sadece taklacı besleyenlere bir soru

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan patron35
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 1
  • Görüntüleme Görüntüleme 595

patron35

Üye
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
emir yolcu
Meslek
öğrenci
İlgi Alanı
Kuşlar
merhaba abiler arkadaşlar . uzun zamandır kafama takılan bir soru var . bende 2 adet taklacı var . mısırilerimi uçururken onları kaldırdığmda mardin onlarla beraber uçyor oyunda yapıyor, diğer çakmaklı ise takla atmaktan zor kalkıyor ama fişeklendimi güzel oynuyor bağımsız olarak . herneyse soruma geliyim . acaba bu taklacılar sürü halinde mi uçar çok merak ediyorum . mesela 20 tane tek tip taklacı kalktığında hepsi bireysel mi uçar yoksa bendeki taklacı gibi sürüyle birlikte mi . çok merak ediyorum nasıl oynuyorlar kalabalıkken . buralarda taklacı besleyen yok olsada bi kümeste en fazla 1 tane var onada aptal inemez derler . sadece taklacı besleyen abilerimden cevap ve mümkünse fotoğraf bekliyorum belki bende sadece taklacı beslerim düşündüğüm gibi zevkliyse :)

bu konu hakkinda yeterli tartisma okudum sanirim.

her kus sever bir baska düsüncesini anlatir buda benim gözlemleim

eger iyi kus ise kuslardan bagimsiz ucar ve ayrilir sonra birlesir ayrilir.
yeri geldimi rahat 30 kus saliyorum bu kuslarlar damarli degil taklayi cani istediginde atiyor.\
her 1 dakikada sayamadigim taklayida atan var bazen konmak istediklerinde fisek yapanda var.
kümese girdiginde takla atmayi seven kus var baska yerde atmiyor tam inerken yapiyor.
Kimi kalkarken kicini kaldiramiyor ama kus ucmaya baslayinca 1 saat rahat geziyor ve her 30 saniyede takla atdigi oluyor.

burda sunu bilmek gerek kus nasil bir soydan geldiyse hareketide öyle olur.
kuslarimin hepsi ne kadar zaman ucuyor dersen benimkilerde 2 portakal 2 arap 2 miski 1yeni yavru süt beyaz.
ve bazende sabuniden 2si 1 saat kalirlar.

birde kanadi beyaz kendi siyah kusum var bu kus takla atmasi aile düzeni herifligi ve hep ayri ucusu góz doldurur.
tek sorun aksamlari cok ucmayi sevdigi yani günes batimina 1 saat kala.belkide yavrularin yanina anasi geldiginde bu hareketi yapiyordur buda bir huy,kimseye takilmaz vede cok yüksek ucmayi sever.

Geri