Sahip oldugunuz en iyi guvercin disi miydi erkek miydi

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan alihep
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 5
  • Görüntüleme Görüntüleme 3K

alihep

Üye
Siteyi ziyaret et
Selam dostlar. Güvercin üretiminde onemli bir soru . Bizler kumeslerimizde iyi bir yavru sezonu geçirmek için onemli hazırlıklar yaptık. Peki. Populasyonda kalitesiyle öne çıkan kuşları cinsiyet olarak degerlendirecek olsanız . Disilerin mi üstünlüğünü mu gördünüz yoksa erkeklerin mi. sizlerin konu hakkındaki dusuncenizi buraya yazmanizi dilerimbu konuda belki de genetik bir genellemeye varabiliriz.

Ilk cevap da benden olsun. Cinsiyet parametresi Beslediğimiz irkin performans alanına göre değişen bir parametre eğer kostüm yönüyle öne çıkan ırklar da erkeklerin üstünlüğü göze çarparken oyun ve yarış yonuyle bilinen irklarda disilerin on planda olduğunu gördüm.

Dişi öntepe beyaz dı. Elektrik tellerinin hizasında gözümün önünde atmacaya kaptırmasaydım iyiydi. Bence de oyun kuşlarında dişiler daha iyi.

Evet benim en iyi oyun kusum bir arap sayaydi. Ve maalesef onu da seninki bir şahin 3 katlı ev seviyesinde bir yükseklikte tüylerinin üstüme döküldüğünü hatırlıyorum. Iki yıldır posta besliyorum. Ev üstü ucumunda sahine hiç kuş vermedim . Ancak 50 km antreman saliminda kumesimin favorisi olan dışı postami şahin yaraladı. Performans alanında dişiler daha iyi ama şahinler onlardan iyi

Geri