Sabuni cinsi Kuşumda bir sorun var ???

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan hayal_gemisi
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 19
  • Görüntüleme Görüntüleme 4K
www.kuscular.org
Ad Soyad
Emre Tan
Meslek
SeRBesT...
İlgi Alanı
Kediler
1 hafta önce arkadaşımdan güzel bir sabuni cinsi dişi kuş geldi ve bu kuşu bir çok defa uçarken ve güzel oyun atarken görüyordum .. bugün ilk defa uçurmak istedim elle bıraktığımda yuvarlağa girmiş gibiydi bir tane atıp düşüyor ve bir problem var birtürlü uçmuyor sanki kanatlarında bir sorun var halsizlik gibi anlamadım :((

lütfen yardımcı olun .. saygılar

yardımcı olucak kimse yokmu :(

acaba kuşta urnmu var o yzdenmi uçamıo

iyice kontrol ettim hiçbiryerinde birşey yok normal gayet haraketli sadece kanatlarında birşey var yani halsizlik gibi güçlü değil kanatları

Kuş tüğ dökümünde ise uçmaz derim...

tüğe daha girmedi

halsizlik var gibi ilaç olarak ne önerirsiniz vitamin felan

kuş yamış.zorlayarak uçurman lazım.ama aşırı dercede takla atıyor ve uçamıyorsa geçmiş olsun bir daha uçurabileceğini sanmıyorum.

yerden kaldırıyorum 2 takla atıp düşüyor yere :(

ben bunu arkadaştan almanadan önce havada uçuşunu izledim süper oyunluydu ve birazda halsizdi yani kemiği çıkmıştı sonunda biraz iyi oldu

selam değerli dostum sakın ola kuşunuzu havaya atmayın..heleki göğüskemiği iyice belli ise ..bu kuşta ölüme yada düzelmez sakatlığa sebebiyet verebilir..şimdi tüye girmedi demişsiniz ama bu ince tüy değil ..kuş ince tüyde uçar..ama oyun kuşlarının kanatlarının ucunda olan baş 3 telek yani tüy önemlidir..3 telek yerine gelmişmi ve kanlımı..3 telek kurumadan yani kan yok olmadan uçurmayın kuşunuzu canı yanar ve uçmak istemez..ayrıca kümes için de yerden yuvalara yada tüneklere kanat çırparak uçuyor mu buna bakın ..kuşunuz da dirsek patlatma var mı buna bakın...kanat dibini kontrol ediniz kanat içi oluşmuş ur yara varmı ona bakın..
ama öncelikle kuşun uçmasına değil beslenmesine bakın ..ona balık yağı ve takviyeli yemler vererek onu önce kuvvetlendirin dinlendirin uçacağı zaman o size zaten sormayacaktır kendi ne geldiğin de inan ın bana ayağını yerden kesmek isterse keser zaten..bu bekleyiş belki onu serseme sokar ama açması da bilinen yöntemlerle müm kün o yüzden önce sağlığıyla ilgilenin..saygılar..

evet yavaş yavaş tüye girmeye başladı dediğiniz doğruymuş ve 1 kat mesafeden inemiyor çatıya ancak ben zorla indiriyorum :D

kısaca çok daha iyi oldu artık yükselmeye başladı kalkıyor kendi kendine :D

ali abi çok sağol :))

sen sağol değerli dostum..diğer mesajlarım dada yazdım çevrenizdeki bilgisine güvendiğiniz abi lerinize mutlaka danışın ..onların bilgi ve tecrübelerin den faydalanın..saygılar

:)

ne oldu anlamadım niye ki o tebessüm

yardım ettiğin için sevindim o yüzden bu tebessüm

inş sağolun

eyvallah ali abi :)

emre abi bende de bir sabuni vardı attığım gibi takla atıp yere iniyordu uzaktan kumandalı ferrarim vardı onu buna yöneltince kuş ürktü havalandı 5-6 takla atıp gene indi sonra böyle yapa yapa kuşu sonunda uçurmaya alıştım

slm güzel kardeşim.gördüğüm kadarı ile her kes kendi bildiğince tahmin ettiğince bir şeyler paylaşmış.bende anlattığından yola çıkarak kafamda bir şeyler canlandırdım.ve sık takla(sersem----yatık) diede tabir ettiğimiz sorun kanısına vardım.biz bu sorunu kuşun kuyruklarının orta tüylerini alarak çatal kuyruk şekli vererek çözüyoruz.dahaki çözüm olmazsa kuş uçmassa komple kuyrukları alıp sürekli uçuruyoruz ve kuşun takla atma alışkanlığını kısa süre unutturuyoruz.ve sonraları kuşu uçurdukca kuş kendinde görev bilincini ve kendine güvenini kazanıyor.denerseniz belki bi yardımımız olur.saygılarla

Geri