Sahurcular yardımm!!!

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Anonymous
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 14
  • Görüntüleme Görüntüleme 3K
A

Anonymous

Misafir
js14ck.jpg

Abilerim bu kuşun rengi nedir?

Ben bu konuya bir kez daha yazdım aynı kuştu. Neden 2 tane konu açıp sordun ki? Miski konusunda ısrarlıyım.

Bizim burda kırmızı çilli derler kızıl sinekli diyenler de var klasik oyun kuşu rengi.Miski ile alakası yok.

Aynen diğer konuda da bende yazdım aynısı bende var. Miski

Bende miski diyorum

kuş daha yavru kızması daha tüyünü tam düzmemiş ama bence bu kuş sinekli sabuni miskinin kanat üstü taneleri büyük olur bu kuş bence sinekli sabuni.

Ne miskisi arkadaşlar resimdeki kuş klasik oyun kuşu sinekli,kızıl,benekli ne derseniz diyin ama resimdeki kuş asla miski değildir hayvan daha yavru,tüyünü atınca muhtemelen resmini koyduğum kuşlar gibi olacaktır.

Yavrunun gelecekteki hali

dsc03223h.jpg

Miskinin göüsünde kınası olur,vücut krem veya beyaz renktedir,sırtındaki benekler balık pulu gibi veya taneli olur bilenler bilir uzun uzadıya yazmayacağım,resimdeki kuşun miskiyle en ufak alakası yoktur.
Örnek Miski:

img2171j.jpg

Abi sadece o örnek koyduğun türde miskiler yok bende örnek veriyorum bunlarda miski

images

makturk' Alıntı:
Ne miskisi arkadaşlar resimdeki kuş klasik oyun kuşu sinekli,kızıl,benekli ne derseniz diyin ama resimdeki kuş asla miski değildir hayvan daha yavru,tüyünü atınca muhtemelen resmini koyduğum kuşlar gibi olacaktır.

dsc03223h.jpg

Miskinin göüsünde kınası olur,vücut krem veya beyaz renktedir,sırtındaki benekler balık pulu gibi veya taneli olur bilenler bilir uzun uzadıya yazmayacağım,resimdeki kuşun miskiyle en ufak alakası yoktur.
Örnek Miski:

img2171j.jpg
TEŞEKKÜRLER mahmut gardaş ben dedim sarı çivili diye ama kuşçu çoğalınca böyle oluyor.sağlıcakla kalman dileğiyle kendine iyi bak.

lordmozard61' Alıntı:
Abi sadece o örnek koyduğun türde miskiler yok bende örnek veriyorum bunlarda miski

images

Kardeşim miski Şebab güvercin ırkına ait bir renk kombinasyonudur senin kuşlarında konuyu açan arkadaşla aynı bildğimiz kızıl benekli oyun kuşu bence sen bir miski nasıl olur onu araştır böyle çilli her kuşa miski diyeceksek işimiz var.

lordmozard61' Alıntı:

images

iyi güzel resim koymuşşsun bir senin koyduğun resimdeki kuşların kanat üstlerine bak ne kadar taneleri yoğun işte miski budur, birde ilk koyulan fotoğrafa bak aradaki farkı sen de göreceksin. Sinekli Sabuni dediğimiz kuşlar eski kuşlardan artık azaldığı için çoğu zaman karıştırılması normal. Ama kuş daha yavru tüyünü tam düzmemiş kesinlikle şu anda miski ile alakası yok Sinekli Sabuni İstanbulda Böyle derler en azından yöreden yöreye isimler değişebilir.

makturk' Alıntı:

dsc03223h.jpg

Örnek Miski:

img2171j.jpg

:tamam: aynen katılıyorum

Abi resimdeki kuşum kocaeli'den hakan Eraslan'ın kuşların'dan bilmiyorum tanıyan varmı.şu an tire'de oturuyor.

Geri