Sadece su şeklinde ishal ve Pusma..

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan oguzhan_kasap
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 12
  • Görüntüleme Görüntüleme 2K
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
Oğuzhan KASAP
Meslek
Öğrenci
İlgi Alanı
selam aşağıdaki fotoğraflardaki gibi kuşda pusma halsizlik ve sadece su şeklinde kaka yapmaktadır .Kuşun ağzının içi gayet temiz yem yiyor gursağı dolu fakat öğütebilirmi orasını bilmiyorum o yüzden şuan herhangi bi ilaç verebileceğimi sanmıyorum çünkü gursağı dolu eğer gursağındakini öğütürse ne çeşit bi tedavi uygulamalıyım.Kümeste biraz kuşlarda hırpalamış sanırım onu halsiz görünce ağını kanatmışlar:( Şuan kuşu aşağıya sobanın yanına koydum umarım kurtarabilirim. :hayir:

Ekli dosyalar

• CIMG1455.webp
    CIMG1455.webp
    285.4 KB · Görüntüleme: 1,296
  • CIMG1460.webp
    CIMG1460.webp
    276.3 KB · Görüntüleme: 1,249
  • CIMG1468.JPG
    CIMG1468.JPG
    513.3 KB · Görüntüleme: 1,264
hem soğuk, hem de kümesteki şamaroğlanlığı yüzünden kuşcağızın cırcır olmuş :)

öncelikle 1 diş sarımsağı 3 e bölüp yuttur, sonrasında yem olarak bezelye ve prinç ağırlıklı yem koy önüne, içme suyunun içine de limon ve elma sirkesi karıştır ki iç parazitler temizlensin. inşallah 2 haftaya da düzelip azman gibi olur, gider kümeste kendini dövenleri döver :)

NEOPRIM-FORT 10 TL ÇARŞAMBA TAXI DURAĞI KARŞISI VET.. SİNAN SAĞLAM DAN ALIP KULLANMANI ÖNERİRİM..İSHALI KESİLECEĞİ KANAATINDAYIM..

SİRKE, LİMON , ..BAL,,TUZ ..BİTKİ ÇAYI SONRA İSTERSEN KULLAN.. ÖNCE BAKTERİLERİ TEMİZLE..

Gecmis olsun kardesim, aynı durum benım kustada var ama benımkı sukur biraz duzeldi insallah tez zamanda iyilesir

albasansefa' Alıntı:
Gecmis olsun kardesim, aynı durum benım kustada var ama benımkı sukur biraz duzeldi insallah tez zamanda iyilesir

SEFA , SENİN KUŞUN AĞIZ İÇİNDE PAMUCUK VARDI..(RONIDOZOL)

İSHALDEN DE BAHSETMEDİN..!

KUSMALAR VAR DEMİŞTİN..ÖYLE DEĞİLMİYDİİ..YANLIŞ YOLDAMIYIZ.. :slm:

yok abi dünkü resim paylastıgım kustan bahsedıyorum evet onların hepsi var :) ama artık kusmayı kestı kanarya maması verıyorum unlu gıdalarla beslıyorum.

albasansefa' Alıntı:
yok abi dünkü resim paylastıgım kustan bahsedıyorum evet onların hepsi var :) ama artık kusmayı kestı kanarya maması verıyorum unlu gıdalarla beslıyorum.

HARIKASIN..!

aynı hastalık benim kuşumda da vardı ve kuşumu kaybettim bu hastalığa kursak hastalığı diyorlar...

evet ; OĞUZHAN , KUŞU OLURUNA BIRAKTIN SANIRIM ..SONUÇ NEDİR..

BURASI SORU-CEVAP BÖLÜMÜ DEĞİL. YILLARCA BU BAŞLIK KALACAK VE KİMSEYE BİR HİZMETİ OLMAYACAK .

KANAATIM BU BAŞLIĞIN SİLİNMESİDİR.. YA DA SORU-CEVAP A AKTARILMASI..

[email protected]' Alıntı:
evet ; OĞUZHAN , KUŞU OLURUNA BIRAKTIN SANIRIM ..SONUÇ NEDİR..

BURASI SORU-CEVAP BÖLÜMÜ DEĞİL. YILLARCA BU BAŞLIK KALACAK VE KİMSEYE BİR HİZMETİ OLMAYACAK .

KANAATIM BU BAŞLIĞIN SİLİNMESİDİR.. YA DA SORU-CEVAP A AKTARILMASI..

YOK ABİ NİYE OLURUNA BIRAKAYIM DAHA KONUYU AÇTIĞIM GÜN MALESEF KUŞU KAYBETTİM GURSAĞINDAKİ YEMLERİ ÖĞÜTEMEDİ KUSAMADIDA DENGE KAYBI VARDI ZATEN VE MALESEF KAYBETTİM. :hayir:

bu durumlar bende karşılaşıyorum , havalar soğudu dikkat edelim güvercinlerimize

BU HASTALIK ''SALMONELLA'' ... AŞISI MART VE KASIM AYLARI GİBİ YAPILMALIDIR.

Dikkat edilmesi gereken bi hastalık kesinlikle hastalık kısa bir sürede bütün kümese yayıldı resimdeki beyazı kaybettim ilk gün malesef ama şuan kümesteki kuşlarda düzelmeler var. (Neo Prim Fort veriyorum şuan kümestekilere 1 litre suya yarım çay kaşığı her gün tazeliyorum ve kuşlarda hızla düzelmeler ve gelişmeler var) ÇOK DİKKAT EDİLMESİ GEREKEN Bİ HASTALIK BANA GÖRE ÇOK HIZLI SÜREDE YAYILA BİLEN Bİ HASTALIK AYNI ZAMANINDA MÜDAHALE EDİLMESSE 1 GÜNDE KUŞU ÇOK KÖTÜ BİR DURUMA SOKABİLİYOR DENGE KAYBINA SEBEBİYET VERİYOR VE MALESEF KUŞUN VUCÜT DİRENCİ KISA SÜREDE DÜŞÜYOR VE HASTALIĞA BOYUN EĞMEK ZORUNDA KALIYOR :hayir:

Geri