SABUNİ YAVRU-5 HAFTADIR UÇUYOR. (VİDEO)

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan yunus81
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 32
  • Görüntüleme Görüntüleme 12K

yunus81

Üye
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
Yunus Turan
Meslek
kuş besleyicisi
İlgi Alanı
Kediler
s.a.
ARKADAŞLAR UMARIM BEĞENİRSİNİZ.
Ama lütfen sesi açarak izleyin.
Selamlar.

http://www.dailymotion.com/yunus1981

Şenol

Arkadaşlar kuş Çorum'dan Paşa Kaya'nın.
Selamlar.

S.a video isteyen arkadaslar, yorumlarinizi bekliyorum. Selamlar. Senol

şenol abi hakikatende çok kaliteli bir kuşmuş hele takla sessleri mükemmel aynı yavru ve yavruları sizin de uçurmanız dileğiyle...

s.a

Teşekkürler Hakan kardeş. Aynı dilekleri ben de sana yapıyorum.

Selamlar.

Maşallah sesli ve bol taklalı bir kuş sanırım uzunda çıkıyor .. Çekim biraz tam olmamış ama kuş güzel maşallah .. selamlarŞEREF

Merhaba Arkadaşlar;

Bu yavruyu maalesef geçen hafta atmaca aldı.

Selamlar.

selam dostum

Bizim buralarda bu kuşa bebe kuşu derler.Sen o kadar eleştiri yapıyordun birde yazarken kuş beş haftadır uçuyor.Bu mu uçma?Burada her çocukta var bu tür kuşlar siz buna yeni başlayan kuş diyorsun.Biz daha havada şımarıyor diyoruz eğer beş haftadırda aşağı inmediyse daha çok beklersin.Yarışları eleştirmekle demekki olmuyormuş.Türkiyenin neresinde olursa olsun bir telefon kadar yakınız yalnız masrafları alırım.Sen yarışlar eleştirirken orada yazmıştın benim yarışlara girmeyen abilerim var diye ne oldu hepsi bu mu .Kuş sahibi kusura bakmasın.Bu kuş gerçekten yeni başlayan kuş değil bebe kuşudur.

özcan altintaş' Alıntı:
selam dostum

Bizim buralarda bu kuşa bebe kuşu derler.Sen o kadar eleştiri yapıyordun birde yazarken kuş beş haftadır uçuyor.Bu mu uçma?Burada her çocukta var bu tür kuşlar siz buna yeni başlayan kuş diyorsun.Biz daha havada şımarıyor diyoruz eğer beş haftadırda aşağı inmediyse daha çok beklersin.Yarışları eleştirmekle demekki olmuyormuş.Türkiyenin neresinde olursa olsun bir telefon kadar yakınız yalnız masrafları alırım.Sen yarışlar eleştirirken orada yazmıştın benim yarışlara girmeyen abilerim var diye ne oldu hepsi bu mu .Kuş sahibi kusura bakmasın.Bu kuş gerçekten yeni başlayan kuş değil bebe kuşudur.

Merhaba Özcan Bey;

Eleştiriniz için teşekkür ederim.
Aslında sizin üslubunuzu kullanıp, kışkırtıcı bir yazı da ben yazabilirdim. Ama ne yapalım ki insan ilişkilerine önem veriyor olmam buna engel oldu. Sizinle tanışmıyorum, ama siz hemencecik bana "sen" diyebiliyorsunuz aramızdaki kocaman mesafeyi kapatarak. Eleştirinizi size acıyarak okudum ne yalan söyleyeyim. Bu ne hırs, nasıl dolmuşsunuz öyle!
Eleştirinizin içeriğine gelince, kuşun beğenmediğiniz yönlerini yazmamışsınız da "buna bebe kuşu derler" diyerek eleştirdiğiniz şeyi tam olarak anlatamamışsınız. Eğer kuşta beğenmediğiniz şeyleri yazarsanız, ben de cevap veririm. Ama çamur atarak iyi bir eleştiri yaptığınızı düşünüyorsanız, komik bir durumdasınız demektir.
Şunu açıkça söyleyeyim; yazdıklarınızın hiç bir önemi yok benim için. Ben şu ana kadar izlediğim en iyi kuşu videosunu çektiğim kuşun da içinde bulunduğu kümeste izledim.
Kuşun iyisinin hangi özelliklerde olması gerektiğini araştıran, bu konuda düşünmeye çalışan biriyim. Elimden geldiğince alanının en iyisi olan kişilerle tanışmaya çalıştım, onlardan kuş hakkında, kuş uçurma hakkında bilgiler aldım. Bildiklerime körü körüne bağlanmadım. Ben sizinle sıkı bir eleştiri sonrası elde ettiğim bilgileri paylaştım. Sizden de beklediğim buydu. Ama ne yazık ki beni yanılttınız. "o kuş kötü, o kuş kaka" diyerek tartışmayı ne kadar basitleştirdiğinizi düşünürsünüz umarım.
Kuş hakkında konuşabiliriz artık. Beş haftada inmeyen kuş daha da inmez öyle mi? Bu bilgiyi nerden aldınız acaba? Orada izlediğiniz kuşun sahibinin kaç yıl o kuşları elde etmek için çaba harcadığını bilseydiniz "bebe kuşu" yakıştırmasını yapmazdınız sanırım.
Hem daha durun bakalım, sadece çağırma cüretinde bulunan siz olmazsınız sadece. Elinizde varsa uçurduğunuz kuş gelip izleriz, kendimize göre değerlendiririz.
Bu arada eğer çevrenizde bu bebe kuşlarından varsa-sizde olduğunu sanmıyorum- bana toplar mısınız o bebelerden?

Selamlar.
Şenol

slm şenol abi
bu videodaki sabuninin resmi var ise bizimle paylaşırmısın ben çok merak ettim bu kuşu videoda pek birşey belli olmuyo açıkçası ama dahada yapar o kuş ama bir resim paylaşırsan sevinirim

saygılar
emre kalender

Merhaba Emre Kardeş;

Orada aynı kuşun 5 tane videosu var. Bilmiyorum tamamını izledin mi?
Resmi yok, ama indikten sonra yakından videosunu çektim. İnşallah yakın bir zamanda sana gönderiririm.
Selamlar.

Şenol

MERHABA ARKADAŞLAR

ŞİMDİ BEN VİDEOYU DEFALARCA İZLEDİM.ACABA KAÇIRDIĞIM BİR YER VAR MI DİYE. TÜRKİYENİN NERESİNDE OLURSA OLSUN 3 METRENİN ÜSTÜNDE OYUN YAPAN KUŞ SADECE HAVA OYUNUNDADIR.İŞTE BU YÜZDEN ALTA DÜŞTÜMÜ OKUŞ MARİFETİNİ GÖSTERİR İŞTE O ZAMAN OTURMUŞ KUŞTUR.VARSA DEDİNİZ HERHALDE SİZE YAKINDIR DİYE SÖYLÜYORUM.ŞUAN BİTMİŞ YARIŞLARDA BU SENENİN SAKARYA YARIŞI 1. ANKARA KART 1.BİZİM YARIŞ 3.ŞİMDİLİK YARIŞ DEVAM EDİYOR.ÇOK SEVİLEN VE SAYILAN ABİMİZ OLAN AHMET MARAŞLININ YANINA MUTLAKA UĞRAMANI İSTERİM.YERİDE ÜMRANİYE TEPE ÜSTÜNDE HALI SAHANIN KARŞISINDADIR.BEN FIRSAT BULDUKÇA ORAYA GİDERİM.GÖNÜL RAHATLIĞIYLADA TAVSİYE EDERİM.EN AZINDAN KUŞ GİRECEK MESAFEYE NEKADAR İSTERSEN ÇIKIYOR.HAYAL YOK MASAL YOK.YANLIZ TÜY MEVSİMİ GEÇSİN.İNŞAALLAH ORADA KARŞILAŞIRIZ.İNAN BEN BİLE KUŞLARIMDAN SOĞUDUM.BEN SEN BİL DİYE SÖYLÜYORUM.AHMET ABİDE YARIŞÇIMIZDIR.AKRABAM DEĞİL ....BEN ŞİMDİ OTURMAMIŞ BİR KUŞUN MUHABBETİNİ YAPMAM.DOST ACI SÖYLEYEBİLİR AMA YALAN ASLA.İŞTE BU YÜZDENDİR Kİ İYİKİ YARIŞLAR VAR.

SAYGILARIMLA

özcan altintaş' Alıntı:
MERHABA ARKADAŞLAR

ŞİMDİ BEN VİDEOYU DEFALARCA İZLEDİM.ACABA KAÇIRDIĞIM BİR YER VAR MI DİYE. TÜRKİYENİN NERESİNDE OLURSA OLSUN 3 METRENİN ÜSTÜNDE OYUN YAPAN KUŞ SADECE HAVA OYUNUNDADIR.İŞTE BU YÜZDEN ALTA DÜŞTÜMÜ OKUŞ MARİFETİNİ GÖSTERİR İŞTE O ZAMAN OTURMUŞ KUŞTUR.VARSA DEDİNİZ HERHALDE SİZE YAKINDIR DİYE SÖYLÜYORUM.ŞUAN BİTMİŞ YARIŞLARDA BU SENENİN SAKARYA YARIŞI 1. ANKARA KART 1.BİZİM YARIŞ 3.ŞİMDİLİK YARIŞ DEVAM EDİYOR.ÇOK SEVİLEN VE SAYILAN ABİMİZ OLAN AHMET MARAŞLININ YANINA MUTLAKA UĞRAMANI İSTERİM.YERİDE ÜMRANİYE TEPE ÜSTÜNDE HALI SAHANIN KARŞISINDADIR.BEN FIRSAT BULDUKÇA ORAYA GİDERİM.GÖNÜL RAHATLIĞIYLADA TAVSİYE EDERİM.EN AZINDAN KUŞ GİRECEK MESAFEYE NEKADAR İSTERSEN ÇIKIYOR.HAYAL YOK MASAL YOK.YANLIZ TÜY MEVSİMİ GEÇSİN.İNŞAALLAH ORADA KARŞILAŞIRIZ.İNAN BEN BİLE KUŞLARIMDAN SOĞUDUM.BEN SEN BİL DİYE SÖYLÜYORUM.AHMET ABİDE YARIŞÇIMIZDIR.AKRABAM DEĞİL ....BEN ŞİMDİ OTURMAMIŞ BİR KUŞUN MUHABBETİNİ YAPMAM.DOST ACI SÖYLEYEBİLİR AMA YALAN ASLA.İŞTE BU YÜZDENDİR Kİ İYİKİ YARIŞLAR VAR.
işte şuna katılıyorum çatıya düşmüş kuş 2.50 3 metrenin altında oynaması lazımdırki çatı oyunlu olsun buna katılıyorum ben yarışlar konusunda pek bilgi sahibi değilim pekte işim olmaz yarışlarla benim kuşumu yarışmalara istemiştiler ben vermedim

saygılar
emre kalender

SAYGILARIMLA

dedıgınız sampıyon kuslarda sadece haftalık oyun yapıyo son adapazarındakı derece yapan kus marmara kupasındakı ucusunda dırseklıyım dıye bagrıyodu pekı sımdı mesafesıne cokup bı kac ay oynıyanmı makbul arkadasın koydugu vıdeodakı kusmu bence ıkısıde makbul degıl zevk ıcın beslıyen ıcın saygılarımla

kaan kerem büker' Alıntı:
dedıgınız sampıyon kuslarda sadece haftalık oyun yapıyo son adapazarındakı derece yapan kus marmara kupasındakı ucusunda dırseklıyım dıye bagrıyodu pekı sımdı mesafesıne cokup bı kac ay oynıyanmı makbul arkadasın koydugu vıdeodakı kusmu bence ıkısıde makbul degıl zevk ıcın beslıyen ıcın saygılarımla
Merhaba;

Size aynen katılıyorum. Ben videosunu koyduğum yavruyu çok beğendiğim için koymadım. Bu kuşlardan yeterince izledim. Oyunlarını oturttukları zaman çok keyif veriyorlar. Amacım sadece sesini ve fişekteki inatçılığını göstermekti size. Havada oyun yapan kuş bir çok kuşçuya keyif vermez. Nitekim bana hiç vermez.
İnşallah daha iyi videolar çekebilirsem sizlerle paylaşırım. Ama oyununu henüz tam olarak yapmamış bir kuşu bir daha tövbe çekmem. (Özcan Bey sağolsun).

Selamlar.

Şenol

Merhaba doktor bey.Ben Geleneksel Sakarya Oyunlu Güvercinler Yarışması yönecisi ve başkanı Mustafa Turan sitedeki oyunlu güvercin videosunu izlerken tesadüfen Özcan bey ile yazışmanıza tanık oldum,biraz yardımcı olmak amacı size yazmaya çalışıyorum kusurumuz olursa affola.Öncelikle sizi tebrik ederim.Yeşil çayırda çekmiş olduğunuz kuşların videolarını izledim ve çok beğendim keşke bizim yarışçımız olsaydınız da gelip güzel bir kuşu puanlasaydık. Yer yokluğundan dolayı büyük fedakarlıklarla kuş uçuruyorsuz ve bundan dolayı da eleştirilerden rahatsız oluyorsunuz haklı olarak.
Şunu belirteyim Özcan bey Adapazarındaki diğer yarışın yönetimindeki arkadaş olduğu için sizin de yarışmardaki çekilen çileyi bilmeden eleştiri yapmanızdan etkilendiği için uslubu biraz sert olmuş,aslında çok samimi iyi bir arkadaşımızdır.Kendisi ile sık sık görüşürüz.
Yarışmalara gelince çok basit olduğundan bahsetmişsiniz.Evet biz bu yarışmaları tam 7 yıl önce Adapazarında ilk kurduğumuzda bir çok arkadaşımız da yarışma tüzüğünün çok basit olduğundan bahsetmişti.Ama aradan 7 yıl geçmesine rahmen bu arkadaşlar bu basit yarışmaya kuş uçuramadılar.Ayrıca her yıl yaklaşık 250 yarışmacımız olmasına rahmen yarışmalara uçurulan kuş sayısı 20 yi geçmiyordu.Ancak geçtiğimiz yıl yarışmalarda takvim değişikliği yaptık da (Bşlangıç 1 eylül bitiş 31 ağustos) bu sene yarışmamıza 39 kuş uçurabildik.Yoksa yönetim ve üyelimizi toplayıp çok güzel yarışma tüzüğü düzenleriz ama kaç tane yarışmacı buluruz onu bilemem.Sevgi ve saygılari sunarım.M.TURAN

M.TURAN' Alıntı:
Merhaba doktor bey.Ben Geleneksel Sakarya Oyunlu Güvercinler Yarışması yönecisi ve başkanı Mustafa Turan sitedeki oyunlu güvercin videosunu izlerken tesadüfen Özcan bey ile yazışmanıza tanık oldum,biraz yardımcı olmak amacı size yazmaya çalışıyorum kusurumuz olursa affola.Öncelikle sizi tebrik ederim.Yeşil çayırda çekmiş olduğunuz kuşların videolarını izledim ve çok beğendim keşke bizim yarışçımız olsaydınız da gelip güzel bir kuşu puanlasaydık. Yer yokluğundan dolayı büyük fedakarlıklarla kuş uçuruyorsuz ve bundan dolayı da eleştirilerden rahatsız oluyorsunuz haklı olarak.
Şunu belirteyim Özcan bey Adapazarındaki diğer yarışın yönetimindeki arkadaş olduğu için sizin de yarışmardaki çekilen çileyi bilmeden eleştiri yapmanızdan etkilendiği için uslubu biraz sert olmuş,aslında çok samimi iyi bir arkadaşımızdır.Kendisi ile sık sık görüşürüz.
Yarışmalara gelince çok basit olduğundan bahsetmişsiniz.Evet biz bu yarışmaları tam 7 yıl önce Adapazarında ilk kurduğumuzda bir çok arkadaşımız da yarışma tüzüğünün çok basit olduğundan bahsetmişti.Ama aradan 7 yıl geçmesine rahmen bu arkadaşlar bu basit yarışmaya kuş uçuramadılar.Ayrıca her yıl yaklaşık 250 yarışmacımız olmasına rahmen yarışmalara uçurulan kuş sayısı 20 yi geçmiyordu.Ancak geçtiğimiz yıl yarışmalarda takvim değişikliği yaptık da (Bşlangıç 1 eylül bitiş 31 ağustos) bu sene yarışmamıza 39 kuş uçurabildik.Yoksa yönetim ve üyelimizi toplayıp çok güzel yarışma tüzüğü düzenleriz ama kaç tane yarışmacı buluruz onu bilemem.Sevgi ve saygılari sunarım.M.TURAN

Merhaba Mustafa Bey;
Öncelikle üslubunuz için çok teşekkür ederim. Olumlu olmanız eminim size çok şey kazandırıyor. Özcan Bey hakkında da hiç bir olumsuz düşüncem yok. Elbetteki her birimizin iyi kuş hakkındaki görüşleri farklı farklı. Yarışmaların düzenlenmesindeki sıkıntıları biracık işin içine girince farkettim. Yaptığınız çok büyük bir iş. Bu anlamda çok büyük bir övgüyü hakediyorsunuz.
Tüzükler hakkındaki eleştirilerim ise inşallah kırıcı olmamıştır. Eğer olumsuz bir duygu oluşturmuşsa yazdıklarım özür dilerim. Ama bu konuda, tabii ki bana göre tüzüğün daha iyi olmasını istediğim için yazdığımı bilmenizi isterim. Niyetimden hiç şüphem olmadı Allah'a şükür. Mesela siz yarışma tarihlerini değiştirmişsiniz, ne kadar önemli bir şey bu. Yolunda gitmeyen bir şeye müdahale etmişsiniz. Belki ileride daha farklı değişikliklerde yapacaksınız. Yarışma daha da güzelleşecek inşallah.
Kuş hazırlamak malumunuz çok zor bir iş. Ancak ben bunu Eke kuşlar için bu şekilde diye düşünüyorum. Yavru kuş eğer soyunda kolayca kendini yapma varsa çok kolaylaşabilir işler. Yavruların oyunları ekeleştikçe, zaman içerisinde çok değişiyor. Bu yüzden ben yavruluktaki oyuna pek itibar etmiyorum. Mesela sizin yarışmanızda birinci olan kuş şu anda nasıl, benzer oyunu devam ettirebiliyor mu? Yoksa o oyunundan eser yok mu? Eğer oyun bozduysa o kuşun iyi olup-olmadığı tartışılır. Aslında özetle söylemek istediğim buydu. Ama yarışmaya katılım eminim şartlar zorlaştıkça daha da az olacak. Bu nedenle yavrularında yarışmaya katılması gerekiyor gibi duruyor.
İnşallah bizim hazırladığımız bir yavru var şu anda. Bu yıl düzenlemiş olduğunuz yarışmaya katılmak isterim. İnşallah 2-3 haftaya kendini yapar. Ve hemen yarışmanın başında uçurabiliriz inşallah. Bakalım hayırlısı. Sizinle yakın bir zamanda tanışmakta isterim. Bu arada şu anda uçurmuş olduğumuz kuşu izlemek için istediğiniz zaman gelebilirsiniz. Eğer sizin oralarda şu anda iyi olan kuş varsa ben de gelebilirim.
İnşallah herşey güzel olacak. Selamlar.
Şenol

özcan altintaş' Alıntı:
MERHABA ARKADAŞLAR

SAYGILARIMLA

özcan altintaş' Alıntı:
selam dostum

S.A özcan bey.

Bizim orda bir söz vardir, "elin kusunu hafife alma;sende daha iyisi olmadikca " .Sorarim size;sizde o ucucanin veya Doktor beyin ucurdugu kuslarin iyisi varmida meydani bukadar bos bulup konusuyorsunuz.Acikcasi hitap seklini ve sizi kiniyorum madem efendisiniz kelimelerinizi secerek,tartarak kullanin.
Kusun begenmediginiz taraflari varsada bunu uslubunca söyleyerek,efendice konusulabilirdiniz lakin sizin yaptiginiz tamamen kendi cümlenizle bagdasiyor BEBE KONUSMASI.

Eger kendinize cok güveniyor atarim var kurbanim diyorsaniz,buyurun biz meydandayiz atariniz varsa cikin.Bu isler agizda ve forumda olcak isler degildir,er meydani gerektirir.

isin ciddiyetindeyseniz haberleselim,masraflarimizida siz düsünün.

Saygilarimla.

BOZOGLU

Ekli dosyalar

• ~ Er Meydani ~.webp
    ~ Er Meydani ~.webp
    750.5 KB · Görüntüleme: 3,269
Merhaba Şenol Bey;
Öncelikle yazmış olduğum yazıma bu kadar kısa sürede cevap verdiğiniz için size çok teşekkür ediyorum.Muhabbet konusuna gelince ben ısıtıcı muhabbetten yanayım zira ısırıcı muhabbetler beni kuşçuluktan soğutuyor.
Yazınızda benimle en kısa sürede tanışmak istediğinizi belirtiyorsunuz.Belki de tanışıyoruzdur.Zira ben İstanbul’un Anadolu ve Avrupa yakasına defalarca kuş puanlamaya geldim.Belki karşılaşmışızdır.Ayrıca İstanbul bölgemizde şuanda yaklaşık 50 yarışmacımız var,ve yine İstanbul’u temsil eden Vahit Baş Bey geçtiğimiz yıla kadar yöneticimizdi.İşlerin yoğunluğundan dolayı bu yıl yönetimden ayrılmak zorunda kaldı.Kendisine yarışmamıza vermiş olduğu hizmetlerden dolayı teşekkürlerimi sunuyorum.Zeytinburnundan Mehmet Ömürlüoğlu Bakırköyden Önder Narmanlıoğlu Ümraniyeden Ahmet Maraşlıoğlu ve daha
Birçok ismini sayamadığım İstanbullu dostlarımızla yarışma vesilesiyle sık sık görüşüyoruz..
İşte bu yarışmalar sayesinde Ankara,İstanbul,Kütahya,İzmit,İznik vb.yerlerden bir çok oyunlu
Güvercin sever arkadaş ile tanışmamıza sebeb oldu.İnşaallah sizinle de bu vesile ile tanışacağız,yarışmamıza katılmak istedipinizi belirtmissiniz tabi memnuniyetle kabul ediyoruz.Yalnız kayıtlarımız kurban bayramının sonuna kadar doluyor.Zira şu anda yarışçı adetimiz 260 civarında siz de katılmak istiyorsanız.İstanbul bölge sorumlumuz olan Ümraniyeden Ahmet Maraşlıoğlu arkadaşımız ile irtibata geçip kayıt olabilirsiniz.
Kuş uçurma konusuna gelince tabi ki ben de eke kuş uçurulmasından yanayım.malesef zamanımızın kısıtlı olması ve kuş uçurulmasının zorluğu da göz önünde bulundurularak yavru
Eke yarışmasını bir arada yapmak zorundayız.Zira 7 kişilik yönetimimizin 5 üyesi faal olarak çalışıyor.
Benim uçan kuşuma gelince en son yarışma kupa töreni günü olan 12 eylül 2009 tarihinde
İstanbul;dan ve Ankara;dan gelen yaklaşık 30 arkadaşa son iki teleğe düşmüş boz yavru kızmasını bahçemde izlettim.Arkadaşlar memnun oldu,benin için en önemli kupa keyfi oldu.
Şu anda Adapazarı belediyesinde görev yaptığımdan dolayı günler de çok kısa olduğu için hafta sonu bahçeye gidiyorum.hafta içi bahçedeki kuşlaraıma komşum olan genç kardeşim bakıyor.İki üç tane teleklerini düzmüş daha tam hedefine oturmayan kuş var eğer izlemek istiyorsanız,hafta sonları müsait olduğunuz zaman buyrun gelin hem tanışmış oluruz.Sevgi ve
Saygılarımı sunar,Kurban Bayramızın hayırlı olmasını dilerim.Selamlar M.TURAN Cep:05315796299

M.TURAN' Alıntı:
Merhaba Şenol Bey;
Öncelikle yazmış olduğum yazıma bu kadar kısa sürede cevap verdiğiniz için size çok teşekkür ediyorum.Muhabbet konusuna gelince ben ısıtıcı muhabbetten yanayım zira ısırıcı muhabbetler beni kuşçuluktan soğutuyor.
Yazınızda benimle en kısa sürede tanışmak istediğinizi belirtiyorsunuz.Belki de tanışıyoruzdur.Zira ben İstanbul’un Anadolu ve Avrupa yakasına defalarca kuş puanlamaya geldim.Belki karşılaşmışızdır.Ayrıca İstanbul bölgemizde şuanda yaklaşık 50 yarışmacımız var,ve yine İstanbul’u temsil eden Vahit Baş Bey geçtiğimiz yıla kadar yöneticimizdi.İşlerin yoğunluğundan dolayı bu yıl yönetimden ayrılmak zorunda kaldı.Kendisine yarışmamıza vermiş olduğu hizmetlerden dolayı teşekkürlerimi sunuyorum.Zeytinburnundan Mehmet Ömürlüoğlu Bakırköyden Önder Narmanlıoğlu Ümraniyeden Ahmet Maraşlıoğlu ve daha
Birçok ismini sayamadığım İstanbullu dostlarımızla yarışma vesilesiyle sık sık görüşüyoruz..
İşte bu yarışmalar sayesinde Ankara,İstanbul,Kütahya,İzmit,İznik vb.yerlerden bir çok oyunlu
Güvercin sever arkadaş ile tanışmamıza sebeb oldu.İnşaallah sizinle de bu vesile ile tanışacağız,yarışmamıza katılmak istedipinizi belirtmissiniz tabi memnuniyetle kabul ediyoruz.Yalnız kayıtlarımız kurban bayramının sonuna kadar doluyor.Zira şu anda yarışçı adetimiz 260 civarında siz de katılmak istiyorsanız.İstanbul bölge sorumlumuz olan Ümraniyeden Ahmet Maraşlıoğlu arkadaşımız ile irtibata geçip kayıt olabilirsiniz.
Kuş uçurma konusuna gelince tabi ki ben de eke kuş uçurulmasından yanayım.malesef zamanımızın kısıtlı olması ve kuş uçurulmasının zorluğu da göz önünde bulundurularak yavru
Eke yarışmasını bir arada yapmak zorundayız.Zira 7 kişilik yönetimimizin 5 üyesi faal olarak çalışıyor.
Benim uçan kuşuma gelince en son yarışma kupa töreni günü olan 12 eylül 2009 tarihinde
İstanbul;dan ve Ankara;dan gelen yaklaşık 30 arkadaşa son iki teleğe düşmüş boz yavru kızmasını bahçemde izlettim.Arkadaşlar memnun oldu,benin için en önemli kupa keyfi oldu.
Şu anda Adapazarı belediyesinde görev yaptığımdan dolayı günler de çok kısa olduğu için hafta sonu bahçeye gidiyorum.hafta içi bahçedeki kuşlaraıma komşum olan genç kardeşim bakıyor.İki üç tane teleklerini düzmüş daha tam hedefine oturmayan kuş var eğer izlemek istiyorsanız,hafta sonları müsait olduğunuz zaman buyrun gelin hem tanışmış oluruz.Sevgi ve
Saygılarımı sunar,Kurban Bayramızın hayırlı olmasını dilerim.Selamlar M.TURAN Cep:05315796299

Merhaba Mustafa Bey;

Yarışmalar yeni güzel yüzler tanımak için umarım vesile olur. Sizi tanıdığımı sanmıyorum,çünkü ben daha önce yarışmalara pek ilgili değildim. Geçen yıl ülkemizin bir kaç yerine gittim iyi kuşlar aramak için. Eminim bunu iyi kuş elde edebilmek için bir çok kişi yapmıştır. Sivas'a, Antalya'ya, Çorum'a, Tokat'a v.s. Ve oralardan beğendiğim bir kaç çift kuş aldım. Şimdi onlardan çok memnunum ve onlarla uğraşıyoruz. Bu yıl yarışmaların içeriğini pek bilmediğim halde bir kaç yarışmaya yazıldık. Adapazarı'nın diğer yarışına, Kocaeli yarışına katıldık. Kocaeli için bir eke kuş kaldırdık, şu anda 1. sırada bu kuş. Adapazarı için inşallah önümüzdeki haftalarda kaldırmayı düşünüyoruz. Hayırlısı bakalım.
Sizin yarışmanız için kısa bir katılma süresi kalmış. Nasıl katılımımızı sağlayabileceğimiz hakkında biraz daha bilgi verirseniz sevinirim. Mesela biz Çayırova'da kuş uçuruyoruz. Çayırova Kocaeli'ne bağlı. Yine Ahmet bey'le mi irtibat kurmamız gerekecek? Yoksa başka biri mi? Ve irtibat kurmamız gereken kişinin telefonunu özel mesaj olarak gönderirseniz sevinirim. İyi bir yarışma geçirmek dileğiyle.
Selamlar.

Şenol

Selamlar,
M.TURAN' Alıntı:
Yer yokluğundan dolayı büyük fedakarlıklarla kuş uçuruyorsuz ve bundan dolayı da eleştirilerden rahatsız oluyorsunuz haklı olarak.
Takip ettiğim kadarı ile (diğer başlıklar altında) Şenol beyin koymuş olduğu videoları eleştiren yada sert imalarda bulunan arkadaşlar oluyor! (Gerçekleri saptırıp,doğruluk'tan dem vuran)
Üstte kopyaladığım Mustafa beyin yazısında da belirtildiği gibi yetiştiricinin ne koşullarda ve ne fedakarlıklarla bu işi yürütebildiği bundan sonra göz ardı edilmez Umarım
Sevgilerimle..

Merhaba Ertuğrul Bey;
Katkılarınız için sağolun. Çabanın değerini bilmek, çabaya değer vermek çok güzel.
Aslında eleştirilerden rahatsız olmuyorum. Tartışmalar fikirlerimizi yeniden değerlendirmemize neden oldukça güzel oluyor. Ancak ne yazık ki kör dövüşüne dönüşmesi an meselesi.
Umarım güzel tartışmalar yaşayabiliriz.
Selamlar.

Şenol

özcan ben paşa kaya sen benim sabini yavruya bebe kuşu demişşin herhalde dilin sürtüştü kuşa yavru diyecekdin onun anası 3 yaşında şu an hazır benim kuşuma yorum yap yorum olacak daha olmamış de yokarıdan alıyorde saten bu kuşun ucuşunu cektigi gun 5 haftalık oda 35 gün yapar sence 35 günde kuş neyapar sen saten onu bilsen böylebir yorum yabman .sen bana yavru ucur ben sana 3 yaşında eke kuş ucuracagım birazcık yuregin varsa sanal ortamda insan rahat konuşur ama ucur diyince ses çıkmaz ,

paşa kaya' Alıntı:
özcan ben paşa kaya sen benim sabini yavruya bebe kuşu demişşin herhalde dilin sürtüştü kuşa yavru diyecekdin onun anası 3 yaşında şu an hazır benim kuşuma yorum yap yorum olacak daha olmamış de yokarıdan alıyorde saten bu kuşun ucuşunu cektigi gun 5 haftalık oda 35 gün yapar sence 35 günde kuş neyapar sen saten onu bilsen böylebir yorum yabman .sen bana yavru ucur ben sana 3 yaşında eke kuş ucuracagım birazcık yuregin varsa sanal ortamda insan rahat konuşur ama ucur diyince ses çıkmaz ,

S.A.

Paşa Abi seni burada görmek çok güzel. Bunu sen herkesten iyi biliyorsun ama tekrar etmekte fayda var: Kuşlarının maşallahı var, çok iyi kuşlar. Emeğinin karşılığı diye düşünüyorum.
Selamlar.

Şenol

selamın aleyküm paşa abi nin kuşları benimde ilgimi cekiyor eğer dediğiniz gibi 5 haftalık yavru bu oyunu yapı yorsa sonunu görmeden belki söyleyeceklerim yanlış gele bilir ama bence 5 haftalık yavru icin süper bağlamalı bir fişek yerede bukuş geleceği belli videodan anladığım kadarı fişek ipgibi vede seri lastik gibi uzuyor yerdeki fiziklerine yakışan hareketler eğer mesajı okursanız sizinlede yakından tanışmak isterim

SENOL BEY BEN HERZAMAN KUŞUMUN ARKASINDAYIM BEN KUŞU KENDİ AKLIMLA BESLİYORUM VEDE EMEK VERİYORUM BU ARKADAŞLARDA DAHA İYİSİ VARSA UCURSUNLAR GÖRELİM SANAL ORTAMDA BEN TAKİB EDİYORUM HERKEZ BİRİLERİNE LEKE ATIYOR DAHA İYİSİ VARSA KUŞ ÖGLE OLMAZ BÖYLE OLUR DEYİB UCURSUNLAR İYİYİ BİZ TAKDİR EDERİZ .AMA UCURSUNLAR ..SELAMLAR

çok sevgili özcan bey
öncelikle uslubunuz bir güvercin meraklısına yakışmadı sevgili şenol arkadaşımız eminimki emek harcamıştır lütfen emeğe saygı....
kuşlarını izlemesini tavsiye ettiğiniz kişiyi iyi tanıyorum astsubay ahmet derler kendisine ben ümraniye inkilap mahallesinde oturuyorum ve bahsettiğin kişinin kuşlarının inişine dikkat ettinmi hepsi konar ve sadece yavruluk zamanında oynar ama aksini iddia edersen hemen gelir seyrederim daha 1 ay önce bir arkadaşım (şeref bey kendisi vahit baş ın soylarında besler)kendisiyle yüz yüze kuş muhabetine girdi çok güzel kuşlarım var diyen ahmet beye kuşçuluk lafla olmaz uçur görelim dedi ama o herzamanki gibi çeşitli mazeretler üretti.
siz başkasının kuşlarını reklam yapmayın.. kendi emeğinizle kuş uçurun ve uçuranlara saygı gösterin.
şenol bey bende kendi kendime kuş besliyorum siz uslubunuzdan vaz geçmeyin belki birgün tanışırız.
m.turan beye yapıcı görüşlerinden dolayı tşklr.

Merhaba Savaş Bey;

Yorumunuz için teşekkür ederim. İnşallah bir gün tanışma fırsatı buluruz, ben de tanışmaktan memnun olurum.
Kuş beslemenin zor taraflarından biri de bu: Haksız eleştirilere maruz kalmak. Bunları artık kabullenmeliyiz, yapacak bir şey yok.
Ahmet Abi'yi ben de tanırım, çok sevdiğim biridir. Ve kuş uçurmak, hazırlamak için çok emek veren biridir. Kuşları hakkında ise çok fazla bilgim yok. İddialaşmak güzel sonuçlar getirebilir, iyi kuşların ortaya çıkmasına zemin hazırlayabilir. Ama tatlı bir şekilde olursa. İnşallah güzel rekabetler oluşur.
Selamlar.

Şenol

Geri