Sahte Yumurtaya Yatan Her Güvercin!

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan RequeNN
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 12
  • Görüntüleme Görüntüleme 2K

RequeNN

Üye
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
Berkay
Meslek
Öğrenci
İlgi Alanı
Kuşlar
Bendeki dişinin bir ay önce altı sapsarıydı dedim heralde yumurtlamış kırmış.Baktım yuvaya kabuk filanda yok sanırım kabuksuz filan yumurtladı.1 Ayı geçti bida yumurtlamadı bende altına sahte yumurta attım 2 gündür yatıyor kesin kısırmıdır bu kuş? (Kısırsa yumurta bulucam altına)

Berkay abi mrb.
Büyük ihtimal altındaki sarılık dışkısıdır.
Kuş eğer koyduğun yumurtaya yattıysa kısırdır abi.

Pek dışkıya benzemiyordu ya sapsarıydı bütün altı.

Pek dışkıya benzemiyordu ya sapsarıydı bütün altı.

Neyse ya bulurum altına bi çift yumurta

Olmayabilirde abi. Ama boş yumurtaya yatması kısırlığa işarettir.

bendede bir tane dişi dumanlı vardı bir türlü ona uygun bir erkek bulamamıştım daha doğrusu benim kümesimde 4 tane dişi kuşum eşsiz erkek kuşum yok anlıyacagınız bu dumanlı kimin yumurtasını görse kendi yumurtası gibi yatıyordu ve tabiki her seferinde savaş çıkıyordu kümeste işin garibi çıkan yavrularada kusuyor kendi yavrusu gibi ben bunu kısır sanıyordum fakat gecen bir arkadaş güzel bir çakmaklı erkek hediye etti bende dumanlıya eş vurdum iki gün önce yumurtladı yani hic belli olmaz =)))

ayhantirol' Alıntı:
bendede bir tane dişi dumanlı vardı bir türlü ona uygun bir erkek bulamamıştım daha doğrusu benim kümesimde 4 tane dişi kuşum eşsiz erkek kuşum yok anlıyacagınız bu dumanlı kimin yumurtasını görse kendi yumurtası gibi yatıyordu ve tabiki her seferinde savaş çıkıyordu kümeste işin garibi çıkan yavrularada kusuyor kendi yavrusu gibi ben bunu kısır sanıyordum fakat gecen bir arkadaş güzel bir çakmaklı erkek hediye etti bende dumanlıya eş vurdum iki gün önce yumurtladı yani hic belli olmaz =)))
Baya önce açmışım konuyu bende yazayım.Bahsettiğim kuşun altına yumurta koydum ,yattı, çıkardı büyüttü :) fakat 2-3 aydır yumurtlamaya başladı.Çifter çifter yumurtluyodu yatıyolardı boş çıkıyodu 2 sefer felan böyle oldu.En son tek yumurtladı şuan o çıktı ve 10 günlük, yavru ve baya gelişti aynı babası :)

Benim anlamadığım yaklaşık 1 yıldır bende olan kuşun 7-8 ay sonra yumurtlaması ve yavru büyüttüğü halde.

Bendede 1tk kuş var dişi percemli arap erkek gök benekli yaklaşık 9 aydır yavru alamadım eşler ama yavru alamadım. Yumurtlamıyorduda her yumurtaya sahip cıkıyordu 5 ay sonra tek zar gibi yumurta yaptı kırılmış oda son 4 aydır yumurtlama yok kumeste yumurta görmesin. Başka kuşun yumurtasını koydum baktı buyuttu. Kısırmı dicem ama bozukda olda yumurtladı . Durumunu anlamış değilim

ozgur06' Alıntı:
Bendede 1tk kuş var dişi percemli arap erkek gök benekli yaklaşık 9 aydır yavru alamadım eşler ama yavru alamadım. Yumurtlamıyorduda her yumurtaya sahip cıkıyordu 5 ay sonra tek zar gibi yumurta yaptı kırılmış oda son 4 aydır yumurtlama yok kumeste yumurta görmesin. Başka kuşun yumurtasını koydum baktı buyuttu. Kısırmı dicem ama bozukda olda yumurtladı . Durumunu anlamış değilim
Anlattım işte ne olduğunu erkektede problem olabilir aslında bende anlamadım bişey. (:

Bütün bu anlattıklarınıza göre, problem muhtemelen erkeklerde, dişileri ayırıp başka erklerle eşe vurun, erkekleri de altına güvendiğiniz dişilerle öyle deneyin.

Sahte yumurtaya kısır kuş yatar, kısır olmayan yatmaz diye bir şey yok, 1 takım alman posta bakıcım vardı, hem kendi hem de altına sürdüğüm yumurtalara bakabiliyorlardı, Bir keresinde sırf denemek için buzdolabından bildiğimiz beyaz tavuk yumurtası aldım 2 tane ve altına koydum kuşun (malum alman postaları iri olur) 1-2 saat pek yanaşmadı (muhtemelen buzdolabı 8 derece, soğuk geldi yumurtalar) 2 saat sonrasında baktım altına almış ikisinide yatıyor ve almaya çalıştığımda bana kanat attı :)

Anaç kuşlar altına ne koysan yatarlar, kendi yumurtalarına da yatarlar.

FeLix_' Alıntı:
Bütün bu anlattıklarınıza göre, problem muhtemelen erkeklerde, dişileri ayırıp başka erklerle eşe vurun, erkekleri de altına güvendiğiniz dişilerle öyle deneyin.

Sahte yumurtaya kısır kuş yatar, kısır olmayan yatmaz diye bir şey yok, 1 takım alman posta bakıcım vardı, hem kendi hem de altına sürdüğüm yumurtalara bakabiliyorlardı, Bir keresinde sırf denemek için buzdolabından bildiğimiz beyaz tavuk yumurtası aldım 2 tane ve altına koydum kuşun (malum alman postaları iri olur) 1-2 saat pek yanaşmadı (muhtemelen buzdolabı 8 derece, soğuk geldi yumurtalar) 2 saat sonrasında baktım altına almış ikisinide yatıyor ve almaya çalıştığımda bana kanat attı :)

Anaç kuşlar altına ne koysan yatarlar, kendi yumurtalarına da yatarlar.
Zaten yumurtlamaya başladığına göre büyük olasılıkla problem erkekte ama şuan 2 haftlık yavruları var bakalım baba telkuyruk anne beyaz yavruda telkuyruk.Babasının geni ağır basmış. (:

Bende geçen senenin yavruları yumurtladı ilk yumurtaya bakmazlar diye malum çift in altıns sürdüm( adlarını tekrar etmiyorum erkek rencide olmasın ) valla ne dişi ne erkek yem yemek için bile kalkmıyorlar yumurtadan. Boşta bi erkek gök var makaslı ne oldugunu bilmiyorum makaslıyken1 met kalksa çeviriyor gerçi esas erkekde düz uçup şakşak çekiyor inmeyegelirkende inemiyor 2-3 met yukarı çekiyor tek tak atıyor 3-5 denemeden sonra iniyor

Geri