SAFKAN MARDİN seferli oyun KUŞU HİÇMİ YOK?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan AKSARAYLI_RAMAZAN
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 5
  • Görüntüleme Görüntüleme 2K
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
Aksaray
Meslek
Aksaray68
İlgi Alanı
Kediler
Arkadaşlar forumlarda dikkat ediyorum belkide gözümden kaçmıştır bilemem ama Mardin seferli oyun kuşu diye bazı arkadaşlar bizim şebap dediğimiz bol paça renk kuşlarının resimlerini ekleyenler oluyo yada mardinle alakası olmayan minyon kuşları..Ben daha önce bu konuyla ilgili başlık açmıştım ama yeterli ilgiyi her nedense görmedi ,Merak ediyorum Mardin kuşu budur diyip görsel olarak fiziki yapısını anlatan resim uçuş karakteri olarak video koyacak hiç arkadaş yokmu yada mardin dediğimiz oyun kuşları tamamen kırılıp ayırt edilemiyecek durumamı geldiler? Site sahibi arkadaşlardan da rica ediyorum bu konuda acaba saim ustanın efsane kuşları gibi yada ankara kuşlarını konu alan o keyif aldığımız güzelim röportajlarından bu ırkada yapamazlarmı?

Mardin kuşu her yerde tanınır..Yalnız bazı kuşcular kendılerine yediremediklerinden siz şu Mardin kuşu derseniz genellikle yalanlar yok kalmadı derler..Mardin kuşu gördüğüm kadarıyla kanat sesi yüksek sert ve hızlı-sık aralıklarla takla atarlar.Minyon tipli degil bilhassa ufak yapıdadırlar çogu kez yetişkin Mardin kuşu görmemişe gösterirseniz yavru oldugunu bile söylerler.Ayrıca Saim Ustanın eş vurdugu söylenen renklere bakarsak nasıl olurda kırma denmedıgını bir türlüde anlamış degılım...

HASO MARDİN..

Mustican Yeşilırmak' Alıntı:
Mardin kuşu her yerde tanınır..Yalnız bazı kuşcular kendılerine yediremediklerinden siz şu Mardin kuşu derseniz genellikle yalanlar yok kalmadı derler..Mardin kuşu gördüğüm kadarıyla kanat sesi yüksek sert ve hızlı-sık aralıklarla takla atarlar.Minyon tipli degil bilhassa ufak yapıdadırlar çogu kez yetişkin Mardin kuşu görmemişe gösterirseniz yavru oldugunu bile söylerler.Ayrıca Saim Ustanın eş vurdugu söylenen renklere bakarsak nasıl olurda kırma denmedıgını bir türlüde anlamış degılım...

Mardinler minyon olur demişsiniz? ama benim bildiğim taklacılar arasında en irisi en heybetlisidir!!!...

AKSARAYLI_RAMAZAN' Alıntı:
Mustican Yeşilırmak' Alıntı:

Mardinler minyon olur demişsiniz? ama benim bildiğim taklacılar arasında en irisi en heybetlisidir!!!...
minyon denılenlere katılmıyorum ufak yapılıdır bılıyorum..

Kesinlikle mardinler küçük yapılı veya minyon değildir.. Hatta normalden daha yapılı olduklarını söyleyebiliriz.

Geri