sabuni dişi

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan isyankarbfc
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 27
  • Görüntüleme Görüntüleme 4K
kuslarımı caldılar ama benı bıtıremedıler daha vedat (: bu kus tugde kanat kuyruk vucud her yerı tugde 1 haftadır ıdman verıyorum bugun bı kac seferını cekıp paylasayım dedım serılıgı ve kanat sesı hosuma gıdıyor fakat benım vıdeo nedense sesı az verıyor vıdeoda hıc duyulmuyor yenı bı camera alırım yakında artık.

iyi maşşallah izlemeye gelırız abı :) sesını canlı duyarız ınsallah

gel tabı vedat bılıyorsun kardesım her turlu kapım acık gel beraber duyalım sesını.

maşallah emeğinize sağlık, ataeşlemesi sesi hoş güzel başlamış,ama yazmadan edemedim kusura bakmayın, ince tüyünü dizze daha iyi olur hem kuş acı çekmemiş olur hemde kuşu hataya zorlamamış olursunuz, selamlar..

alidemirsmm' Alıntı:
maşallah emeğinize sağlık, ataeşlemesi sesi hoş güzel başlamış,ama yazmadan edemedim kusura bakmayın, ince tüyünü dizze daha iyi olur hem kuş acı çekmemiş olur hemde kuşu hataya zorlamamış olursunuz, selamlar..
haklısın arkadasım ınce tug olayında fakat bu kusdan baska ucacak kus yok sagolsunlar kumesı temızledı hırsızlar cok deger verdıgım bı kusda degıl arkadaslarımdakı kuslarımın yavrularını getırene kadar ucurayım derdındeyım yoksa dedıgın gıbı suankı ucumları kusu hataya ıtebılır kılolu bıraz yagını atsın yatısa gecer yakında selamlar.

gelecegim inşallah abırahatsızım 4-5 gundur yatıyorum evde bıraz toparlıyayım havalarda guzelleşsin gelecem Allah ın izniyle
gecen gun bızım emreyle konusdum ramazan ıyı kusunu vermez dıyor o gonderdıgım yavruyu ucursun dıyo
bende aldım ramazandan bı kus goturdum gerı verdım dıyo o yavru dahha guzel dıyor
dıgerı ıcınde bunu bı ucursun görsün ondan sonra bakarız orayada dıyor

bu arada marmara kupası varmış ona yazılacagım bu sene ucurucam kupaya kısmetse hazırlıyayım ızletırım sana senın tecruben var bı bakarsın bı tecrube edınelım dıyom kupa nasıl oluyo dıye

mermerci-vedat' Alıntı:
gelecegim inşallah abırahatsızım 4-5 gundur yatıyorum evde bıraz toparlıyayım havalarda guzelleşsin gelecem Allah ın izniyle
gecen gun bızım emreyle konusdum ramazan ıyı kusunu vermez dıyor o gonderdıgım yavruyu ucursun dıyo
bende aldım ramazandan bı kus goturdum gerı verdım dıyo o yavru dahha guzel dıyor
dıgerı ıcınde bunu bı ucursun görsün ondan sonra bakarız orayada dıyor
gel vedat ama kısa zamanda gel kusu yatırıcam kardesım rahatsızlandıgını bılıyorum tekrar gecmıs olsun bende cok saglam sayılmam emre ramazan olayını ozelden gorusuruz vedat.

mermerci-vedat' Alıntı:
bu arada marmara kupası varmış ona yazılacagım bu sene ucurucam kupaya kısmetse hazırlıyayım ızletırım sana senın tecruben var bı bakarsın bı tecrube edınelım dıyom kupa nasıl oluyo dıye
marmara yarısmasını tavsıye etmem vedat yazılacaksan federasyon kupasına yazılmanı tavsıye ederım allahın ıznıyle kus hazırla senın gonlunde kupa alsın yarısmada almasada olur saygılar kardesım.

Selamun Aleyküm
Maşallah kardeş kuşum tüyde diyorsun ama yinede güzel gelip sesli ve dik çıkıyor güzel kuş güle güle besle emeğine sağlık.Bu arada Vedat kardeşimize de geçmiş olsun der Cenabı Allah'tan acil şifalar dilerim.Selamlar

S A MASALLAH YILDIRIM GÜLE GÜLE BESLE AYRICA GEÇMİŞ OLSUN KUSLARINDAN OLDUGUNU OKUDUM ÜZÜLDÜM

BUNDAN SONRA HER SEYİN İSTEDİGİN GİBİ OLMASI DİLEGİ İLE PAYLASIM İÇİN TESEKKÜRLER

SAYGILAR

isyankarbfc' Alıntı:
mermerci-vedat' Alıntı:
marmara yarısmasını tavsıye etmem vedat yazılacaksan federasyon kupasına yazılmanı tavsıye ederım allahın ıznıyle kus hazırla senın gonlunde kupa alsın yarısmada almasada olur saygılar kardesım.

bu yazıyı sadece bilgilendirmek amacıyla yazmaktayım, kimse ne üzerine alınsın ne de yanlış anlasın !

Türkiyede herhangi bir federasyon kurmak şu temel ölçüte dayalıdır; aynı amaçla kurulmuş olan 5 derneğin bir araya gelmesi ve aynı tüzükte mütabık olmasıyla federasyon kurulur, 3 günde biticek bişeydir kuruluşu, ama bu demek değildir ki her federasyon direk herhangi bir bakanlığa bağlı ve başına Türkiye kelimesini eklemekle genel ve resmi bi kurum haline gelsin,
yani demem o ki tgf ve mgf arasındaki tek fark tgf biraz daha eski daha tecrübeli bir topluluktur, mgf ise daha yeni ve tgf ye nazaran daha tecrübesizdir, tgf 5 ve üzeri derneğin bir araya gelmesıyle olusturulmustur mgf ise sadece ataşehir dernekten ibarettir, ama her manada aynı kategoridedirler, tgf nin tek farkı çoklu derneklerın bırlesmıs olmasıdır, onun harıcınde Türkiye genelindeki resmi bir kurum değildir, herkes nedense bu yanılgıya düşüyor, mgf dandiktir tgf ye uçurun ! ya hukukı olarak tek farkları çoğul dernek olmaları, yarış acısından da tek fark tüzükleri, neden her zaman bu üstünlük öne çıkıyor anlamış değilim. yani bende 3 gun içinde Türkiye oyun kuşu federasyonu adıyla bi federasyon kurabilirim ! örneğin Türkiye güreş federasyonu veya karate federasyonu ve güvercin federasyonu aynı hukuksal yapıda değildir, çünkü diğerleri Türkiye geneline hakim resmi kurum ve kuruluştur ama güvercin federasyonu yereldir ve hukukı acıdan farklı yapıya sahıptır, ( merak eden internetten de inceleyebilir, kamu sitelerinin uzantısı gov.tr dir,bu ipucundan gidebilirsiniz)
tgf yarışında istanbul dışı yarışçı alınmamaktadır ! Mgf yarışına izmittende yarışçı alınmaktadır, e Türkiye de ki genel bi federasyonsa nasıl almaz ? mesela Türkiye Taekwondo şampiyonasında herhangi bir ilden ayrım yapılıyor mu ? bu örnektende durum anlaşılabilir,
şunu da söylemek isterim ki tgf nin emeği bu işte azımsanamayacak kadar çoktur, yaptıkları işler de çok başarılıdır, bu işe ilk sahip çıkan topluluk olması hasebiyle ben şahsen tüm yönetime ve üyelere minnettarım, ama dediğim gibi olayın hukuksal boyutu da bu şekildedir, şimdi Tgf nin iyi olması Mgf nin kötü olmasını gerektirmez arkadaşlar,ayrıca hiç bir topluluk kurum ya da kuruluş gerekli kamu kurumlarının izni haricinde ödüllü yarışma kupa vs düzenleyemez, kanunen bunu Tr de yapan kuruluşlar vardır milli piyango gibi ! o yüzden iki yarış ta vergiden ayrıştırılmış , hiçbir resmi yönü olmayan gayriresmi yarışlardır, kendi aramızda eğleniyoruz !!! aksini iddia edenle de her platformda tartışırım, selamlar...

Ali senin yanlışın var tgf yasaldır.

tengelli' Alıntı:
Ali senin yanlışın var tgf yasaldır ve ankaraya kurabilmek için tam 10 kadar gidip gelmişlerdir.

İçeriğe geç
Ana gezintiye geç
1nci kolona geç
2nci kolona geç
Dernekler Dairesi Başkanlığı

Ana SayfaTeşkilat
TanıtımŞemaGörevlerimizDernek İşlemlerim
Denetim İşlemleriVakıflarBirliklerYabancı Dernekler ve Kar Amacı Gütmeyen Kuruluşlarİzne Tabi İşlemlerYardım ToplamaÜst Kuruluş KurmaMevzuat
KanunlarYönetmeliklerYönergelerTebliğlerGenelgelerHukuki GörüşlerRehberlere-Hizmetler
Bilgi Edinmee-Randevue-Dernek İşlemlerie-Dernek Kullanıcısı Olmak İstiyorumLinklerİletişim
Üst Kuruluş Kurma
FEDERASYON KURMA BAŞVURULARI VE İSTENİLEN BELGELER

Federasyonlar kuruluş amaçları aynı olan en az beş derneğin bir araya gelmesi ile kurulurlar. Federasyonlar, kuruluş bildirimi ve eklerini mülki idare amirliğine vermek suretiyle tüzel kişilik kazanırlar.

Federasyon kuracak dernek temsilcileri tarafından imzalanmış iki adet Kuruluş Bildirimi (Dernekler Yönetmeliği Ek-2’de bulunan) ve aşağıda belirtilen ekler, federasyonun kurulacağı yerin mülki idare amirliğine verilir.

1- Kurucu dernek temsilcileri tarafından imzalanmış üç adet federasyon tüzüğü,

2- Dernek tüzüklerinin; amaç, federasyon kurma ve üye olmaya ilişkin maddelerinin bulunduğu bölümün yönetim kurulu başkanından onaylı ve kaşeli sureti,

3- Federasyon kurulması yönünde derneklerce alınmış genel kurul karar örneği,

5- Kurucuların derneği temsil etmekle yetkilendirildiğine ilişkin ilgili dernek yönetim kurullarının karar örneği,

6- Kurucular arasında yabancı dernek veya dernek ve vakıf dışında kar amacı gütmeyen kuruluşlar bulunması halinde, bu tüzel kişilerin federasyona kurucu olabileceğini gösteren İçişleri Bakanlığı’nca verilmiş izin belgesi,

7- Geçici yönetim kurulu üyeleri ile yazışma ve tebligatı almaya yetkili kişi veya kişilerin adı, soyadı, yerleşim yerlerini ve imzalarını belirten liste veya yazı.

Büyükşehir belediyesi sınırları içinde kalan ilçeler hariç diğer ilçelerdeki federasyon kuruluş işlemlerinde istenen belgeler birer arttırılarak verilir.

KONFEDERASYON KURMA BAŞVURULARI VE İSTENİLEN BELGELER

Konfederasyon kuracak federasyon temsilcileri tarafından imzalanmış iki adet Kuruluş Bildirimi (Dernekler Yönetmeliği Ek-2’ de bulunan) ve aşağıda belirtilen ekler, konfederasyonun kurulacağı yerin mülki idare amirliğine verilir.

1- Kurucu federasyon temsilcileri tarafından imzalanmış üç adet konfederasyon tüzüğü,

2- Federasyon tüzüklerinin; amaç, konfederasyon kurma ve üye olmaya ilişkin maddelerinin bulunduğu bölümün yönetim kurulu başkanından onaylı ve kaşeli sureti,

3- Konfederasyon kurulması yönünde federasyonlarca alınmış genel kurul karar örneği,

4- Kurucuların federasyonu temsil etmekle yetkilendirildiğine ilişkin ilgili federasyon yönetim kurullarının karar örneği,

5- Kurucular arasında yabancı dernek veya dernek ve vakıf dışında kar amacı gütmeyen kuruluşlar tarafından kurulan federasyon niteliğindeki tüzel kişiliklerin bulunması halinde, bu tüzel kişilerin konfederasyona kurucu olabileceğini gösteren İçişleri Bakanlığı’nca verilmiş izin belgesi,

6- Geçici yönetim kurulu üyeleri ile yazışma ve tebligatı almaya yetkili kişi veya kişilerin adı, soyadı, yerleşim yerlerini ve imzalarını belirten liste.

Büyükşehir belediyesi sınırları içinde kalan ilçeler hariç diğer ilçelerdeki konfederasyon işlemlerinde istenen belgeler birer arttırılarak verilir.

FAAL DERNEK SAYISI
Duyurular
“Içişleri Bakanlığı Bütçesinden Derneklere Yardım Yapılması” Hakkında Yönerge Kapsamında 2012 yılı için Desteklenecek Proje Konuları (11-01-2012 15:23:29)

2012-2013 Akademik Yılı Jean Monnet Burs Programı Duyurusu (22-12-2011 08:07:32)

Dernekler Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik (31-10-2011 07:59:53)

Yardım Toplama Esas ve Usulleri Hakkında Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik (06-07-2011 06:55:35)

(TACSO) Ulusal Kapasite Geliştirme Eğitimleri “Gençlik İçin Karar Süreçlerine Katılım” (29-04-2011 06:43:46)

TACSO Sivil Toplum Kurulusları için Teknik Destek Projesi (08-04-2011 13:54:22)

2010 yılında “İçişleri Bakanlığı Bütçesinden Derneklere Yardım Yapılması Hakkında Yönerge” hükümleri gereğince derneklere yapılan yardımlara ilişkin bilgiler. (25-02-2011 09:50:01)

Dernek İç Denetim Raporu (11-02-2011 08:25:16)

Yardım Toplama Esas ve Usulleri Hakkında Yönetmeliğin Bazı Maddelerinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik Taslağı (30-11-2010 09:22:02)
Dernekler Dairesi Başkanlığı, Bilgi İşlem @2009

kenan hocam ankaraya üye olan derneklerle görüşmek için 10 defa gitmişlerdir, ankarayla hiiiç alakası yok tgf nin, il dernekler müdürlüğü karaköyde, selamlar...

federasyon ve dernek kurma arasındaki tek fark dernek üyeleri şahıstır, federasyon üyeleri dernektir ! ben kendi köyümün derneğini 3 günde kurdum, 5 tane dernek ok lesin '' TÜRKİYE OYUN KUŞU FEDERASYONU' adı altında bi federasyonu 3 günde ankaraya veya başka biyere gitmeden kendi büromda kurar, karaköye 1 defa giderek tescil ettiririm kenan hocam,

bi de şu var ben yasal değil demiyorum, tabiki yasal bir federasyon, ama bu Tr geneline hitap ettiği ve bir güreş federasyonu hukuki yapısına sahip olduğu manasına gelmiyor, insanların düşündüğünden çok ama çok daha basit bi hukuki yapısı vardır... ve mgf den tek farkı çoklu derneklerden oluşan federasyondan oluşmasıdır, onun harıcınde hiçbir farkı yoktur !

ödüllü yarış düzenleme vs gibi yetkileri de yoktur, ne tgf nin ne mgf nin ! hatta yasaktır ! derneklerde tombala çekilirken basılan kuşçu arkadaşlara ve ödedıklerı cezalara bakabilirsiniz, derneklerde oynanan tombala dahi yasaktır ve derneğinde federasyonunda bu tarz düzenlemeler yapması yasaktır.

MAşallah allah nazardan saklasın. Saygılar

M.TURAN' Alıntı:
Selamun Aleyküm
Maşallah kardeş kuşum tüyde diyorsun ama yinede güzel gelip sesli ve dik çıkıyor güzel kuş güle güle besle emeğine sağlık.Bu arada Vedat kardeşimize de geçmiş olsun der Cenabı Allah'tan acil şifalar dilerim.Selamlar

eyvallah abicim teşekkür ederim iyileştim çok şükür
Rabbim kimseye dert veripde derman aratmasın

saygılar

ali abi fuat abi onları bahsetmemiş di..
Aslında o da senin dediğin gibi TGF daha tecrübeli dedi
yoksa hanı onlar söyle bunlar böyle demedi

M.TURAN' Alıntı:
Selamun Aleyküm
sagolasın mustafa abı guzel dıleklerın ıcın selamlar.

kuscu_marik' Alıntı:
S A MASALLAH YILDIRIM GÜLE GÜLE BESLE AYRICA GEÇMİŞ OLSUN KUSLARINDAN OLDUGUNU OKUDUM ÜZÜLDÜM

BUNDAN SONRA HER SEYİN İSTEDİGİN GİBİ OLMASI DİLEGİ İLE PAYLASIM İÇİN TESEKKÜRLER

SAYGILAR
sagolasın muharrem abı hırsızlara allah ezıyet zulum ıskence nasıp etsın dıyorum benım emegımı caldılar allah onların her dakıka canı yansın ınsallah bundan sonra onume bakıp yıne ucurucam yıne beslıyecem belkı daha ıyılerı belkı daha kotulerı olucak kısmet saygılar.

alidemirsmm' Alıntı:
isyankarbfc' Alıntı:
mermerci-vedat' Alıntı:

bu yazıyı sadece bilgilendirmek amacıyla yazmaktayım, kimse ne üzerine alınsın ne de yanlış anlasın !

Türkiyede herhangi bir federasyon kurmak şu temel ölçüte dayalıdır; aynı amaçla kurulmuş olan 5 derneğin bir araya gelmesi ve aynı tüzükte mütabık olmasıyla federasyon kurulur, 3 günde biticek bişeydir kuruluşu, ama bu demek değildir ki her federasyon direk herhangi bir bakanlığa bağlı ve başına Türkiye kelimesini eklemekle genel ve resmi bi kurum haline gelsin,
yani demem o ki tgf ve mgf arasındaki tek fark tgf biraz daha eski daha tecrübeli bir topluluktur, mgf ise daha yeni ve tgf ye nazaran daha tecrübesizdir, tgf 5 ve üzeri derneğin bir araya gelmesıyle olusturulmustur mgf ise sadece ataşehir dernekten ibarettir, ama her manada aynı kategoridedirler, tgf nin tek farkı çoklu derneklerın bırlesmıs olmasıdır, onun harıcınde Türkiye genelindeki resmi bir kurum değildir, herkes nedense bu yanılgıya düşüyor, mgf dandiktir tgf ye uçurun ! ya hukukı olarak tek farkları çoğul dernek olmaları, yarış acısından da tek fark tüzükleri, neden her zaman bu üstünlük öne çıkıyor anlamış değilim. yani bende 3 gun içinde Türkiye oyun kuşu federasyonu adıyla bi federasyon kurabilirim ! örneğin Türkiye güreş federasyonu veya karate federasyonu ve güvercin federasyonu aynı hukuksal yapıda değildir, çünkü diğerleri Türkiye geneline hakim resmi kurum ve kuruluştur ama güvercin federasyonu yereldir ve hukukı acıdan farklı yapıya sahıptır, ( merak eden internetten de inceleyebilir, kamu sitelerinin uzantısı gov.tr dir,bu ipucundan gidebilirsiniz)
tgf yarışında istanbul dışı yarışçı alınmamaktadır ! Mgf yarışına izmittende yarışçı alınmaktadır, e Türkiye de ki genel bi federasyonsa nasıl almaz ? mesela Türkiye Taekwondo şampiyonasında herhangi bir ilden ayrım yapılıyor mu ? bu örnektende durum anlaşılabilir,
şunu da söylemek isterim ki tgf nin emeği bu işte azımsanamayacak kadar çoktur, yaptıkları işler de çok başarılıdır, bu işe ilk sahip çıkan topluluk olması hasebiyle ben şahsen tüm yönetime ve üyelere minnettarım, ama dediğim gibi olayın hukuksal boyutu da bu şekildedir, şimdi Tgf nin iyi olması Mgf nin kötü olmasını gerektirmez arkadaşlar,ayrıca hiç bir topluluk kurum ya da kuruluş gerekli kamu kurumlarının izni haricinde ödüllü yarışma kupa vs düzenleyemez, kanunen bunu Tr de yapan kuruluşlar vardır milli piyango gibi ! o yüzden iki yarış ta vergiden ayrıştırılmış , hiçbir resmi yönü olmayan gayriresmi yarışlardır, kendi aramızda eğleniyoruz !!! aksini iddia edenle de her platformda tartışırım, selamlar...
alı arkadasım sen farklı anlamıssın benım anlatmak ıstedıgım senın anladıgın gıbı degıl marmara yarısmasına gecen sene yazılmıstım ve bana cok sacma gelen seyler vardı bundan dolayıda marmara kupasına degıl daha tecrubelı olan federasyon kupasını tavsıye ettım bu konuyu burda tartısmayalım uzayıp gıder saygılar arkadasım.

mermerci-vedat' Alıntı:
ali abi fuat abi onları bahsetmemiş di..
Aslında o da senin dediğin gibi TGF daha tecrübeli dedi
yoksa hanı onlar söyle bunlar böyle demedi
aynen vedat bende oyle soyledım ama alı arkadasımız yanlıs anlamıs sıkıntı yok hersey yanlıs anlasılabılır saygılar kardesım.

yo yo kesınlıkle yanlıs anlamadım, konu uzasın dıye yazmıyorum da yanlış anlama yok, kötü dedin vs demıyorum, yeri gelmişken açıklayayım dedim sadece, senle alakası yok, tüzükte bana göre de yanlış olan çok şey var çünkü arkadaşım, sıkıntı yok, selamlar...

Geri