özcan altintaş' Alıntı:
selam dostum
Bizim buralarda bu kuşa bebe kuşu derler.Sen o kadar eleştiri yapıyordun birde yazarken kuş beş haftadır uçuyor.Bu mu uçma?Burada her çocukta var bu tür kuşlar siz buna yeni başlayan kuş diyorsun.Biz daha havada şımarıyor diyoruz eğer beş haftadırda aşağı inmediyse daha çok beklersin.Yarışları eleştirmekle demekki olmuyormuş.Türkiyenin neresinde olursa olsun bir telefon kadar yakınız yalnız masrafları alırım.Sen yarışlar eleştirirken orada yazmıştın benim yarışlara girmeyen abilerim var diye ne oldu hepsi bu mu .Kuş sahibi kusura bakmasın.Bu kuş gerçekten yeni başlayan kuş değil bebe kuşudur.
Merhaba Özcan Bey;
Eleştiriniz için teşekkür ederim.
Aslında sizin üslubunuzu kullanıp, kışkırtıcı bir yazı da ben yazabilirdim. Ama ne yapalım ki insan ilişkilerine önem veriyor olmam buna engel oldu. Sizinle tanışmıyorum, ama siz hemencecik bana "sen" diyebiliyorsunuz aramızdaki kocaman mesafeyi kapatarak. Eleştirinizi size acıyarak okudum ne yalan söyleyeyim. Bu ne hırs, nasıl dolmuşsunuz öyle!
Eleştirinizin içeriğine gelince, kuşun beğenmediğiniz yönlerini yazmamışsınız da "buna bebe kuşu derler" diyerek eleştirdiğiniz şeyi tam olarak anlatamamışsınız. Eğer kuşta beğenmediğiniz şeyleri yazarsanız, ben de cevap veririm. Ama çamur atarak iyi bir eleştiri yaptığınızı düşünüyorsanız, komik bir durumdasınız demektir.
Şunu açıkça söyleyeyim; yazdıklarınızın hiç bir önemi yok benim için. Ben şu ana kadar izlediğim en iyi kuşu videosunu çektiğim kuşun da içinde bulunduğu kümeste izledim.
Kuşun iyisinin hangi özelliklerde olması gerektiğini araştıran, bu konuda düşünmeye çalışan biriyim. Elimden geldiğince alanının en iyisi olan kişilerle tanışmaya çalıştım, onlardan kuş hakkında, kuş uçurma hakkında bilgiler aldım. Bildiklerime körü körüne bağlanmadım. Ben sizinle sıkı bir eleştiri sonrası elde ettiğim bilgileri paylaştım. Sizden de beklediğim buydu. Ama ne yazık ki beni yanılttınız. "o kuş kötü, o kuş kaka" diyerek tartışmayı ne kadar basitleştirdiğinizi düşünürsünüz umarım.
Kuş hakkında konuşabiliriz artık. Beş haftada inmeyen kuş daha da inmez öyle mi? Bu bilgiyi nerden aldınız acaba? Orada izlediğiniz kuşun sahibinin kaç yıl o kuşları elde etmek için çaba harcadığını bilseydiniz "bebe kuşu" yakıştırmasını yapmazdınız sanırım.
Hem daha durun bakalım, sadece çağırma cüretinde bulunan siz olmazsınız sadece. Elinizde varsa uçurduğunuz kuş gelip izleriz, kendimize göre değerlendiririz.
Bu arada eğer çevrenizde bu bebe kuşlarından varsa-sizde olduğunu sanmıyorum- bana toplar mısınız o bebelerden?
Selamlar.
Şenol