saka ele alışır mı?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan polllat
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 10
  • Görüntüleme Görüntüleme 7K

polllat

Üye
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
sinan öztekin
Meslek
öğrenci
İlgi Alanı
Kemirgenler
saka ele alışır mı?
Arkadaşlar daha önce hiç saka beslemedim ama eğer ele alışıyorsa yani muhabbet kuşu gibi bende beslemeye başlayacağım...

selamlar ben daha hiç duymadım özellikle saka kafesleri komple kapalı tutulur.sadece belirli yerlerde kafes acık tutulur yani örtüsüz. ele alıştıran cıkmışmıdır bence yoktur.

saka doğa kuşu olduğundan ele alışmaz bu daha çok papağanımsılarda görülür ama ötüşü ele gelmeme gibi dez avantajlarını %200 kapatır

sevgili arkadşaım bu zmaan kadar 10-15 tane sakam oldu kafesiellediğmde korktuar ama bi sakacı abim demişti ele alıştırdım muhabbet gibi ama sonra kaçtı dedi yani ancak geliir odada uçarken rastgele konar üzerine

S.a Yavrudan elle besliyerek büyütürseniz büyüdüğünde karnı açıktığında elinize konar...Bu bütün hayvanlar için geçerlidir!

Belki alıştırabilirsin ama unutma ki saka yabani bir kuştur ve ne yaparsan yap en ufak korkmasında kaçacaktır.

s.a ben saka besliyorum ve kafesin kapısı dewamlı açık ilk aldıgım zamanlarda ürkektiler ama zamanla çok alıştılar ve muhabbet kuşu gibi oldular sonunda yavrularıda var onlarda ana babadan gördülerini yapıyor yavruları egitmek daha da kolaylaşıyor çünkü anne babaya baglı olan bişey bu iç güdülerini kullanarak haraket ettiklerinden dolayı yanı şunu diyeyim her kuş ele alışır biraz zaman ve emek hepsi bu kadar..

saygılar..

UFUK NEŞE..

Anlaşılan biraz ilgi sonucunda alışır... Mesela ben 1 tane yavru güvercinimi alıştırdım şimdi beni gördüğü zaman çatıdan uçup geliyo elimde yem yiyor...

........SİNAN ÖZTEKİN........

saka beslemek yasak sinan kardeş sakaları doğadan kopardıkları için kafese el değse bile korkaRLAR bence besleme güvercin kümesde güzel kartal gökte sakaçallıkta.

..........hüseyin yamalı..............

özürdilerim hüseyin yasmalı

valla dostum bu işi yabancılar çok güzel yapıyo youtubede videoları var ellerinde başlarında gezdiriyolar hatta ormanda açık havada salık uçuran bile gördüm ya kafeste yavrudan yetiştirmek lazım bunları yapmak için yada tutunca bunlarrı fafıza resetlemek gerekiyo doğal yaşantısını unutsun tabi son dediğim işin esprisi ama oluyo yani videolarda gördüm benim iki buçuk senelik melez babası yavrularınıda aldım oda çok cana yakın ama en fazla evde dolaşıp yerine giriyo ve elimden yeşillik falan yiyo kafeste yaklaştığımda başka tık yok yavrularında deneyim dedim adı üstünde onlara boşuna piç dememişler belli büyüyüp kendilerine geldilermi azmanlar gibi kızgın olup sağa sola saldırıyolar yinede bi nebze uysallar ama ..

Geri