SABAHA KADAR YARDIM LAZIM LÜTFEN BAKIN

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan icessberg
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 11
  • Görüntüleme Görüntüleme 2K

icessberg

Gold Üye
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
Enes Gülhan
Meslek
öğrenci
İlgi Alanı
Kediler
Selamunaleyküm saygıdeğer abilerim ve kardeşlerim..Bugun bir adet yavru mardin kusu aldım eve geldim kanatlatrının 3 telini bantladm ikisinde terasa koydum koymamla bi kanatlandı uçtu gitti uçmadan çok güzel fişekledi ve taklalar attı kus güzel oyunlu yani ilk kez böyle kus kaçırdım neyse hava kararmasına 5 dakka kala civarda gördüm güvercini uçarken evimin önündeki tele kondu ve akşam oldu hala orda..gittim altına yem attım yere güvercin attım bekledm inmedi aşağı taş atıom hiç umursamıyor..o kusu kaçırmak istemiyorum arkadaşlar..Su an hala telde güvercin sabah hava aydınlanırken yakalamayı dusunuyom ama nasıl yakalarım bilemiyorum lütfen yardım edin kaçırmayayım bu güvercini..BİRDE SORUM OLCAKTI KUS SABAHA KADAR O TELDE DURR MU ? EĞER DURURSA SABAH HANGİ TAKTİKLERLE YAKALAYABİLRİM..LÜTFEN YARDIMCI OLUN ARKADŞLAR ŞİMDİDEN HERKESE TEŞEKKÜR EDİYORUM..SAYGILARIMLA

Gece uçmaz durur sabah acıkacaktır aç güvercinin birisini al yem at yerken görürse iner.

Öncelikle yorumun için teşekkür ederim bende öyle düşünmüştm fakat anca yemi yere atabilirim..çatılar müsait degil yerede iner mi ?

müsaitse iner hava sıcak suda koy dök biraz görsün

Çok teşekkür ederim dediğini yapıcagım ama bir sorun var kus yere konsa bile yakalaması zor olucak kaçıcaktır büyük ihtimal kapan mı kursam acaba bir kasanın altına dokpte yemleri

çok kolay bir adet kepçe al kuşcudan uzat onu sopa ile kuşu yakala oyle yemle yere inmez sabah oldugu gibi ucar gider o tek çare benim aklıma gelen kepçelemen onu yapamaz isen bir şekilde bez filan at dengesini kaybettir zaten karanlıkta göremeyip yere düşecek yakalarsın kolay gelsin ...

gece boyunca telde durabilir ve kuş yavru olduğu için sabahta oradan fazla uzaklaşamaz. Sabah erkenden kuşlarınızı salın ve uçurun eğer onları görürse büyük ihtimal yanlarına gelecektir gelmezse aynı taktiği uygulayın, yere kuş salıp yem atın zaten hem yavru hem kanadı bantlı olduğu için yakalamak daha kolay olacaktır. Yem yerken yakalamak daha kolay olacaktır ama kepçe bulabilirseniz daha kolay yakalarsınız. Birde kuş kanadı bantlarken daha dikkatli olun 3 tel çok az bantlamışsınız. İnşallah yakalarsınız.

Yere fazla kuş at ve uzakta bekle, tek kuşa gelmesi zor oluyor. Sürü piskolojisi olduğundan en az 2-3 kuş at. İnerse köşe bir yere doğru sür orada köşeye sıkıştır, köşe yoksa kuşların etrafında sürekli dön kaçacak bir yön bulamadan hızlıca elini at. kolay gelsin.

SaBIR' Alıntı:
çok kolay bir adet kepçe al kuşcudan uzat onu sopa ile kuşu yakala oyle yemle yere inmez sabah oldugu gibi ucar gider o tek çare benim aklıma gelen kepçelemen onu yapamaz isen bir şekilde bez filan at dengesini kaybettir zaten karanlıkta göremeyip yere düşecek yakalarsın kolay gelsin ...

kelebekci34' Alıntı:
gece boyunca telde durabilir ve kuş yavru olduğu için sabahta oradan fazla uzaklaşamaz. Sabah erkenden kuşlarınızı salın ve uçurun eğer onları görürse büyük ihtimal yanlarına gelecektir gelmezse aynı taktiği uygulayın, yere kuş salıp yem atın zaten hem yavru hem kanadı bantlı olduğu için yakalamak daha kolay olacaktır. Yem yerken yakalamak daha kolay olacaktır ama kepçe bulabilirseniz daha kolay yakalarsınız. Birde kuş kanadı bantlarken daha dikkatli olun 3 tel çok az bantlamışsınız. İnşallah yakalarsınız.

RadiKEL' Alıntı:
Yere fazla kuş at ve uzakta bekle, tek kuşa gelmesi zor oluyor. Sürü piskolojisi olduğundan en az 2-3 kuş at. İnerse köşe bir yere doğru sür orada köşeye sıkıştır, köşe yoksa kuşların etrafında sürekli dön kaçacak bir yön bulamadan hızlıca elini at. kolay gelsin.

Hepinize verdiğiniz bilgiler için teşekkür ederim sabah erkenden hava aydınlanırken kalktım ve gittğimde kuş ordaydı hala 2 tane müsait kus vardı koydum yere ..yemde koydum suda koydum...ama kuş inmedi ve uçtu kuş 1 gun bile bende durmamasına ragmen kaçmıyor mahallede dolaşıyor devamlı oyun yapıyor buralarda ama bir türlü çatıma indiremiyorum kuşlarımı atıyorum kuşlarım hemen gidiyor yanına sonra benim kuşlarımın eşini çatıya koyuyorum benimkiler uçup geliyor oda uçuyor ama dönüp dolaşıp başka çatıya konuyor devamlı yem ve su var çatıda mümkün olduğunca kuşta tutmaya çalısıyorum oda karsıkı çatıda ama bir türlü indiremedim benim çatıma kuş uçarken çok güzel oyunlar yapıyor ama tamamen bana ait olmadıgından zevk alamıyorum ...kuş yavru,kanatları bantlı olmasına ragmen uzun ve çok uçuyor...nabıcam bilemiyorum..

etrafda gezınıyorsa ıyıce acıkdımı mutlaka ıner.tabı senden once baska kuscular ındırmesse

DELIYUREK41' Alıntı:
etrafda gezınıyorsa ıyıce acıkdımı mutlaka ıner.tabı senden once baska kuscular ındırmesse

Teşekkür ettim yorumun için..Etrafta benden başka kus yok devamlı buralarda geziniyor bi ara geldi bizim çatıya benm kuslarla ama tekrar uctu en son dun bu saatlerde yemek yedi muhakkak acıkacak son çare o artık..saygılarımla

Kesin inecektir kuşları dışarda bırak merak etme.

Geri