sabuni dişi güvercinime hangi erkegi almalıyım?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan uniTS
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 27
  • Görüntüleme Görüntüleme 3K

uniTS

Üye
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
Erhan EMİRAL
Meslek
İşletme son sınıf ögrencisi
İlgi Alanı
Kediler
Slm arkadaşlar bugün trabzonda pazara gittim buralarda fazla güvercin satan bildigim yer yok o yüzden bi yere gittim düzgün şekilde 3 kuş vardı, 2 tanesi sinekli , 1 tanesi sabuni erkek , sabuni olan dışarda oyunlu diger sineklilerde içerde oynuyo elden kesme, sabuni erkek 1 yaşında , 1 yaşında olan sinekli az takla atıyo içerde , adamın demeye görede diger sinekli de 1.5 yaşında ve çok takla atıyo içerde sizce sabuni dişime hangi erkegi alayım ? Yardımcı olurmusunuz?

Tekrardan selamlar arkadaşlar dışarda oynayan sabuni erkegi aldım ama gagası siyah gözleride koyu sarı renk bal rengimi bişi diyolar , dişi olan sabunimin gagası beyaz gözüde açık sarı renk beyaza yakın , erkek olan yabani kuş gibi resimlerini atacagım bilgi verirseniz sevinirim...

işte resimler...

İşte resimler erkegin gözleri bal rengi geri vereyimmi yoksa kalsınmı ? Bunu sormamdaki amaç gözleri bal rengi bu konuda olumsuz birşey okudum gibi geliyor o nedenden dolayı ama profosyonel kardeşlerimiz abilerimiz daha iyi bilir söylediginizi yapacagım şimdiden teşekkürler ... Bu arada erkek yuvaya girdi habire kur hareketi yapıyo dişiyi yuvaya çagırıyo hiç sustugu yok hızlı çıktı bu gidişle hemen yavru yapacak gibi görünüyo :)), kafasınıda yuvada egdi yere gugg gug edip duruyor kursagını şişirip ötüp duruyor hayırlısı...

Arkadaşlar cevap verecek olan yokmu , erkek kuş yuvaya girdi takılmış plak gibi vukk vukk edip edip duruyor aldıgımdan beri sustugu yok, yuvaya dogru egiliyo kafasıyla dişide yanına gelince gözlerini kapıyo egilmiş şekilde ötüyo, hiç dövüşmüyorlar, yem verdim az önce erkek yemiyo dişi olan yem yiyo , erkek kaşınırken dişi gitti gudugunu tuttu yemmi yediriyo erkege anlamadım bi yardımcı olan yokmu niye erkek böyle yapıyor hiç sustugu yok yuvada ??? Yuvadan yere koyuyorum erkegi susuyo yuvada ne varsa artık anlamadım ...

...

kardeş ağız ağıza gelmişlerse onlar çiftleşmiş demektir öpüşüyorlardır sn yanlış anlamışşıın:D

Erkegi dün aldım bu anlattıklarım aldıgım gün oldu dişi zaten vardı hemende çiftleşmezler ama bendeki dişi hemen gelen erkegin gagasından tutup onu yedirdi eminim gözümün önünde oldu ama ben bunda degilim benim merak ettigim erkek yuvaya giriyo guk guk guk hiç durmadan bu sesi çıkarıp duruyo yuvanın içine yatıp gagasını samanlara dogru egip böyle yapıyo, dişiyi elimle yuvaya koydugumda ise aynı hareket ve gözlerini kapıyo, sabahın köründe dahi guk guk ses edip duruyo, o sese uyandım bende zaten, balkonda baktım için inş komşular bişe demez, ama bu durmadan guk guk sesini niye çıkarıyo çiftleşmek içinmi yoksa hastamı nedir anlamadım :S ... Birkaç gün daha geçsin bakalım inş sorunlu bi kuş degildir...

birde söylemeyi unuttum erkek yuvadeyken anlattıgım guk guk sesi yuvada yatması birde onları yaparken kanatlarınıda oynatıyo bu durumda var, bu tür hareketler neyin belirtisidir arkaşlar , bilinçli abilerimiz yardım etse sevinirim, cevap yazan arkadaşlarada teşekkürler...

kardeş o erkek büyük ihtimalle kızışmış eş olmak istiyor :D sorn yapma onlar eş olur böle 1hafta geçsin:))

Şimdi kur yapmıyo dişiye ama yuvaya girince yere egilip guk guk guk diyip durmaya devam ediyo , birbirlerine yem kusuyolar birbirlerini kaşıyolar , ama çiftleşme henüz yok , kızışmış olsa dişiye neden kur yapmıyo orasını çözemedim :S

cins bir durum agzına kusma dedigin öpüşmesi kardeş sn merak etme onlar eş olmuş

Dişi erkegin gagasına dogru gagasını uzatıyor erkekte dişinin gagasına gagasına degmesini engelleyip başını kaşıtıyor dişiye, bazen dişi gagasını yakalıyor bişiler yapıyolar çift oldular eminim ama henüz çiftleşmediler inş o da olur ama kur yapmaması canımı sıkıyor, Erkegin yuvaya gidip yatıp başını aşşa dogru egmesi ve guk guk diye ötmesinin anlamı ne çözmüş degilim, çiftleşecek olan kuş böylemi yapar, belkide yuvayı hazırlamaya çalışıyordaa olabilir tam net kestiremiyorum...

kardeşim sen onların her saniye yanındamısın hayır onlar elbet yalnız kalıyor bnce onlar eş olmuş sn görmüyorsun gagasını yakalıyor diyorsun bnim bildigim çiftleşme kuşlar arasında ilk öpüşürler sonra erkek kur yapıp dişi olanın üstüne cıkar

İllaki her saniye yanlarında olmam imkansız , hafta sonu evdeydim ama oturupta kollamadım tabi ama yem verirken gördügümü söyledim, inş dedigin gibi olmuştur ama kuşlarda daha 6-7 gündür yan yanalar güvercinler bu kadar hızlımı bu işlerde :)))

evet aynen öyle okadar hızlı. benim de 2 çiftim tam 1 günde oldu ve 4 gün falan sonra yumurtladılar. yılbaşından sonra yavru bekliyorum. sen süpürge çöpü atmaya başla bence yuvaya :)

saman attım bugün erkek agzına aldı samanı yuvaya getirdi , birşeyler var demek ki inş yavruları olur sizlerle paylaşırım şimdilik cevaplar için teşekkürler arkadaşlar...

ohooo olmuş bile işte. en geç 3 güne yumurtalar gelir. hayırlı olsun. umarım güzel yavrular alırsın...

teşekkürler inş düşündügümüz gibidir , senin kuşlarda inş sorunsuz yumurtadan çıkıp büyürler bol bol yavru alırsın inş , gelişmeleri aktarırım burda yumurtlarsalar falan iyi geceler...

bnim bildigim güvercin 2haftada falan yumurtlar sen 3-4gün biraz atmışsın be:D bnim bildigim 2haftada yumurtlar 21 gündede yumurtadan kuş cıkar

kardeş bırak yanlış biliyon

Az önce dişi erkekle öpüştü kur mur yapmadan erkek üstüne çıktı 2-3 saniye çiftleştiler, inş yumurtlarlar :))...

eş oldular desene yumurtlar merak etme

Evet eş oldular sormak istedigim şu dişi daha kızgın erkege göre nerden anladın diyeceksin... Dişi olan erkekle öpüşmek istiyor ama erkek kafasını hep egiyor gudugunu kaçırıyor aşşagı dogru siniyor başını kaşıttıyor falan ama zar zorda olsa dişi erkegin gagasunu yakalayıp öpüştügü zaman hemen yere çömeliyo çiftleşiyorlar, yani erkek isteksiz ama bugün kafese kenara saman koydum yuvaya taşıdı erkek , erkegi tam çözemedim hareketerini, dün bide bugün 1 er kez çiftleştiklerini gördüm onlarda hava kararmaya yakın gördüm , Örnek olarak sormak istiyorum kuşlar az çiftleşseler dahi yumurtlarlarmı ve yumurtaları dolu olurmu ?... Bunları merak ve bilgilenmek için soruyorum yardımların için şimdiden teşekkürler...

hm kardeşim kuşların hep başında durmadıgımız için onların kaç kere çiftleştigini anlıyamayız ama su varki çiftleşip ve boş yumurtluyan ve yumurtası boş cıkan kuşlarda oluyor yani o biraz şanş işi aynı gerçek hayattaki cocuk olması gibi:D

Şans bakalım yumurtlayacakmı geçsin bakalım bi kaç gün ama erkek dedigim gibi isteksiz , kuşları gördügüm kadarıyla söylüyorum dişi yumurtlasa dahi yavru olacagını sanmıyorum ama bakalım hayırlısı...

kardes hıc bı sorun yok yanına dısıyı at bekle sadece dısısıne yuva yapmak ıstedıgı yerı ısaret edıyo yumurlucak yer belırlıyolar sen sımdıden sap samn gıbı seyler koy onlerıne ızle sadece bı sorun yok :))

Geri