm o yorumuda gerçeklik payıda var hani kuş ölnce daha çok üzülceksn bunuda dikkate almk lazm syq...

cok tesekkur ederım bılgılerınız ıcın kardeş kusura bakma bu kuslar dunyadakı tek dayanagım halıne geldı ondan dolayıı allaha emanet

balkonda besliyorsun inşallah kum toprak karışımı veriyorsundur.arada yeşllik doğraman lazım,tuz ve yumurta kabuğu vermen lazım yuvan uygunmu gündüz ışık gece soğuk için bence bunları gözden geçirmen lazım, bende bazen bunları unutup kuş kaybediyorum sonrada üzülüyoruz inşallah düzelir. :slm:

goksal abi sagol verdın bılgıler ıcın kuslara mırallı taslardan verıyorum tuz yumurta kabugu verıyorum ama yemıyorlarr
acaba cok ac bırakıp mı vermek lazımm ama yesıllık olarak hıc bı sey vermedımm bırde abı bu kuslara sularına katılan hastalıklara karsı koruyan bı ılac solermısın balya (balıkyagı) aldım oda kapsul onu nasıl verıcemm
saygılarımla

sularına bu kuş için ilaç katma aslında hep aynı hataları yapıyoruz,kuşun yumurtada yapıyor olabilir.balyağı ona iyi gelecektir.eşleşme zamanlarını aslında birkez aynı zamana denk getirirsen yavrular hep aynı zamanlarda çıkar.böylece bakımları daha kolay olur.beravit b12 koruyucu ilaç kullanıyorum.10tl aşıdır aslında belli aralıklarla kullanıyorum ama çabuk bozulabiliyor.suluklarını tuzlu suyla yıka,maydanoz marul doğra tuz yumurta kabuğunu eksik etme,yuvanıda temiz tut ilacada gerek yok ama hepimiz belli zamanlar yoğun oluyoruz biraz ihmal ediyoruz hayvanları ,doğanın kanunu herşey dört dörtlük olamaz değilmi kendine iyi bak :slm:

sagolasın abı bugun aldım balya (balık yagı) yalnız zor kırılıyor kırılıncada sıvısı akıor bu ılacın dırek azından mı verıcem bunu selametle

Kırma, :slm: balyağı ve balıkyağı karışmasın BALYAĞI küçük nohut kadar olur balıkyağı daha büyük ve yumurta gibi yassıdır.balyağını ıslat ve gagasını aç boğazına yakın bırak o yutar .balıkyağı tadıda kokusuda ağırdır yemlemeden verme,kendi üstünede sürme (ben kendi çocuğuma zor yutturuyorum valla)

teşekkur ederım abicim valla koku konusunda cok haklısın iiyyyyyy bi kokusu var bende cocuk olsam ıcmem
saygılarımla

Geri