SABUNİLERRRRRR

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan evo48
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 13
  • Görüntüleme Görüntüleme 3K

evo48

Üye
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
evren eren
Meslek
öğrenci
İlgi Alanı
Kuşlar
Sabuni nası bir takalcı türüdür önerir misiniz bide masa mı gök mü baca mı taklacısıdır.

keşke böyle soruları özel mesaj yoluyla sorsanız,kilitlenerek boşuna bilgi kirliliği yaratmazsınız,taklacılarda soyuna göredir sahibi uçurur ,varsa takla ,oyun belli olur bizde sabuniye ,boz denir ve oynayanı güzel oynar :slm:

Ekli dosyalar

sahsen benim oyun kuslarim damizliklarim sabunidir ama bu fotodaki gibi deil.bizim ilde bu kusu zaten ucurmazlar.sabuni dedigin rengi acik fizikli kustur.temizini bulursan ucurmani tavsiye ederim.benim icin sabuniden baskasida oyun kusu deildir.

arkadaşım yanlış anlama ama kuşun fotosundan anladığım kadarıyla sıradan bir kuş kendini bu kuşa fazla kaptırmadan iyi bir kuş edinmeye çalış, bir kuşu oyuna başlatmak oldukça uğraş isteyen bir şey verdiğin emeklerin boşuna gitmesin saygılar

vallahi kuştan ne kadar anladığınızı bilemem bu kuşu atmaca aldı ancak sülalesini, o zaman aldığım abilerim kupalara kaldırmıştır bazıları çok iyi bazıları iyiydi ama standart altı oynamadığını biliyorum bozların Ankarada koyusu daha makbuldür sizin oraları bilemem ben bu kuşa layıkıyla bakamadım antireman az, yem çok verdim :slm:

arkadaşım güle güle besle hayrını gör amacım kuşu kötülemek degildi, fikrimi söyledim sen kuşun soyu iyi diyorsunsun sorun yok o zaman

Yorumlari okuyorumda gozlerime inanamiyorum. Goksel abi resim koymus kusa 'siradan kus' denilmis.
Taklaci besleyen kuscular bu bozlarin has oyun kusu oldugunu bilmelidir, bilmeyenler ogrenmelilerdir.
Sabuni nin bir diger ismi Boz bir diger ismi sarikir, ama has oyun kuslaridir. Sabunilerin sebablari vardir o kuslari bu kuslar ile kiyaslanmaz, onlar sus agirlikli ama resimdeki kus has oyun kusudur.

Bir gok bir dumanli bir kirli neyse boz da odur. Ben ne bozlar izledim, izledigimden ve tecrubeme dayanarak bu satirlari yazmakta kendimi mecbur kildim.
Ayrica oyun kusunda renk aranmaz, hele hele bir resime bakilip bu kus siradan demek cok yersiz.
Buraya gelme imkaniniz olsada size suan bir yakinimda ucan bir bozu izlettirme imkanimiz olsaydi..

Saygilarimla Mehmet.

arkadaşlar bu olayı polimik konusu yapmak istemiyorum. Tek foto üzerinden ne kadar sağlıklı yorum yapmak zor isede , sizde tek foto üzerinden yorum yapmış oldunuz. çoğu arkadaşımızın kümesinde sabuni kuşlar mevcuttur. Ama hepsi iyi oyun çıkaracak diye bir şey yok. Sabunilerle ilgili bilgi vermisiniz bilgimizi tazelemiş oldunuz ayrıca tşk. Her arkadaşımızın düşüncelerine de saygı duyarım.

arkadaslar yorumları okuyunca beni bir düsüncedir aldı gitti..bilmediğimiz birseyi öğrenmiş olduk..boz sabuni ve SARIKIR ın aynı renk olduğunu..Oyle değildir ama.Sarıkır özellikle hepsinden farklıdır.Resme gelince sıradan bi resim ..selamlar...

OFFICER' Alıntı:
arkadaslar yorumları okuyunca beni bir düsüncedir aldı gitti..bilmediğimiz birseyi öğrenmiş olduk..boz sabuni ve SARIKIR ın aynı renk olduğunu..Oyle değildir ama.Sarıkır özellikle hepsinden farklıdır.Resme gelince sıradan bi resim ..selamlar...

Bakiniz hepsi genelde bozdur veya sabunidir veya sarikirdir, yorelere gore kisilere gore isimler degisiyor ben genelleme yaptim. Misal Ankara bozlari miyon tipli digerlerine gore daha degisiktir, diger sarikirlarin da ayri ton renkleri vardir vs.. benim demek istedigim o renklerdeki kuslar has oyun kuslaridir.
Ben resime yorum yapmadim zaten benim demek istedigim o resimdeki kusun ayni renklerden olanlarin damari iyi ise cok guzel oyun yaparlar cunku oyun kuslaridir. Resime bakip da ben o kusa oyun yapar sefer yapar diye birsey demedim, ama o resimdeki kuslardan ben cok gordum muazzam oyun yapanlardan bircok gok dumanli dumanlikirli bozdumanlilardan daha iyi performans sergilediklerini gordum ve halende izliyorum o kuslardan.
O kuslar siradan kuslar denilmesine benim tepkim, yoksa o renkteki kuslardan cok guzel seferli kuslar cikar.

tamamdır kardesim haklısın.zaten ne resimdeki kuşa nede o renkteki kuslara kımsenın o şekil bi yaklasımı olamaz.Resimdeki kus kötüdür demek doğru değil.Iyı bir çekim olmamış.Kuşu yansıtmamış..demek istediğim buydu.selamlar..

bütün kuşcular.org üyelerine selamlar.sabuni veya boz denen bu kuşların ben hastasıyım.tabiki oyun kuşlarının rengi şekli çok önemli değildir ama birazda tip aranıyor şahsen yorum bu sitede pek açık değil bazı arkadaşlarımız yorum yapıyor diye engelleniyor.ama ben yinede yorum yapacam şahsen kanımı kaynatmadı ama inşallah senin gözünüde gönlünüde doyurur güle güle uçur arkadaşım.bende sabunilerimi koyacam birde onlara bakarsınız.ama en güzeli izleyip yaptığı oyunu görmek diye düşünüyorum.saygılarımla herkese hayırlı günler (:

merhaba,valla arkadaşlar bu kuş 8 yada 9 sene önce bendeydi,ve tek hediye edilmişti ve atmaca aldı ben resmi iyimi diye değil örnek teşkil etsin diye attım kuş isterse fizana gitsin, elde kalmayınca , bu site sayesinde bazı kuşları gördüm burda istanbulldan gelenler bazısı sarıkır bazısı sabuni dediklerinden yoksa bu resimdeki kuş bozdur ama ne olursa olsun bir taklacı kuşu yerdeki resmi ve duruşuna göre değil oyununa göre değerlendirin,bunlar masa değil oyun kuşudur resme bakmak isteyen şebaplar bölümüne bir bakarlarsa orda resmine yorum yapabilecekleri kuşlar var bunu onları kötülemek içinde kesinlikle yazmıyorum.maksat paylaşım olsun resim atıyım dedim ortalık karıştı kendi adıma konu sahibinden özür dilerim . :slm:

Geri