SAGLIKLI GÜVERCİN YETİŞTİRİCİLİGİ

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan kuscu_marik
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 6
  • Görüntüleme Görüntüleme 2K
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
Muharrem Karaderili
Meslek
kamu çalısanı
İlgi Alanı
Kediler
YENİ YETİŞEN KUSCU OLACAK KARDEŞLERİMİZİN BİLGİLENEBİLMESİ AÇISINDAN BAHAR A YAKLASTIGIMIZ ŞU GÜNLERDE KUŞLARIMIZIN UCUMA HAZIRLANMASI NASIL OLMALI GENÇLER YENİ YETİŞENLER NELER YAPMALILAR NELERE DİKKAT ETMELİLER

ÇATIMIZ ALTINDAKİ TECRÜBELİ USTA VE YETİŞTİRİCİLER BİLGİ VE GÖRÜŞLERİNİ ZAMAN ZAMAN AKTARABİLMELERİNİ
SAYGILARIMLA ARZ EDİYORUM

EVET ARKADASLAR DÜŞÜNCELERİNİZ NELERDİR NELER YAPILMALIDIR

SAYGILAR

S.a Muharrem abi.
Daha "TECRÜBELİ USTA" kategorisine giremedim ama insanlara yardım etmek sünnettir.

Konuyu 21 Ocak 2012 de açmışsın fakat şuanda ki durumumuz ile aynı.Şu andada ilk bahara yaklaşıyoruz.
Ben şunları söylemek istiyorum:

1)Her şeyden önce kuşlarının sağlıklı olmaları gerekli.Sağlıklarına dikkat etmedikleri kuşlardan karşılık beklemesinler.
2)Kuşlarının tüylerini dizlemelerini sabırla beklemeliler.Kuştaki her tüyün önemi vardır.
3)Kuşlarını her gün aynı saatte aç olarak uçurmalılar.Sıcak güneş altında bırakmamalılar.
4)Kuşlardan bir anda saatlerce uçup performans beklemesinler zaman ile nefes açarak iletleteceklerdir.
5)Kuşlar uçsun diye havaya bir şeyler sallayarak kuşları yuvadan soğutmasınlar.Sonra rahat ettikleri dama konar orada rahat rahat yatarlar.
6)Yerleri müsahit değilse ilk zamanlar başka damlara konabilirler.Fakat aç oldukları için hemen indirip çatı üzerinde dolanmalarını sağlayarak yavaş yavaş direk çatılarına inmelerini öğretebilirler.
7)"Çok kuş olsun nasıl olursa olsun." dememeliler az olmalı öz olmalı.

Şu anlık aklıma gelenler bu kadar.
Saygılarımla ...

KUŞ SAYISI AZ OLSUN FAKAT SAĞLIKLI OLSUNLAR..SAĞLAM KAFA SAĞLAM VÜCUTTA BULUNUR !

Herşeyden önce Allah ın yarattığı ağızsız dilsiz varlıklara sevgiyle yaklaşalım lütfen! Birde güvercinlerimize sadece buğday vermeyelim, karışık yem gibi takviyelerde bulunalım.

585858' Alıntı:
Herşeyden önce Allah ın yarattığı ağızsız dilsiz varlıklara sevgiyle yaklaşalım lütfen!
[size=150[b]BENCE ÇOK GÜZEL BİR TEMENNİ ..SİVASTAN.. :evet: :slm: [/b]][/size]

[email protected]' Alıntı:
585858' Alıntı:
Herşeyden önce Allah ın yarattığı ağızsız dilsiz varlıklara sevgiyle yaklaşalım lütfen!
[size=150[b]BENCE ÇOK GÜZEL BİR TEMENNİ ..SİVASTAN.. :evet: :slm: [/b]][/size]

Abi çok teşekkür ederim.

Geri