Selam
Herkeze yorumları için teşekkür ederim.Ben turnuvada videosunu çektim yorumlarda iyi olur kötü olur önemli değil.Bütün turnuvalarda kuştan istenilen
1.) 3 metrenin altına girmesi
2.)En az 10 metre 1-2 takla atarak fışkırması
3.)Tüzükte belirtilen zaman diliminde havada kalması isteniyor,
Ben yüzlerce kuşun puanlamasında bulundum ama bu yazılan kadar basit gibi görünen hareketleri yapabilen az kuş kupa aldı.Şimdi yanlış anlaşılmasın, kuş bu üç tane basit olaylardan birini yerine getiremediği zaman ya puan alamıyor yada diskalifiye oluyor.
Bizlerde de kuşumuzun hep iyi yönünü anlatma hastalığı var
kuş çok güzel oynuyordur ama fişek sayısı 3-4 tanedir oda saatte 1 tane, kuş çok iyi oynuyordur ama havada kalamıyordur saat dolduramıyordur, kuş çok iyi oynuyordur ama 4-5 metrelerden alıyordur, yani tüzükteki basit gibi görünen 3 maddeye cevap vermiyordur.
Bunları yapamayan KUŞ KÖTÜ KUŞ DEĞİLDİR ama TÜZÜKTE istenilen bu dur.Eğik fişek olabilir çok eğik olanlar turunu tamamlamadan yapılan Fişekler taklasız oyunlar yukarıdan yapılan oyunlar zaten yazılmıyor.
Bu arkadaşımızın kuşu video süresince 60-70 tane hamle yaptı benim ayıklayarak video yaptığım fişeklerin içinden de sadece 23 tanesi geçerli sayılmış.Yani o çok yatırdı denilen yukarıdan alınan fişekler yazılmamış.
Kuşu puanlayan hakemler avrasya oyunkuşu turnuvası olsun yenicami turnuvası olsun 32evler turnuvası olsun hepsi kuş uçuran kuşun hakkını veren adamlardır.Herkeze yorumları için tekrar teşekkür ederim.