SAKALAR NEDEN ÖLDÜ?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan mcg01
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 9
  • Görüntüleme Görüntüleme 5K

mcg01

Üye
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
ali keşanlı
Meslek
öğrenci
İlgi Alanı
Merhaba dostlar. manisa gezisinde saka denilen güzel mahlükatlarla karşılaştım. adanaya gittiğimde birtanede ben alayım dedim. kuş pazarı denlen yerde 2 tane saka aldım (erkek ve dişi istedim verdi?) sonra eve giderken adanada hatrı sayılı sayılı bir yer (kafes hayvanları) sakaların yiyebileceği yemi ve ne varsa verdi birde kafes aldım. kafes muhabbet kafesiydi. evde koydum içine 2sini. gözlemledim biraz çırpınıyorlar tellere kendilerini vuruyor, tellerin arasından kaçmak istiyor. gece 01:00 gibi sakanın birtanesi ölmüş. diğerinide daha küçük bir kutunun içine koyup başımın ucuna koydum. sabah 8 den sonrada diğeri öldü. öyle üzüldümki anlatam. nerede yanlış yaptım. ????????? :hungur: :hungur:

merhaba ;
Almış oldugun hayvanlar yeni yaklanmış olabilir ve yem ve suyu bilmiyor olabilirler,bu gibi durumlarda kafesin içinde 1 tane senelik saka olmalı ve yemleri rahat ulşabilcekleri yere konmalı..Yolculuk hayvanları istrese sokmuş olabilir.Hava değişimi ,depremler gibi doğa olaylarından çabuk etkilenirler.

aynen katılıyorum,,yeni yakanmıştı,,yada bağırsak sorunu olabilir..bu tür durumlarda senelik sakan yoksa bile..yere yem atmak gerek..saygılar

eyvallah. sakalar yeni yaklanmıştı. suyunu kontrol ettiğimde bayaaaa bir su içmişler yada dükmüşler. adanadayım ben, sakanın öldüğü zaman deprem olmuştu. ben bu senelik sakaları nereden bulabilirim.

bence doğadan okuşları koparana para vermen saçma. saka< nın yakalanmassı yasak besalemek yasak. birdaha saka almamanı tavsiye ederim.hem günah hem yazık.sana başka sölüyücek bişeyyok.

tek hatan dostum bu işden hiç anlamadığın halde sırf hoşuna gittiği için doğadan yeni yakalanmış kuşları alman herkezin harcı değil saka beslemek kafese alıştırmak ve ötttürmek ölen sakaların mebali sende biliyosun buna sen sebep oldun tanrıdan bolca af dile ağzı dili olmayan savunmasız bir hayvanın kanına girdin ve ölümüne sebep verdin keşke hiç bulaşmasaydın be dostum ama hevesini kırma bu benim şanssızlığımdı de ve tekrardan al besle dünyanın en güzel ve gözde hayvanları bunlar ama bu sefer alırsan biraz paraya kıy ya kafeste büyümüş yetişmiş yada senelik kafeste beslenmiş kuşları tercih et sonunda mutluluğa erişeceksin sende herkes gibi bu olyıda unut gitsin bi sen değilsin benimde herkesinde geçti başından bozma morali ve aynen devam sakaya .saygılar.....

yeni yakaladığın sakaları büyük salmaların içine bırakıcaksın ama yanında başka kuşlar olursa iyi olur yemi suyu öğrenir ama en önemlisi sakayı yakaladığın veya eni aldığın zaman bol şekerli su vericeksin ama durumun iyiyse vitaminli suda vere bilirsin

Ayrıca yeni yakalanan sakaların kafesine örtü geçirilir kafese vurmasın diye.

yakalanmış sakalaryem yemeyi bilmediği için ymi yere dökün karışık yem verin vede suların her hafta bir iki kere bi suluğa 1çay kaşiği elma sirkesi verilmeli elma sirkesi verilmesi kuruma ve bunun ynında kokdiyoz hastalığini önlenmesi içn iç parazıtleri temizlemek içinde 500 ml suya 1 diş sarmısak koyup 24 saat sonra kuşa verdinizmi yeterlidir

not:elma sirkesi ve sarmısaklı su kuşa hastalık olmadan verılmelidir hasta kuşa verılse bile yine ölür o kuş

S.A ARKADAŞLAR
SAKA KUŞLARI BİLİNDİGİ ÜZERE YABANİ ORTAMLARDA YAŞAMAYI SEVERLER YENİSAKALARI KAPALI BÜYÜK BİR SALMADA TUTACAKSIN ENAZ BİR HAFTA 2 HAFTADA OLABİLİR YERE YEM SU KOYACAKSIN VE ALIŞMIŞ SAKA OLMASI MUTLAKA GEREKLİ KUŞLAR YABANİ OLDUGU İÇİN KAFESTE HERYERE CARPARLAR VE ÖLÜRLER SAKA BESLEMEK YAKALAMAK YASAK OLSADA PROFOSYENEL OLARAK BU İŞİ YAPANLAR VAR SESİNDEN DOLAYI HATTA VE HATTA KANARYAYLA CİFLEŞTİRİYORLAR MELEZLERDEKİ SESİ DİNLEYİNCE GERCEKTEN İNSAN MEST OLUYOR..YİNEDE ALIŞMIŞ SAKA BESLEMEK MANTIKLI YENİLER ALIŞANA KADAR AMA BUNUN BİDE VİCDANİ BOYUTU VAR ÖLEN KUŞLARIN VEBALİNİ NASIL ÖDERİZ..SAYGILAR...

Geri