SADECE YAVRULARIM SALLABAŞ OLUYOR..

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan yasnucan
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 3
  • Görüntüleme Görüntüleme 1K

yasnucan

Üye
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
yasin uçan
Meslek
calısmıyor
İlgi Alanı
Kediler
S.A GÜVERCİNLERİM ARASINDAN SADECE YAVRULARIM SALLABAŞ OLUYOR 2-3 AY ÖNCE YAVRULARIM İÇTEN KURDU VE ÖLDÜ VETERİNER YEŞİL İSHAL TEŞHİSİ KOYDU YAVRULARIN HEPSİ ÖLDÜKTEN SONRA HASTALIK KESİLDİ.FAKAT ŞİMDİDE YAVRULARIM SALLABAŞ OLMAYA BAŞLADI NE YAPMAM GEREKİYOR ? YARDIMLARINIZ İÇİN ŞİMDİDEN TEŞEKKÜR EDERİM...

• Dostum, öncelikle kümesi çok iyi bir şekilde dezenfekte ediceksin bunun Veterinerlerdeki ilaçları kullanırsan çok etkili olur. Yapamıyorsan en kötü ihtimalle kümesini çok iyi temizleyip bilhassa yuvalıklar, bütün kümesin içine tavanına, duvarlarına gözle görülebilen hereye çok iyi bir şekilde çamaşırsuyu ile de yıkasanda olur.En sonunda çamaşır suyu ile yeri çok iyi yıka.Tabi bu işlemleri yaparken bütün güvercinlerini dışarı çıkar yavru varsa onlarıda dışarda tut.

Artık hastalık gelmiş yapıcak bi şey yok.Ölen ölücek kafaları kalan kalıcak düzelen düzelicek.Benim sallabaş bir dişim vardı yem yiyemiyordu uzun süre sonra düzeldi şu anda kafasında eser bile kalmadı sapasağlam oldu.Ama Bazı arkadaşlarım hastalıgın olduğu halde bir kaç ilaç kullanıp en azından hızlı ölümleri durdurduklarını söylediler..

Senin bundan sonra yapıcağın en etkili korunma yöntemini söyleyim.Öncelikle kuşlarını hep tok tutucaksın bütün gelen hastalıkların başı açlık dirençsizlikten gelir.ikinci aşamada ise benim kullandığım PWN-1 veba aşısı, yavru diken tüyündeyken bu aşıyı vurursan çok etkili olur.

arkadaşlar benim kuşlarım isal bide yavrular kuruya gidiyor yem olarakda karışık yem kulanıyorum ?

kuslarının suyuna vıtamın takvıyesı yap folluklarını cok ıyı bır sekıllde temız le mumkunse cok az bır sekılde kırec serp kumesın ıcını krecle boya yerlere kirec serp bıse kalmaz benımde daha tuglerı yenı cıkmaya baslayan yavrum salla bas olmus tu kendım buyuttum su anda ucuyo oyuna bıle gırdı ufaktan dam oyunu yapıo genelde yenı gelen kuslarda oluyo bu tur hastalıklar kusların arasına koymadan once 1 2 gun karantıne altına almanı tavsıye ederım BİDE ( kumesı temızledıkten sonra kuslarına su koy guzel bır yıkansınlar mumkunse )

Geri