Sağlıklı ve Kaliteli Bakım Nasıl Olmalıdır ?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Tacettin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 10
  • Görüntüleme Görüntüleme 3K

Tacettin

Üye
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
Tacettin Belkeseli
Meslek
Satış Temsilcisi
İlgi Alanı
Kediler
Değerli Abilerim ve arkdaşlar

Güvercin beslemede doğal ortamlarına en yakın besleme şekli ve bakım yöntemi nasıl olmalıdır?

Yemleme ;hangi aralıkta ne sıklıkla ve oranda ,hangi yemler secilmeli,nasıl yem verilmeli ...vb.
KÜmes ;bir çift kuş için ayrılması gereken kümes içi alan nedir...Vb.
Bakım ;Vitamin ,mineraller doğal yöntemler nelerdir bununla beraber ek ne yapmalıyız...vb.
Uçurma ;Sağlık bir güvercinin günlük uçurulması na ne kadar zaman harcamalıyız
Bakım ;Özel dönemlerinde (tüy değişimi,yavru,hava şartları)ne tür önlemleri ihmal etmemeliyiz.

Bu ve benzeri konuları ciddi bir kaynaktan öğrenmek istiyorum,bilgilerinizi paylaşırsanız ben okurum Saygılarımla.

S.A Abicim o aradıgın kaynagın tam içindesin aradıgın konular başlıklar halinde formun içinde var zaten insanları tekrar boşuna yormaya gereNk yok bence ukelalık etmiş g,bi olduysam özür dilerim... SAYGILAR

İlginiz için çok teşekkür ederim.Ben foruma çok yeni değilim,mümkün olduğunca konularda dolaşıyorum.Aradığım şeyler elbette ki konularda mevcut.Ben daha fazla tecrübedeb yararlanmak istiyorum.Saygılarımla.

Sevgili Tacettin seninde söylediğin gibi forumdaki konular
bilgilenmek için yeterince fazla ve açıklayıcı. Bu bilgiler yeni
beslemeye başlayanlarla ve genç arkadaşlara ışık tutacak nitelikte.
Senin sorduğun konuların cevaplarıda var zaten. Daha fazlası her
kuşçunun kendi yöntemleri. Her kuşçu zaman içinde kendine göre
yöntemler belirler. Çalışma zamanına göre yemleme yapar. Kendine göre
yem karışımı yapar.( Ben yazın sadece buğday veririm.)
Kuşların tedavilere cevap vermeleri ve hangi ilaçlardan daha çabuk fayda
gördükleri işte bu beslenme yöntemleri ile ilgilidir.Tabi bir diğer önemli
konu kümeslerdir.Her kümesin ortamı(Büyüklük,havalandırma,temizlik vs.)
değişiktir.Bu da kuşları etkiler.
Dolayısı ile sende zaman içinde tecrube kazandıkça bunlara vakıf olacaksın.
Biz eski kuşçuların sizlere tek tavsiyesi olabilir.Temizlik ve sevgi.
İstanbuldan Neco.

nzeytinevi' Alıntı:
Sevgili Tacettin seninde söylediğin gibi forumdaki konular
bilgilenmek için yeterince fazla ve açıklayıcı. Bu bilgiler yeni
beslemeye başlayanlarla ve genç arkadaşlara ışık tutacak nitelikte.
Senin sorduğun konuların cevaplarıda var zaten. Daha fazlası her
kuşçunun kendi yöntemleri. Her kuşçu zaman içinde kendine göre
yöntemler belirler. Çalışma zamanına göre yemleme yapar. Kendine göre
yem karışımı yapar.( Ben yazın sadece buğday veririm.)
Kuşların tedavilere cevap vermeleri ve hangi ilaçlardan daha çabuk fayda
gördükleri işte bu beslenme yöntemleri ile ilgilidir.Tabi bir diğer önemli
konu kümeslerdir.Her kümesin ortamı(Büyüklük,havalandırma,temizlik vs.)
değişiktir.Bu da kuşları etkiler.
Dolayısı ile sende zaman içinde tecrube kazandıkça bunlara vakıf olacaksın.
Biz eski kuşçuların sizlere tek tavsiyesi olabilir.Temizlik ve sevgi.
İstanbuldan Neco.

Necati Abi,

Ben kuşlarıma karışık yem yediriyorum ,kendim karıştırıyorum fakat yem kalitesinden birtürlü memnun değilim .Aldığım çeşit yemler istediğim nitelikte ve tazelikte olmuyor,en az da on değişik yemciden bakıyorum.Yedilkleri yem benim için çok önemli .Kuşlarıma daha farklı neler yedirebilirim,ne önerirsiniz.
Ayrıca yazın sadece buğday ile besleme yaptığınızı yazmışsınız,bu şekil bir yemlenmeyi performansları için mi tercih ediyorsunuz.Sadece buğday dengeli beslenmeleri için yeterli mi acaba .
Örneğin ben sürekli önlerinde buğday bulundursam,akşam saatlarınde de karışık yemle yemlesem nasıl olur.
Ayrıca değerli bilgilerinizi paylaştığınız için teşekkür ederim

--- baharda çıkan yeni yavruların uçurulması ve tüy dönemine kadarda kuşların performansı açısından ben karışık yem ve vitaminler, yeşillikler veririm ama her gün de standart 2 kere uçururum.(sabah gün doğumunda - akşam)

--- tüy döneminde yemleri sadeleştiririm. millet bu dönemde hayvanlar çok hastalanır diye tam tersini yapar ve çareyi yemde arar ve sonuçta tavuk gibi besili kuşlara sahip olur. sonra nasıl eski performansını yakalarım diye uğraşırı dururlar(forumu karıştır bulursun böle sorunlarına çözüm arayanları). tüy döneminin espirisi; hastalık olmadan sularına vitaminle-çeşitli koruyucu ilaçlarla ve diğer yeşilliklerle destekleyerek hem kuşların iç-dış parazitlerine karşı hemde kafesin temizliğine karşı etkin bir mücadele vermekle olur. buna rağmen hastalıkla karşılaşılırsa hastalıklara erken teşis koyacak yetiştirici deneyimi olması bunun sonucunda da hasta kuşların karantina da tutularak özel ihtiyaçlarının karşılanması gerekir.

--- tüy dönemi bitince tekrar performansa yönelik uçumlar düzene sokulmalı ve yemler kuşların kiloları normalleştikçe çeşitlendirilmelidir.

--- yavru zamanı da yemler zengin ve ek besinler verilebilir ama iyi uçum kuşlarını yatırmaktansa bakıcı beslemek bence en iyisidir.

öncelikle bilinçli yetiştiricilik ve temizlik kuş beslemenin olmazsa olmazıdır.

Yazın sade yemle beslememin nedeni, sıcaklar.
Haziran,temmuz ağustos aylarında kesinlikle
mısır, bezelye ve ayçekirdeği vermem. Sadece hergün gezinirlerken
pirinç veririm. Pirinç bilhassa sıcaklarda hayvanın sindirim
sistemini düzenliyor. Sıcaklarda ishal olmuyor.Ayrıca yavruların
kemik gelişimine de faydalı oluyor.Yavrulara hergün en az bir kez su takviyesi yaparım.
Ondan sonraki aylar yağlı besine geçiyorum. Şubat ,mart ve nisanda ise bu üç yemi karışım içinde
azaltıyorum. Taze yeme gelince bu yemcinle ilgili bir şey.İst. da ben taze yem buluyorum.
Karışım ise ; 10 kg. Buğdaysız karışık hazır yem alıyorum. içine ilave olarak 1 kg mısır,
1 kg bezelye, 1/2 kg.ayçekirdeği. 2 kg pirinç(kırmızı mercimekle karışık da
olabilir) 2-3 kg buğday ilave ediyorum.
Benim sistemim bu. Umarım işine yarar Sağlıklı kuşlar beslersin.
Selamlar.
İstanbuldan Neco.

Kapalı salma ortamında kuş besliyorum, piyasada eskişehir buğdayı diye satılan buğdaydan 8 kilo alıyorum 2 kiloda buğdaysız yem karıştırıyorum, ayrıyetten kuşlar için satılan kil topraktan veriyorum, kuşların dışkıları olsun, neşesi olsun keyifleri yerinde.Yemleride cok karıştırıp abarmanın anlamı yok bence, cebede yazık.Vitamin olarak da cocuklar için kullanılan sanasol şurup kullanıyorum.Salmaya dışardan karantina yapmadan kuş sokmuyorum.Kümesteki kuş sayısı havalandırma, haftada bir temizlik, hijyen eksiksiz olmamalı.Banyo sularına elma sirkesi katıyorum.Haftada bir sularına, samırsak, sirke, limon kürü uygularım.Bir ara aşı uygulamasına gecmiştim, kumesin kalabalıklığından olsa gerek, bir randıman alamadım.Sağlıklı ,standartlara uygun, doğru bakımla hastalıklarla başa cıkacağıma inanıyorum.Geriye dönüp hesap yaptığımda, ilaca baya bir para harcadığımı gördüm.Aklıma gelen bunlar, umarım bilmeyenler için aydınlatıcı bir acıklama olmuştur.

Yemleme bu şekilde ayrı ayrı yapılsa ne tür yararı ve zararı olur.

Ekli dosyalar

• yemlik.webp
    yemlik.webp
    15.2 KB · Görüntüleme: 1,645
SELAM
(: SEVGİLİ TACETTİN ;EĞER BU SALMALAR SENİNSE... BENCE SENİN BAKIM KONUSUNDA YETERLİ BİLGİN VARDIR.SEN NE VERİRSEN BU SALMALARDA YARAR KUŞLARINA BAŞKA BİRŞEYE GEREK YOK (: BİZİM SENDEN BİRŞEYLER DANIŞMAMIZ BİLGİ ALMAMIZ DAHA YERİNDE OLUR GİBİ.İŞİN LATİFESİ TABİKİ.VERDİĞİN KARIŞIKLAR SENİN GÖZÜNÜ DOLDURMUYORSA ESKİŞEHİRDE ES YEM ADINDA BİR FİRMA GÜVERCİN İÇİN ÖZEL PALET YEM ÜRETİYOR VE PTT KARGO İLE KAPINDA ÖDEMEK ŞARTIYLA SANA İLETİYOR MİNERALLERİ TUZU VE TAHILLARI ONA GÖRE AYARLANMIŞ 10KG LIK PAKETLERDE ÇOK GÜZEL BİR YEM.TELEFONU BENDE VARDI SİLİNMİŞ AMA İNTERNETTE BAKARSAN BULABİLİRSİN YETKİLİSİ YUSUF BEY RİCA EDERSEN TARİHİ YENİ OLAN PAKETLERDEN GÖNDERİR...
BİRDE KUŞLARININ RESİMLERİNİDE GÖRMEK İSTERİZ...

SAYGILARIMLA...

Hayır bu salmalar benim değil,internette bulduğum salmalar,yemleme sistemi hoşuma gitti.Danışmak istedim.

Geri