ŞAHİNLER YÜKSEK UÇAR :) (BAŞTAN SONRA DEĞİŞİM)

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan 0zqur
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 31
  • Görüntüleme Görüntüleme 7K

0zqur

Üye
www.kuscular.org
Ad Soyad
Özgür ERİŞ
Meslek
Elektrik-Elektronik Teknisyeni ..
İlgi Alanı
Köpekler
Şahin sevgisi çok farklı birşey , bu tutkuya sahip olmayanlar dışarıdan farklı gözle bakabilir ama bu tutku bir hobiden de öte..
Buda benim Şahinim 98 model Tüplü ve Öfkeli :heyo:
Fabrika çıkışı orjinal halleri..
İlk aşama , abarth egzoz takımı ve bir kaç ufak değişim(plakayı bu hale getirene kadar akla karayı seçtim)..
Ve bir ara değişik tarzlara kaçalım dedik spoiler ve tamponlarla arabayı başka bir görünüme soktuk..

Ekli dosyalar

• 1.webp
    1.webp
    2.1 MB · Görüntüleme: 1,800
  • 2.webp
    2.webp
    977 KB · Görüntüleme: 1,717
  • 3.webp
    3.webp
    1.4 MB · Görüntüleme: 1,769
  • Foto1727 (Large).webp
    Foto1727 (Large).webp
    88.8 KB · Görüntüleme: 1,631
Tabi bu heves de uzun sürmedi sade olsun hoş olsun göze güzel gelsin dedik ve ....

Ekli dosyalar

• 4.webp
    4.webp
    1.7 MB · Görüntüleme: 1,781
  • 5.webp
    5.webp
    1.6 MB · Görüntüleme: 1,826
  • Foto3245 (Large).webp
    Foto3245 (Large).webp
    73.5 KB · Görüntüleme: 1,689
  • 6.webp
    6.webp
    1.9 MB · Görüntüleme: 1,795
Son olarakda en güncel hali.. Yandaki şeritler iptali tampon değişikliği ve bir kaç şey..Rıfkı da resimde çıkmak istedi ve yandan bir poz verdi :haha:

Ekli dosyalar

• 7 (Large).webp
    7 (Large).webp
    50.3 KB · Görüntüleme: 1,690
  • 8.webp
    8.webp
    2.2 MB · Görüntüleme: 1,803
  • 9 (Large).webp
    9 (Large).webp
    82.3 KB · Görüntüleme: 1,661
  • 10 (Large).webp
    10 (Large).webp
    70.9 KB · Görüntüleme: 1,733
VAAY! UÇAN TENEKEYE BAAK :haha: :slm:

Kardeşim sanat eseri yaratmışsın gerçekten harika.

allah kaza bela vermesin güle güle bin özgür masallah çok güzel

Ömer ÖZKURT' Alıntı:
Kardeşim sanat eseri yaratmışsın gerçekten harika.
Sağol Ömer abi çok teşekkür ederim , güzel oldu bende binip gezmekten zevk duyuyorum .Sanırım şahinden aldığım zevki başka bir araçtan alamam.

kuscu_marik' Alıntı:
allah kaza bela vermesin güle güle bin özgür masallah çok güzel
Muharrem abi güzel dileklerin için çok sağol allah kimseye kaza göstermesin..

BU ARADA ; RIFKI'NIN PİPİSİNİ DE GÖRMÜŞ OLDUK..

TENEKELER YÜKSEKTEN UÇAR. :haha: :slm:

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=pmnVvOdSBUE[/youtube]

[email protected]' Alıntı:
BU ARADA ; RIFKI'NIN PİPİSİNİ DE GÖRMÜŞ OLDUK..

TENEKELER YÜKSEKTEN UÇAR. :haha: :slm:
Rıfkının pipisi de mi çıkmış abi :haha: :haha: Nereye dikkat ediyosun ya bravo sana abi :heyo:
Abi attığın video linklerini izledim Şahin Şahin de bir yere kadar , hıza merağımız yok görsellik ve tutku yetiyor :tamam:

Özgür kardeşim makina geçerli allah kaza bela vermesin
Arkaya bi m3 çıtası lazım ama bence birde farları orjınal yapsan sanki daha tatlı durur aynı fardan bende kullandım hem yakıştıramadım hemde gece göstermiyor.

DÖNEKCI35' Alıntı:
Özgür kardeşim makina geçerli allah kaza bela vermesin
Arkaya bi m3 çıtası lazım ama bence birde farları orjınal yapsan sanki daha tatlı durur aynı fardan bende kullandım hem yakıştıramadım hemde gece göstermiyor.
Amin kardeşim teşekkür ederim.
Ufak tefek eksiklikleri var arabanın.Mesela ön yaylardan kestiremedim o var yay kesik olmayınca jantlar kendini tam gösteremiyo , egzozu değiştirmek istiyorum vanalı daha iyi olur gibime geliyo ve ön kısma alta ufak tampon takılacak(önceki fotoğraflarda o tampon var daha sonra komple tampon değiştirince gitti o ekleme tampon) ..Ve dediğin gibi m3 çıtası çok hoş duracaktır arabada. Ön farlar şahsen bana göre hoş duruyor ön kısım ful siyah olunca çok sade çok güzel geliyo göze, far ayarı yaptırırsan da gece gösterebiliyo yani ilk taktığımda ne uzun ne kısa iyi değildi daha sonra ayar attırdık kısalar çok iyi gösteriyo uzunlar pek iyi değil zaten hep kısa kullanıyoruz , sis farları da olunca yetiyo araba kullanmak için..

benden sana tavsiye helezonlarını sakın kestirme benim aracın bi ara kestim ben zıplamaktan böbreklerim döküldü desem yeri var.Amartisörleri söktür tornacıya götür çanaklardan düşürmek istiyorum de onlar ayarlıyor 2,5 bakla düşürsünler sonra taktır araç hem basık oluyor hemde süspansiyondan hiç bi şey kaybetmiyosun ben o şekilde çok rahat kullandım.

DÖNEKCI35' Alıntı:
benden sana tavsiye helezonlarını sakın kestirme benim aracın bi ara kestim ben zıplamaktan böbreklerim döküldü desem yeri var.Amartisörleri söktür tornacıya götür çanaklardan düşürmek istiyorum de onlar ayarlıyor 2,5 bakla düşürsünler sonra taktır araç hem basık oluyor hemde süspansiyondan hiç bi şey kaybetmiyosun ben o şekilde çok rahat kullandım.
O durumu biliyorum zaten öyle bir sorun olabileceğini bildiğim için bu saate kadar helezonlara ellemedim. Daha önce helezonları kesilmiş bir şahin kullandım, hem arka hemde önden kesilmişti. Araba virajlara çok iyi giriyor hiç esneme yok fakat çukur anında biraz kötü durumlar oluyor yaylanma olmadığı için direk giriyorsunuz çukura. Fakat ben sadece önü kestireyim belki öyle olmaz dedim ve o şekilde yaptıracaktım. Fakat senin dediğin çanak kısmını anlayamadım nasıl yaptırdın sen arabayı, ve hem önden arkadan mı kestirdin. Ben sadece önden kestirmek istiyordum çünkü 15 ınch jant var lastikler çok geniş arka koltuğa 3 4 kişi binince çukurlardan geçerken falan sürtüyor. Gittik sürten kısmı taşlattırdık bu seferde davlunbaza sürtmeye başladı. Onu da kestirmedim şu anda öyle duruyo.. Bu sorunun çözümü var mıdır ? Senin arabanında jantları 15 sanırım ve lastiklerde geniş. Çanakların düşük olmasına rağmen sürtme yapmıyor mu ön veya arkada ??

Benim jantlar 16 davlumbazlar açık o yüzden sürtme sorunu yaşamıyorum çanakları düşürme olayıda amartisorlerin şaşeye baglandığı yeri kesip 2 bakla daha aşağıdan tekrar kaynatıyorlar araç helezonlardan değil amartisorlerden basılmış oluyor 8 bakla helezonun duruyor araç esniyor yani ama alttan kaynatıldığı için araç basık duruyor. Ben bu işlemi sadece önlere yaptırdım arkadan sadece takozu aldırdım.6 kişi bindiğim zaman bile sürtme yaşamadım.Ama sadece ön basık olduğu zaman virajlara sert girmeni tavsiye etmem çünkü arka taraf havada kaldığından savrulma yapabiliyor. Ama ben drift yapcam diyosan kafa sabit çakılıyo arka taraf çok rahat dönüyo

Anladım demek istediğini peki davlumbaz kestirmek çok maaliyetli birşey mi yada arabaya herhangi bir sorun yaratıyo mu ileride ?

maliyet olarak fazla bi şey tutmuyor canavarla kesiyorlar ama inceldiği için çürüme yapabiliyor iyi bir usta götürüsen düzgün bi şekilde yapar.

Aslında bu jantları almıyordum bbs'nin harikulade jantları var fakat jantcı bunları takabilmen için davlunbazı kestirmem gerektiğini söyledi bende onunla uğraşamadım ve şu andaki jantları seçmek zorunda kaldım. Aslında değiştirmek istiyorum ileri doğru kısmetse , fakat önce davlunbaz ve ön çanakları halletmem gerekiyor.. Sende bu durumla ilgilendiğin için teşekkür ederim Uğur kardeşim..

Rica ederim ne demek kardeşim hastalık işte napcan bi döneklere bide Tofaşlara ilgi duyuyorum.
Ofsetli jant alıcaksan sana bir tavsiye daha vermek isterim, alacağın jantın önleri az ofsetli olsun yani önler 7,5 ofset arkalar 9 ofset olsun çünkü ben çok sorun yaşadım kaldırım ve çukur açısından İzmir'in çukurları meşhurdur.Önler çiziliyor çünkü belli bi süre sonra tornaya sokmak gerkiyor. Birde sadece aracın önleri basacağın için araç daha basık gözükecektir.

BBS nin iki çeşit güzel jantları var teki 5 kollu parlak bir jant,onlar çok hoşuma gidiyor eğer bulabilirsem onlardan almayı düşünüyorum.Offseti var mı bilmiyorum ama tofaş arabasına çok fena durduğu apaçık ortada..
Beğendiğim jant bu. BBS nin tofaşa en güzel giden jantı bence. Fakat bulabilir miyim bilmiyorum.
Bendede tofaş , güvercin ve akvaryum gibi bir kaç hobi var. Onlara zaman ayırıyorum ..Bunlar olmadan da olmuyor :evet:

Ekli dosyalar

• BBS.webp
    BBS.webp
    12.9 KB · Görüntüleme: 1,445
Hacı spoyleri çıkart, sade ve modern kalsın çok daha iyi olur.

texas1963' Alıntı:
Hacı spoyleri çıkart, sade ve modern kalsın çok daha iyi olur.
O ilk halleriydi, en alt fotağrafta son halleri mevcut, şu anda spoiler yok .

kardeş fena olmuş helal olsun

kaan ozkoyuncu' Alıntı:
kardeş fena olmuş helal olsun
Sağol abi inşallah daha güzelleri senin olur , yaptık kendi imkanlarımızla birşeyler :slm:

Geri