Şahinin ayagı kırıldı

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan bendekisen
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 9
  • Görüntüleme Görüntüleme 2K

bendekisen

Üye
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
mehmet pörçek
Meslek
esnaf
İlgi Alanı
annesinin terkettiği yaklaşık 40 günlük bir kızıl şahin kuşum var.yuvadan düşünce bulldum .bulduğumda iki ayagıda felci gibiydi.veterinerden ilaç alıp kullandım.aynı zaman ayağına ılık suyla hergün masaj yaptım sol ayagı düzeldi sağ ayagı düzelmeyınce iyıce kontrol ettim fark ettimki sağ ayagı kurek bölgesinin az ilerinden kırılmış.10 gündür bu şekilde yaşamaktaydı bu gece kırığı farkeder etmez kırık olan bölgenin iki tarafına korton kesip elektrık bandı ile ne gevsek ne sıkı şekilde sardım.sorum şu şahinim iyileşir mi uyguladığım yontem doğrumu.ek yontemler uygulamalımıyım.tecrübeli arkadaşların tavsiyelerini bekliyorum

Bence veterinerlik bir durum söz konusu , hayvanın fotoğrafları varsa, burada paylaşırsanız kuşuda görmüş olurduk.Saygılar.

sahin.jpg
işte kuşum bu şimdi halinden farkı kafası kafa tuyleri çıktı kahverengileşti.Veterinere gittim sadece ilaç verdi bakmadı bile kuşa .kasabada yaşadığım için sürekli olarakta göüreme veterinere.bundan beş yıl önce bir şahin daha bulmuştum kanadı kırıktı onuda veterinere götürdüm kanadı kesecez dedi.kestirmedim eve getirip kendi tedavimi uyguladım kanadı iyileşti veterinere kalsa kesecekti.o yüzden veterinerlikte 10 yıllıktan az görev yapan tecrubesiz sadece teorık olarak bu işi yapanlara pek ıtımadım yok bence önemli tecrübe hayvanlar konusunda.

İnşallah kuşu iyileştirebilirsin,kırık ayakla doğada yaşayabilmesi imkansız,olmadı gittiği yere kadar seninle kalır.Aslında bu tip durumlar için yaban hayatı korumaya yönelik çalışmalar yapan profesyonel kurumların ülkemizde olması gerekir,belkide vardır araştırmak lazım.

hayır !
oguz abi söyledigin yanlış bu tür doğal yaşam hayvanlarının
evcilleştirilmesi ve beslenmesi yasaktr
ayagı kırık olsa bile.
ancak il /ilçe belediyelerinden izin almalısınız
veya onlara danışmalısınız onlar size ne yapa bileceginizi soyler
aksitaktirde Kanunlara uymamış olursunuz ceza ala bilirsiniz şuan o hayvanın sizde olması bile
yasa dışı bir iştir bunu araştırıp daha dikkatlı olmanızı öneririm

saygılarımla hakan yenidoğan

ayagı şu an itibari ile iyiye gidiyor parmaklarını oynatmaya başladı pençesını sıkıp acabiliyo.Ayagının rötgenini cektik görünüşe göre tutmuş kırık.

0_0Hakan0_0' Alıntı:
hayır !
oguz abi söyledigin yanlış bu tür doğal yaşam hayvanlarının
evcilleştirilmesi ve beslenmesi yasaktr
ayagı kırık olsa bile.
ancak il /ilçe belediyelerinden izin almalısınız
veya onlara danışmalısınız onlar size ne yapa bileceginizi soyler
aksitaktirde Kanunlara uymamış olursunuz ceza ala bilirsiniz şuan o hayvanın sizde olması bile
yasa dışı bir iştir bunu araştırıp daha dikkatlı olmanızı öneririm

saygılarımla hakan yenidoğan
sevgili hakan kardeşim şahini ayagı kırık olarak doğaya salarsam ölür ve şahinin ölmesi benim için en cezadır

bendekisen' Alıntı:
ayagı şu an itibari ile iyiye gidiyor parmaklarını oynatmaya başladı pençesını sıkıp acabiliyo.Ayagının rötgenini cektik görünüşe göre tutmuş kırık.
Güzel,geçmiş olsun.Pençelerini oynattığına göre iyileşecek demektir.Böylece bir şahin yavrusunu ayak kırılmasından dolayı ölmesine engel olmuş oldun.Sağlıklı fotoğraflarını'da paylaşırsan sevinirim.İyice iyileşip doğaya saldığında avlanma sorunu yaşamamasını dilerim.Hakan kardeşim,bir canlının hayatını kurtarmak için birilerinden izin almamıza neden gerek olsun ?

zogoz' Alıntı:
bendekisen' Alıntı:
Güzel,geçmiş olsun.Pençelerini oynattığına göre iyileşecek demektir.Böylece bir şahin yavrusunu ayak kırılmasından dolayı ölmesine engel olmuş oldun.Sağlıklı fotoğraflarını'da paylaşırsan sevinirim.İyice iyileşip doğaya saldığında avlanma sorunu yaşamamasını dilerim.Hakan kardeşim,bir canlının hayatını kurtarmak için birilerinden izin almamıza neden gerek olsun ?
Şu an ki fotoğrafları pek işe yaramz cünkü mumyalanmış gibi sargı içinde sargılarını açtığımda fotolarını ceker paylaşırım.doğada iken avlanma problemi cekmemesi için av eğitimide verecem.Şahinime çok ısındım onu dağa nasıl bırakıcam bilmiyorum

Bence kuşla samimiyeti fazla ilerletme,sadece iyileşmesi konusunda yardımcı olman yeterli.Onu doğaya;ait olduğu yere salarken,ikinizde zorluk çekmeyesiniz diye söylüyorum.

Geri