sadece erkek güvercinler ucuyor

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan haritaci
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 7
  • Görüntüleme Görüntüleme 966

haritaci

Üye
Siteyi ziyaret et
selam arkadaşalar bizim buralarda yani şanlıurfada kuşcu arkadaşlar sadece erkek güvercin ucuruyorlar küme halinde bu sadece urfadamı yapılıyor yoksa her yerde böylemi nedeni ne olabilir bir yandanda acıyorum o kuşlara hiç dişi yüzü görmüyorlar yavru yapma gibi bir şansları yok

Bende bi abimden duymuştum.Adana erkekleri uçuruyolarmış alta dişi salıyolarmış hepsi dalışa geçiyomuş.Bilmiyorum doğrumudur?

bana göre sadece erkek kuşlarının uçurmalarının nedeni bir programda izlemiştim urfada karışma diye bir şey varmış bazen arkadaşlarla bizde yapıyoruz ama çok nadir her neyse karışmalarda bilerekten erkek kuşları salıyorlar ki kümesine tekrar geri gelsin ve başkalarının kuşlarını getirsin herkesin kuşları birbirine karışıyor kim kiminkini kaparsa:)))

Sadece erkekleri uçurma bildiğim kadarıyla filo ırkı beslenen güneydoğuda,Adana ve Maraş çervesinde yaygın bir durum. Diğer yerlerde genelde böyle bir şey yok. Dişi-erkek hepsi uçurulur. Oralarda sadece erkekleri uçurma sebebi hem karışmada erkeklerin daha sağlam uçması hemde dişi kuşlarının başkaları tarafaından yakalanmasını istememeleri diye duymuştum. O çevrelerde kuşçuluk yapan arkadaşlar daha net bilgi verebilirler sanırım.

ben tam tersini yapacam sadece dişi kuş ucuracam karışımda hepsi erkek benim kuşarı takip ederler bende hepsini yakalarımmm

haritacı senin dilerin hepsi gider bir erkek bile getiremezler sana sölüm

Geri