Saim Ustanın Damarları Hakkındaki Konuşmalar Sayın Sezai KOÇUBOĞA ile Söyleşi

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Hasip
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 19
  • Görüntüleme Görüntüleme 3K

Hasip

Üye
Siteyi ziyaret et
Ankara gezisi sırasında rahmetli Saim Ustanın damarlarının ne olduğu, varmı yokmu diye tartışmalara neden olan bu neslin şu anda halen daha var olup olmadığı hakkındaki, roportajlardan bazılarını paylaşmıştık.
Şimdi ise yine Saim Ustanın güvercinlerinin nesli ile ilgili yapılmış olan roportajlardan Sayın: Sezai KOÇUBOĞA ile yapılmış olan roportajı sizlerle paylaşıyoruz. Videolar çok büyük boyutta olduğu için parçalara bölünerek yayınlanmıştır. Sırasıyla aşağıdan izleyebilirsiniz.
Videoları kesintisiz izlemek için play tuşuna bastıktan sonra durdurup dolmasını bekleyiniz. İzlemede sorun yaşayanlar buradan yazarlarsa yardımcı olmaya çalışırız.

Ankara Saim ustanın Meşhurları, Sezai KOÇUBOĞA Konuşması Video 1, Bölüm 1

[dailymotion]x8566w[/dailymotion]

Ankara Saim ustanın Meşhurları, Sezai KOÇUBOĞA Konuşması Video 1, Bölüm 2
[dailymotion]x856ry[/dailymotion]

Saim ustanın kuşlarından hiç bozulmamış 30 küsur seneden beri saf kalan tek arap güvercini merak ediyordu bazı yetiştiricilerimiz resimlerini çekmeye fırsatım olmadı ama burada bahsettiğim kuş açıklanmış oldu.

Acıklamasında hep daha iyi yerlere gelelim demiş ama mesela kendisindeki kuşları başkalarıyla paylaşıyormu vermiyordur kesin bu güvercin besleyenlerin cogu bencil,iyi kuş bende olsun kimseye vermem sonra saim usta damarları ne oldu yani başkalarına vermiş olsaydı bugüne herkezde daha güzel kuşlar olurdu ve şimdi güvercin hobisi bu yerde olmazdı.

SAİM USTANIN KUŞALRI HAKKINDAKİ SÖYLENEN VE YAZILAN HER ŞEYİN DOĞRU OLDUĞUNA İNANIYORUM ÇÜNKİ BEN ÇOÇUKKEN BİLE DUYARDIM ONUN KUŞLARINI AKLIMA GELMİŞKEN ŞUNUDA BELİRTEYİM KUŞCULARIN KÖTÜ İNSAN OLMALARI ÇALIP KAÇMALARI İNANINKİ KUŞCU OLMAKDAN UTANDIĞIMIZ OLAYLAR BENİM KUŞCULUK HAYATIMIDA BÖYLE BİRİ BİTİRDİ KUŞLARIM ÇALINDI 11 SENE BESLEDİĞİM KUŞLARIMI BULAMADIM ŞİMDİ SAYENİZDE HOŞ VAKİT GEÇİRİYORUM SİZLEREDE AYRICA TEŞEKKÜR EDİYORUM ÇALIŞMALRINIZDA BAŞARILAR DİLERİM

Arkadaslar oncelikler hersey icin tesekur ediyorum, ta kanadan merakla izliyorum bu konusmaliri, yaptiginiz islerden cok memunum. Sadece bir ricam olacak sizlerden, bu kuslarin en safa yakin yada safi olan kuslarin resmi var ise lutfen paylasalim bir, ikincisde bildiginiz gibi kus havadadir yani ne kadar anlatsanizda kulak doldurmadan baska bir ise yaramiyor, malumunuz ses kusundan bahsetmiyoruz bunlar oyun kusu goz doldurmasi lagzim, kisaca anlayacaginiz vidiyosunu kusu isini yaparken cekip paylasirsaniz daha iyi olur bence. tesekurler hagi1010

Hacı bey bu kuşların özlerinden kalmadı ki ne çekelim videoya?

selam arkadaşlar bu resimde gördünüz kuşu sayım ustanın kuşlarının kanından oldunu düşünüyom. sayım ustanın kuşlarını .tanıyan arkadaşlar bilgilendirirse sevinirim.
SELAMLARR

Ekli dosyalar

• DSCN0979.webp
    DSCN0979.webp
    128.2 KB · Görüntüleme: 1,302
Bu resimden nasıl anlayabilirizki kanatlarında bu şekide arap olan çok arap gördüm çünkü her vilayette saim usta ile alakası olmayan kuşlardı bunlar.
Daha detaylı resimler gönderirseniz belki yorumda bulunabiliriz ayrıca kuşun nerden geldiği hakkında da bilgi verirseniz?

Re: Saim Ustanın Damarları Hakkındaki Konuşmalar Sayın Sezai KOÇ

mezarci' Alıntı:
Acıklamasında hep daha iyi yerlere gelelim demiş ama mesela kendisindeki kuşları başkalarıyla paylaşıyormu vermiyordur kesin bu güvercin besleyenlerin cogu bencil,iyi kuş bende olsun kimseye vermem sonra saim usta damarları ne oldu yani başkalarına vermiş olsaydı bugüne herkezde daha güzel kuşlar olurdu ve şimdi güvercin hobisi bu yerde olmazdı.
selamunaleyküm .sevgili arkadaşım sezai koçuboğa yakın dostum ve arkadaşımdır kendisi ben dahil bir çok arkadaşımızla öze en yakın kuları verdi uçsun diye ben uçurmadan çoğalttım onun kuşları çalındı hemde 5.sefer yeni den damızlık yaptı bizlerdeki kuşlar onun paylaştığı kuşlar kendisi saygıdeğer bir insan dır allah selamet vesin bizim kuşlarımız onun kuslarıdır .saygılar m.saim akyol

Kus 11 fekli.

Cok kıymetli arakadaşlarım sizleri bir konu hakkında bilgilendirmek istiyorum rahmetli öleli yıllar oldu cocuk bile iki nesil gectimi dedesine benzemiyor ki bu kuşlara kac kuş girmiş aklı selim olun kuş(güvercin) evrenseldir sizene ahmetin kuşu mehmetin kuşu rahmetilinin kemikleri sızlıcak kuş kimin kapısında oynuyorsa kuş onundur sizleri burda okuyanlar inanıpta dünya para döküyor onlara sebeb oluyorsunuz ankara ihaleye gelin saim usta diye kac para geciriyorlar kuşları lütfen aklı selim olun kuşun benzemesi deyil oynaması makbul lütfen beyler ayıp oluyor :oley:

canyolan' Alıntı:
Cok kıymetli arakadaşlarım sizleri bir konu hakkında bilgilendirmek istiyorum rahmetli öleli yıllar oldu cocuk bile iki nesil gectimi dedesine benzemiyor ki bu kuşlara kac kuş girmiş aklı selim olun kuş(güvercin) evrenseldir sizene ahmetin kuşu mehmetin kuşu rahmetilinin kemikleri sızlıcak kuş kimin kapısında oynuyorsa kuş onundur sizleri burda okuyanlar inanıpta dünya para döküyor onlara sebeb oluyorsunuz ankara ihaleye gelin saim usta diye kac para geciriyorlar kuşları lütfen aklı selim olun kuşun benzemesi deyil oynaması makbul lütfen beyler ayıp oluyor :oley:
selamun aleykum kardeşim rahmetli ölelelı 30 .küsür sene oldu şimdi sana soruyorum saimusta kuşlarından kaç kişi ihaleye kuş getiripte satıyor alanlar salaksa biz ne yapalım 125 .sayfa boşamı yazımış millet uçurun seyredin diye bas bas bağırıyoruz .saygılar

selamunaleykum
sezai abiye tesekuerler bilgilerini bizimle paylastigi icin icinde saim usta olan bir konuya yazmak istemiyorum ama ginede yazacam nereye gidersen git ya ozu ya kirigi herkomeste oldugunu soyluyorlar kimi ihaleden almis kimi hatirla almis senelerini parasini bu kuslarin sahtelerine kaptirmis simdide yok saimler oynamiyor yok yapisiyor herkez biseylerdiyor evet sahteleri oynamiyor veya kotu kirilanlarida oynamiyor.
artik oyle bir hale geldiki dumanli kirlinin adi saimusta rengi olacak kus kusa benzer benim diyecegim bu kuslari ihaleden veya hatirla alamazsin bu kuslari bu kuslarin oylebir gecmisleri su onda gecmisleri kadarda ismi var alirkende saim olarak deyilde hosunuza gideni alin hicdeyilse olmus insanlarin ismi hakinda kusa ve kusculuga hizmet etmis insanlar hakinda birazdaha saygili oluruz
bu kuslar oyle bir arastiriliyorki elindekiler ozse seni bulurlar arastiranlar veya sen ucura biliyorsan kendin anlarsin
birde kuslar hosuna gidiyorsa adi saim olsa veya olmasa nedeyistirir severek besliyorsan
en ii kus komesindeki kus tur
saygilarimla ferhat

selamun aleyküm arkadaşlar cumanız mubarek olsun ferhat kardeşim doğruyu yazmışsın saim usta kuşlarının orjinale en yakın larını ihaleye getiripte satmaz 35 senedirde satana raslamadım kırığının .kırığına bile avuç dolusu para verselede hatıra binayen alabilirler belki benzer kuşları getiripte satanlarvardır onlarada söylenecek birşey yok adamlar geçimini bundan kazanıyorlar .yine söylüyorum saim usta kuşu var satmak istiyorum diyenlere alacak olanlar .uçur kardeşim en az kuşu iki üç sefer izle. omdan sonra al izemeden ihalede takla atıyormu tamam diye alıp ondan sonrada saim usta .kuşları söyle böyle diye .bok atmayın kimsede sizlere zoraki kafanıza silah dayayıpta kuş satmıyor . almayın kardeşim uyanın uyanın uyanın .artık . saygılar .m saim akyol.

Re: Saim Ustanın Damarları Hakkındaki Konuşmalar Sayın Sezai

BUNLAR RAHMETLİ SAİM USTANIN KUŞLARI BURDA ÇOK TARTIŞTINIZ KİMLERDE VARDIR DİYE BUYRUN YOK DİYEN ARKADAŞLARA ÖZLERİN RESİMLERİNİ KOYUYORUM. 4 YILDIR BU KONUYU BURDA TARTIŞTILAR ŞİMDİ YOK DİYENLER NE SÖYLİYECEK DİYECEKKİ UÇURUN GÖRELİM NE GÖRMEK İSTİYORSUN .İKİ DİREK OYUN YAPAN KUŞ BUNLAR EN SON UÇURDUĞUMUZDA ARKADAŞIN ELİNDE SİGARASI UNUTMUŞ İÇMEĞE ELİNE YAPIŞMIŞ HABERİ YOK KUŞU İZLEMEKTEN .AZ ÖNCE YAZDIM DAHA UZUN VE AÇIKLAYICI ŞEYLER AMA SAYFANIN SÜRESİ GEÇMİŞ SİLİNDİ.SİNİRLERİM BOZULDU BU KADAR YAZABİLDİM .İŞTE RESİMLERİ ÖZÜN ÖZÜ BU KUŞLARI 1975 SENESİNDE TATLICI NECMİ VE FAHRETTİN ATİK VERMİŞTİR.ANKARALILAR BİLİR KİMDEN BAHSETTİĞİMİ.SEVGİLER SAYGILAR

BUNLARDA DEVAMI BİLENLER BİLİYOR ÖZ OLANLARI ARAP DEGİL ONLAR KIRMALARI KIRMALARI DAHİ ÇOK GÜZEL KUŞLAR.

ÖZLERİN GÖZLERİ BUDUR ARKADAŞLAR İRİ MERCİMEK YEŞİLİ GÜNEŞTE SİGARA DUMANI GİBİ OLUR.

Resimle Saim Ustanın kuşları bende var diyen hiç kimseye itimat edilmeyeceğini yıllardır belirtiyoruz. Aynı resimdeki kuşlardan bulunabilir çalışma ile çıkarılabilir sanırım.
Varsa videosunu çeker yayınlarsanız bu kuşlardan anlayanlarda yorumda bulunurlar. Bu konu başlıktan da anlaşıldığı gibi söyleşi videolarından birinin yer aldığı konudur. Burada bende var demenin lüzumu yok. Bölüm yöneticisi lütfen resimleri ve mesajı kaldırsın, konu amacının dışına çıkmasın.

evet pek çok kiş aynı seyleri söylüyorlar bu kuslar en iyi bilenlerlede yapılan röpörtajlarda özünün olmadıgı söylenmekde o röpörtajlarda yüklendiginde dinleyeceksiniz duyacaksınız bu tür konular 170 sayfa tartısıldı ortaya bir sey konulmadı kus kusa benzer havada görüp bilenler tarafından cevaplar verilmesi daha makul bir yaklasım konu müsadenizle kilitli

Geri