Sabah yakaladım cinsi nedir ????

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Anonymous
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 14
  • Görüntüleme Görüntüleme 3K
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
A

Anonymous

Misafir
bu kuş yaklaşık 1 haftadır hergün gelip çatıda kalan yemleri yiyip birazda benm 2 tane sayamla takılıp gidiyodu en son bugün direğin üstünde yakaladım ayağında doğuştan takılan halkalardan var TR 12 yazıyo cinsi nedir acaba

Ekli dosyalar

• Adsız.webp
    Adsız.webp
    54.1 KB · Görüntüleme: 1,355
Yapı olarak taklacıya benziyor ama kuyruk işi bozuyor, kırma bir kuşa da halka takılmaz genelde. Bu açıdan bakıldığın da erkeğe benziyor kuş. (ırk olarak muallakta kaldım, ben de takipteyim) :)

kuş taklacı kuyrukda kuş ürkmüş ondan köşeye sıkışınca kuyrugu farklı durmuş bence taklacı

dolapçı yada dönek kuyryğunu say 15-16 dan fazla ise dönek yoksa dolapçıdır büyük ihtimal,

valla sabah zor yakaladım bir iki kuyruk tüyü elimde kaldı bi abiminde dediği gibi korktu kuş kendine gelince bidaha foto çekip atıyım o zaman yorumlayın teşekkürler :)

hayalet beyaz' Alıntı:
dolapçı yada dönek kuyryğunu say 15-16 dan fazla ise dönek yoksa dolapçıdır büyük ihtimal,
:asla: yanlış bi yorum bence ona bakılırsa bende 15 metre giden bi oyun kuşum var beyazlarimdan 16 kuyruk ama orjinal oyun kuşu emin konuşmayılım kuyrukla ırk belirlenmez bence saygılar :slm:

Şayet kuş saya (kelebek) ise, eyvallah derim, ama saya üzerine neden durmadın derseniz de, kuşu paylaşan arkadaşın profilinde SAYA beslediği yazıyor. Şayet kuşun kuyruk üstü yağ bezesi yoksa, ve kuş Saya (kelebek) ise ve bu arkadaş beslediği ırkı anlayamıyorsa, hemen eline bir camsil şişesi alsın ve fısfısı ile kendi gözüne, gözüne sıksın :) (değişik bir intihar biçimi)

Kuşun dolapçı olma ihtimali pek yok, dolapçı kuşta paça olmaz, Döneklerinde makedon cinsi (macır selaniği) olanlarında paça olur, bu ırktan olabilir kuş. Ama taklacı konusunda tip benziyor fakat dediğim gibi kuyruk olayı işi bozuyor..

Bu durumda, kuş ya Makedon döneği (Macır selaniği) veya Saya (kelebek)...

latif yıldız' Alıntı:
kuş taklacı kuyrukda kuş ürkmüş ondan köşeye sıkışınca kuyrugu farklı durmuş bence taklacı
evet

kuş dönek macır selaniği deriz biz bursada taklacı olması imkansız o kadar uzun taklacı olmaz

resimde kuşun kanat tüyleri çekilmiş gibi çıkmış bır bakmalısın kanadına

evet kanatlarını ben çektim yenileri çıkasıya kadar alışır diye yardımlarınız için teşekkür ettim..
Bazı arkadaşlar profilde saya yazıyo diye saya profesörü olduğumu düşünüyolar camsil gibi seviyesiz gereksiz espiriler falan

Tür konusunda yardımcı olan abilerim kardeşlerim hepiniz saolun :)

Kskbornova, aslında ben seni düşürmemiş yüceltmiştim, ama 17 yaşındaki bir çocuğun espri kabiliyetini hesaba katamadığım için, evet haklısın senin için ağır bir espri olmuş. Profesörlük kısmına gelince de, neden olmasın bir gün profesör olabilirsin ama değil saya cümle kuşların kitabını yazsan, ağzınla kuş tutsan, üstteki yorumundan sonrasında benim gözümde cami bankına oturmuş YOZlara yem atan bir çocuktan öteye gidemezsin... (Sen yazdın bana da cevap hakkı doğdu, daha da yazmaya devam etsende, seninle çocuklaşıp yazmaya devam edemem, beni tanıyanlar tanır, neden sustuğumu da bilirler)

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri