Sağlıklı Salma

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan inegoloynarcisi
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 11
  • Görüntüleme Görüntüleme 2K
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
Seyit Güreşen
Meslek
Müzisyen
İlgi Alanı
ben bi kümes yaptım arkadaşlar...tabanı beton onun üstüne 3 parmak kalınlıgında toprak onun üstüne 2 parmak kum .....beton sansar v.b seyden korumak için toprak rutubeti önlemek için kum ise yavru yere süşse bile kumun üstünde yatması ve kuşlar için yapay sahil nasıl ama :pilot:

onların hiç birini yapmasaydın sadece biraz toprak onun üstüne ızgara koysaydın yavruların düşmemesi içinde folluk önlerine 2-3 parmak tahta çaksaydın daha ii olurdu

Kümesin tamanını tahta döşe.En sağlıklısı tahta.
Ustünede plastik ızgara koy.
İstanbuldan Neco.

ama benim bulundugum yerde ızgara yokk bence en ii salma stili benimm...tahta kullanmam bizim buranın fare ve sansarlarına dayanmaz

arkadasım profesyonel olmak istiyorsan toprağı kumu bırak zemini temizle ızgara koy ızgaran yoksa çıta al 5e5 al çıtaları uzunlamasına çak kendi ızgaranı yap 15 gunde birde temizle temizliğin ardından kümesi fürmüz ile yak dezenfektan ilacını sık izgaralarını serip alacagın yavruların keyfine bak temiz bir kümesin olsun aşısız bile sezon geçer kum ve toprak bakterilerin içinde ureyip çoğalması için gerekli ortamı sağlıyor
bende eskiden kuma inanırdım ama iki seneden yaşlı kuşum yoktu her yaz onun erkeği dierinin dişisi bunun ana babası ödü diye anlatırdım şimdi çok rahatım şimdi kuşun sülalesini sayıp gösteriyorum kümesime gelenlere artık kümesimde yetmiyor yeni kümes yapıcagım bitince resimleri paylasıcagım

Merhaba arkadaşların dediği gibi kum toprak kümese çok zararlı her türlü hastalıgı barındırıyor.Hayvanlar düşen yemleri yerden yiyor.Hastalıklara davetiye çıkarıyoruz.Kum toprak ıllakı olacak ama bir köşede sabit bir yerde ama zeminde iyi değil.Mümkünse taban ızgara veya benzeri bir uygulama saygılar.

zahirbaba' Alıntı:
arkadasım profesyonel olmak istiyorsan toprağı kumu bırak zemini temizle ızgara koy ızgaran yoksa çıta al 5e5 al çıtaları uzunlamasına çak kendi ızgaranı yap 15 gunde birde temizle temizliğin ardından kümesi fürmüz ile yak dezenfektan ilacını sık izgaralarını serip alacagın yavruların keyfine bak temiz bir kümesin olsun aşısız bile sezon geçer kum ve toprak bakterilerin içinde ureyip çoğalması için gerekli ortamı sağlıyor
bende eskiden kuma inanırdım ama iki seneden yaşlı kuşum yoktu her yaz onun erkeği dierinin dişisi bunun ana babası ödü diye anlatırdım şimdi çok rahatım şimdi kuşun sülalesini sayıp gösteriyorum kümesime gelenlere artık kümesimde yetmiyor yeni kümes yapıcagım bitince resimleri paylasıcagım
öncelikle sana teşekkür ediyorummm
fürmüz ile yak dezenfektan ilacı diosun bu terimleri fazla bilmiyorumm acarmısın yani sana şimdiden teşekkür ediyorum...
ayrıca betonun üstünede olsa ızgaralar olur degilmi...

aga arkadaşın fürmüz dediği bu küçük piknik tüpünün ucuna şöle alev çıkartan bişe takıosun o yani alev tabancası gibi bişey dezenfektan ilacıda temizlik ilacıdır en ii dezenfektan ilacıda kireçtir tabi bu benim görüşüm
saygılar

Fürmüz dediğimizde heryerde satılan piknik tüpü gibi bir tüpün ucuna aparatınıbağlarsın kumesinin içinde gezdirher köşeye her çatlağa her folluğa girmeye çalış osıcaklığa hiçbir mikrop virüs böcek kene vs canlı dayanamaz ölür yinede garantiye almak için dezenfektan bir maddeyi spreyle yay. mesela ben zefiran kullanıyorum eczanede satılıo fiyatı 3.5 ytl dir suda syreltip bolca sıkıyorum.Yada daha basitiçamaşır suyu seyreltip spreyle içeride
Çamaşır suyunu banyo sularındada kullanabilirsin 5litreye 3 kapak kadar katıyorum banyo sularına ve vitaminden başkada ilaç kullanmadım bu sene

58che58' Alıntı:
aga arkadaşın fürmüz dediği bu küçük piknik tüpünün ucuna şöle alev çıkartan bişe takıosun o yani alev tabancası gibi bişey dezenfektan ilacıda temizlik ilacıdır en ii dezenfektan ilacıda kireçtir tabi bu benim görüşüm
saygılar
sakın kümese kireç sokmayın derim kireç tozu na miropyapışıp kanat çırpmasıla uçuşuyor bunu soluyan kuşlarda hastalığı kapıyor

yok be abi kireç yakıyo mikrobu ben senelerden beri kullanıyorum bütün arkadaşlarımda kullanıyo şuana kadar bişey yok tabi zaman gectikçe bizde dezenfektan ilaçlarına yöneldik ama kireç varkende bi sorun yoktu aslında her türlü dezenfektan ilacını sıksanda kirecte döksen kümesin periyodik olarak her hafta temizliğini yapmassan kümesten mikrop eksik olmaz

58che58' Alıntı:
yok be abi kireç yakıyo mikrobu ben senelerden beri kullanıyorum bütün arkadaşlarımda kullanıyo şuana kadar bişey yok tabi zaman gectikçe bizde dezenfektan ilaçlarına yöneldik ama kireç varkende bi sorun yoktu aslında her türlü dezenfektan ilacını sıksanda kirecte döksen kümesin periyodik olarak her hafta temizliğini yapmassan kümesten mikrop eksik olmaz
kireç konusunda haklısın eskiden senin dediğin gibi kireçi bende kullandım ama yinede kığ kıh olurdu kuşlar bide göz nezlesi oluyorlardı şimdi kireci kestim artık hiçbişi yok

Geri