SAİM USTANIN KUŞLARI

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan narlımusa26
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 6
  • Görüntüleme Görüntüleme 1K
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
musa arıcı
Meslek
oparatör
İlgi Alanı
Kediler
HERKEZE SLMLAR ARKADAŞLAR NETTTE DOLAŞIRKEN TESADÜFEN KASABAMIZIN İSMİNİ VE SAİM USTANIN KASABAMIZDA YAŞADIĞI BİLGİLERİNİ PAYLAŞILMIŞ OLDUĞUNU GÖRDÜM,YAPILAN YORUMLARIN ÇOĞUNU OKUDUM,ANLADIMKİ SİZİN SAİM USTA DİYE ADLANDIRDIĞINIZ KİŞİ KASABAMIZIN MEŞHUR KUŞÇUSU OLAN RAHMETLİK ATİLLA AMCAMIZ LAKAP OLARAK SAATÇİNİN ATİLLA DİYE ANILIR NEVŞEHİR MERKEZDE ,ANLIYORUMKİ YANLIŞ BİLGİLENDİRME SONUCU SAİM USTAYA DÖNÜŞMÜŞ EĞER BİR YANLIŞIM VARSA DÜZELTİLMESİNİ RİCA EDERİM,KENDİSİ 1992 DE VEFAT ETMİŞTİR ANKARADA,KUŞLARI HALA DİLDEN DİLE GEZER ,İÇERİSİNDE KUŞ LAFI OLAN SOHBETLERİ SÜSLER BİZLER İZLEME ŞANSINI BULDUĞUMUZ İÇİN ŞUAN UÇAN KUŞLARI ONLARLA KIYASLAYAMAYIZ BİLE...
NESLİNİN DEVAMI OLUP OLMADIĞINI SORAN MERAK EDEN ARKADAŞLAR VAR,SİYAH BENEKLİ VE BOZ KİRLİ DUMANLI IRKI HALA ESKİ OYUNLARINI YAPMAKTADIR,GEÇEN SENE BİR VERİCİ DİREĞİNİ BOYUNCA ÇOK GÜZEL OYUNLAR ÇIKARAN BİR YAVRU İZLEDİK TADINA DOYULMAZ ,SAATÇİ ATİLLA DAMARI BAMBAŞKA BİR DAMARDIR,KENDİMDE 14 SENEDİR BAŞKA HİÇBİR KUŞ KATMADAN O DAMARI MUHAFAZA ETMEYE ÇALIŞIYORUM,BELKİ BU KUŞLARDAN DAHA UZUN OYNAYAN KUŞLAR VARDIR DAHA BOL TAKLALILARIDA ÇIKABİLİR AMA BU KUŞLARIN VERDİĞİ ZEVKİ HİÇBİR KUŞDA BULAMAZSINIZ,HAVADA Kİ GEZMELERİ ÇOK AÇIKTAN YUVAYI HEDEFLEMELERİ ATMACA GİBİ YUVA SIKMALARI İNSANI KENDİSİNE HASTA BIRAKIR,BİZLER ARASINDA BİR SÖZVARDIR ARKADAŞLAR BU KUŞLARI BESLEYENLER BAŞKA KUŞTAN KESİNLİKLE ZVEK ALMAZ İSMİM MUSA NAR KASABASINDANIM RAHMETLİK ATİLLA AMCAMIN YUVASININ KARŞISINDA DÜKKANIMIZ VAR 30 SENELİK BİR DÜKKAN YANİ ONUN KUŞCULUK YILLARINDA DA BİZ ORDAYDIK BİZLERE KUŞ MERAKI ATİLLA AMCA GİBİ ESKİ EFSANELERDEN GEÇTİ HERKEZE İİ GÜNLER

Musa bey sitemize hoşgeldiniz. İyi paylaşımlar diliyorum.
Ne mutlu size ki bildiğiniz, temiz ve tek saf kan güvercin besliyorsunuz.
1992 yılında vefat eden, Atilla ustamıza da Haktan rahmet diliyorum.
Faydalı yetiştiriciler herzaman saygı ile anılmaktalar.

Saim Usta konusu sitede en çok yazılmış çizilmiş konu ne uçanı ne oynayanı videoyla belgeleyen çıkmadı. İnşallah siz belgelersiniz de hakikaten sizdekiler de ne imiş görmüş oluruz. Bu arada başlık yeri yanlış ve belki aynı konu ile ilgili yeni başlık açılması gereksiz olmuş. Elinizdeki kuşları güzel günlerde beslemeniz temennisiyle...

'''ANLADIMKİ SİZİN SAİM USTA DİYE ADLANDIRDIĞINIZ KİŞİ KASABAMIZIN MEŞHUR KUŞÇUSU OLAN RAHMETLİK ATİLLA AMCAMIZ LAKAP OLARAK SAATÇİNİN ATİLLA DİYE ANILIR NEVŞEHİR MERKEzde, '''

atilla ismi nasıl bir evrim geçirmiş de saim olmuş anlamadım :))) musa kardeş kuşlarına Allah bi kaza bela vermesin güle güle besle, de bu değişik bir yaklaşım olmuş yani bu bağlantıyı nasıl kurdun benim anlayamadım garip...
geçen sene bir verici oynayan ve hiçbir kuşun veremeyeceği zevki veren o zevk makinesi kuş yavruda iyi oynamış maşallah da bu sezon nasıl ? uçuyordur oynuyordur heralde değilmi ? valla çok merak ettim video çekip atsanızda bizde nail olsak o zevke, selamlar musa kardeş...

sevgili alidemir kardeşim birincisi ben birşeyler isbatlamak için yazmadım bu yazıyı,atilla nasıl evrim geçirmiş diye sordunya ''saim ustanın kuşlarına ne oldu'' adlı konunun yorumlarında arkadaşlarda biri nar kasabasında atilla adıyla bilindiğini öğrendiğini yazmış bura evrim geçirme gibi akla aykırı bir durum yok bilmem anlatabildimmi?
herkez kuş besler uçurur kimsede buraya veya başka bir yere herhangi bir video çekip koymak zorunda değil zannedersem,ben otuz kere verici boyunda oynayan kuş uçurdum ama daha hiçbir festivale katılmadım veya video sunu çekmedim çünkü o zevk benim ve birine isbatlamak kanıtlamak zorunda değilim,ben yazımda kimseye rest çemedim veya rakib varmı diye sormadım senin gerginliğin neden anlamadım zaten:)))
amacım kuş satmak da değil ve 14 senedir 1 tek kuş satmadım hiç kimselere allah satmayıda nasib etmesin...
ben sadece bu meraka sahip insanları kendi bilgimce aydınlatmak saygılar herkeze ...

nedeni şu arkadaşım GINA GELDİ SAİM USTADAN GINA !!!!!!!! kuşların seninse musanın kuşudur , saim usta adını kullananların tamama yakını ticari çıkar için kullanır, ha sen bunu yapmayabilirsin bilemem, ama burda yenisin ve bu problemler hep yaşanır çünkü bende şöyle oynayan bi kuş var ama video cekmem kimseyede ızletmem dıyenlerle hep polemık yaşandı, gösterilmeyenin kanıtlanmayanın inandırıcı olmasını beklemek yanlıştır zaten , gerginliğimin sebebi geneldir çünkü burda biri benim kuşum gibisi yok böyle hiçbir kuş zevk vermez derse hiçbirin içinde benımde kusum vardır dostlarımında arkadaşarımında sıtedekılerınde,herkes adına yazıyorum bırazda, ucurma ızletme vıdeo cekme mecburıyetın tabıkı yok ama herkesın kusundan ustundur manasına gelen cumleler kullanırsan herkes rahatsız olur, uzardı bu konuda ben burda artık insanlarla polemiğe girmemeye çalışıyorum, kuşalrın daha iyilerini yapsın inşallah,

160 SAYFA TARTISILIP SADECE KIRICILIKLARA SEBEB OLMUS İDDİASI EDİLENİN ORTAYA KONULAMADIGI

KAPANMIS BİR KONUYU YENİDEN GÜNDEME TASIMAK SADECE ÇIKAR AMAÇLI ART NİYETLİ KİŞİLERİN EKMEGİNE YAG SÜRMEK DEN ÖTEYE GİTMEZ

OLANLARA ELİMİZDEKİLERE GÖRDÜKLERİMİZ E BAKMAK DAHA MANTIKLI ORTAMIN GERİLMESİNE SEBEBİYET VERMEMEK

ADINA KONUYU KİLİTLİYORUM

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri