selam değerli dostum..taklacı ırkının genetik özelliği dir yuvarlağa girmek.buna bazı yörelerde zer,sersem de denir..benim tecrübem yuvarlak süresi uzun olan kuş iyidir..ama o kuşu yuvarlaktan çıkarmak ta o denli meşegatlidir..şimdi size tavsiyem kuşunuzun kuyruk ortasın dan bir kaç tüy yolun kanlı tüy olmasın bunlar..kuşu kovalamaya devam edin eğer kuş yine uçmaz ise kümesinizin bulun duğu yer önem arzeder..eğer çatı ise kuşunuzu çatıdan yani yüksekten salın yani kanat çırpmaya zamanı olsun hiç bir yere çarpmaz ise mutlaka kendini havada düzeltecek ve uçuma verecektir..eğer yerde ise baktığınız bölüm yüksek hatta bayır acık alanda kuşunuzu kovalayın..yine dediğim gibi yuvarlak için de başladığı uçumuna düzelerek devam edecektir..bu işlem lerde hala açmaz ise tüm kuyrukları alın ve tekrar edin..yuvarlak sökümü bazen çok uzun zaman alır ve kuş besleyicisi arkadaşlar kuşlarına zaman ayırmayarak damızlığa atar yada ondan kurtulmak isterler..unutmayın değerli dostum seferli kuş seyislik ister..saygılarım la