Şahinin Güvercinde Yara Açması ACİLL

Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
Gerenyok
Meslek
Mayk
İlgi Alanı
Seçiniz
Slm arkadaşlar daha yeni yeni hava verdigim tepeli beyaz güvercinim var ama 3 veya 4 ucurmamda şahin vurmuş yeni fark ettim ama kursagını delmiş. Buna gereken ilaç varmı piyasada yoksa biz kendimiz kuşun kursagını yani delik olan yeri ince bir iple dikelimmi. Bu tür olaylarda ne yapmalıyız

Saygılar...

Selam
Öncelikle geçmiş olsun.Eğer kursağındaki yara suyu ve yediği yemi dışarı çıkarmıyorsa.İlaç kullanmaksızın kendiliğinden büzülüp kapanır.İllaki ilaç kullanmak istiyorsan vetakord (hayvan sağlığı için) insülin enjektörüyle göğüsten 0,2 cc yapabilirsin kısa zamanda kapanacak ve ağrısını alacaktır.

Sprey şeklinde (yeşil püskürten) antibiyotik var. 15 ytl civarı. onu alıp,yaranın üzerine spreyle,yara büyükse her 1 cm iğne ile düğüm at( dikiş değil) yani iğneyi karşılıklı deriden geçirip,düğüm at ve ipi kes.aynı işlemi yara büyüklüğüne göre çoğaltabilirsin.
Benim boz yavruya da 2 ay önce atmaca vurmuştu,boyun ve kanat altını parçalamıştı,bu tedavi ile şu an uçuyor ve iyi oynuyor..
geçmiş olsun.

Merhaba öncelikle geçmiş olsun ;

Kursaktaki yaralanma küçük ise sadece deri yaralanması ( yem ve su sızmayacak kadar ) pyedif spreyi kullanman yeterli olucaktır.Sprey yara ile dış ortamın hava almasını önlemekte yarayı kurutmaktadır. Antibiyotik olarakta kuşa 3 damla 3 gün baytril vermen yeterlidir.
Burada dikkat edeceğin en önemli sey yarada her hangi bir su sızıntısı varmıdır?

Kursaktaki yara buyük ve yemler dökülüyorsa ;bir veterinere diktirmen gerekecek veya iş başa düştü değip alacan iğne ipliği (şahet ben kendim dikiyorum) Burada önemli olan şey kuşun mikrop kapmaması ?
Genellikle yırtıcıların ayakları mikroplu oldugundan yara üzerinde kabarma yapmaktadır.Yaranlanma kursak tarafının üst kısmı boyuna yakın olan kısmı ise özelikle mikrop kapmamasına özen göstermesilin.Eğer bu bölgede kabarma ve şişme olursa kursaktan yem ve su geçmez ! Öncelikle yarayı batikon veya okjisen ile temizlemelisin.Dikim işlemi eriyen tip ipten yapmalı ve deri iyice kapatılmalıdır.Daha sonra pyediple spreyle tüm yara üzeri spreylenmeli ve kuşa ağrı kesici vermelisin Bunun için günde 2 tane sabah akşam bebe aspirini verebilirisin.Yine antibiyotik olarak 3 damla 3 gün baytril vermeli ve kuşu karantinada ışık alan bir ortamda tutmalısın.2 haftada yara kabugu kendiliğinden düşer ve tüyler çıkmaya başlar .
Tamamen kendi tecrübelerimden aktardıklarım geçmiş olsun.

oncelıkle merhaba
benım bır beyaz mardınım vardı percımlı bu kusa kerkenez vurdu ve kursaqını deldı kus yem yıyor kursaqından yem dokuluyor su ıcıyor kursaqından su dokuluyor neyse sokaqımızda ayhan abı var coooook eskı baba kuscudur bursa oynarı besler zaten bursada oturuyoruz ben ve bır arkadasım buna dedık boyle boyle dedı ıqne ıplık qetırın bızde alıp qıttk aldı kusu bır quzel dıktı dıkerkende sarkı soyledı :D sonrasımı kus 2. qun ucup kayboldu xD dıktırebılırsın

slm arkadasım bu olay geçen sene benımde başıma gelmıştı atmaca kuşum kursağini patlatlatmıştı epeyide büyük bit yara idi yem yedikten sonra bi su içiyodu ne yem kalıyodu nede su kuşun kursağini diktim 1 kaç hafta sonra kuşun yarası kabuk bağladı herşey yolunda idi uçurmaya bile başladım . taki bir ay sonra kuşum kafa felçi geçirdi yem bile yiyemiyordu zorla elimde 2 ay besledim şim kafası biraz yamuk kaldı ama sorun yok uçuyor yavruya bakıyor yani dostum bana kalırsan dikmeden önce iyice dezenfekte et kuşun yara kısmını sonra dik saygılarım la mehmet kaplan.....

Geri