Şahin mevsiminde miyiz neyiz!?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Mkeskin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 12
  • Görüntüleme Görüntüleme 3K

Mkeskin

Üye
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
Mümin Keskin
Meslek
Esnaf
İlgi Alanı
Kediler
Arkadaşlar son bir ay içerisinde 4 kuş şahine kaptırdım bir tane yaralı var ve onlarcada saldırı.Aklım almadı yoğun bir saldırı içine girdiler.Yaz döneminde bir tane bile şahin göremezken şimdilerde akşam saatinde bile cirit atıyorlar.
Diğer arkadaşlar son dönemde böyle saldırılara maruz kalıyorlar mı merak ediyorum.
Saygılarla..

yırtıcı konusunda benim içim rahat 1 senedir kuşlarıma hiç bir yırtıcı kuş dalmadı havada .. kısaca aram çok iyii yırtıcılarla :)

dostum şahin gibi yırtıcı kuşlar ikindi zamanı avlanır.galiba sende o zamanlar uçuruyorsun.yazın şehirde uçan kuşlara pek dalmazlar.çünkü ormanda ve dağlarda onun besleneceği çok av hayvanı var.yaklaşık 8 aydır orman içinde kuş besliyorum şahinlerin sıkıntısını çok yaşıyorum.akşam üzeri kesinlikle kuş uçurmuyorum.

şahin derken atmacadan bahsediyorsunuz sanırım. bu mevsim çokça avlandıkalrı bir dönem, dikkat etmek gerek, havada çok bırakmayacaksın... yoksa her gün uçursan , hergün gelir alır...

benim kuşlarım saat 11,30 ile 16,30 kadar dışarda geziyor uçuyorlar yükseliyorlar noktada ..

Ben en son saldırımı 3 gün önce aldım şahin arkadamızdaki evin asmasına konmuş ben farketmedim kuşlar duvarın üstünde iken birden korkup kalktıklarında o şahinde konduğu yerden kalktı ama ben bez salladığım ve ıslık öttürdüğüm için kuşlara saldırmadan gitti...

E NE YAPALIM ONLARINDA YAVRULARI VAR.UÇURANLAR İÇİN NE YAPSAN RİSK VAR. HADİ HAYIRLISI.

Şahin yada atmaca için kış mevsiminde en bol ürün biz kuşçularız 2 gün öncede ben bir tane kaptırdım sabah kim alıştırdıysa sabahları o saatte havada bir yerde nöbette bekliyor.Büyük şehirde yaşan bizlerin yapabileceği pek bir şey yok bir kaç gün uçurmamak gerekiyor kuşları yada bahara kadar tavuk gibi yerde beslicez .

Bu mevsim itibari ile atmaca mevsimidir kemirgenlerin kış uykusuna yatması ve göçmen kuşların gitmesi sebebi ile yırtıcı kuşların başlıca avı kumru ve güvercinler olur evcil güvercinide yakalaması daha kolaydır özellikle mardin nin hiç şansı yok birde aynı yerden almaya başlamış ise yırtıcı o bölgeyi çok sık kontrol eder hatta hava kararırken dahı alaca karanlıkta gelir kuşu alır.bir süre uçurmamak sanırım daha faydalı olur .marmara bölgesi yırtıcıların sonbahar ve kışın çokça bulunduğu bir bölgemizdir yurdumuzun hemen heryerinde atmaca mevcuttur kısmen güneydoğu anadoluda daha az atmaca vardır bu aylarda .iki yol var ya uçurup kısmetimize katlanacağız yada bahardan sonrayı bekleyeceğiz .ha birde demirbaş atmacalar var onlardan tek kurtuluş yolu vurmak .selamlar .ŞEREF

arkadaşlar şahin değilde en tehlikeli yırtıcı güvercin için kerkenez çünkü şahin av yapacağı zaman yıldıza çıkıp sürekli döner kuşçuda grür uçurmaz kuşları ama kerkenez bi yere konup av bekler kuş kalktımı işi bitti hiç farkına varamazsınız dün bir edremit kaptırdım hala içim acıyo.yasak olmasa çifte elimde beklicem.

kardeşlerim ben sizi anlamam anlamasamda okuduklarımdan nsl bi acı oldunu tahmin ediyom
KUBİLAY saygılarımla......

Geri