Sakaryadan paçalı dönekler

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan mavigalaca76
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 27
  • Görüntüleme Görüntüleme 9K
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
Hasan D.
Meslek
Elektrik
İlgi Alanı
Kediler
Selam
Bende birkaç resim paylaşmak istedim ama ilk denemede olmadı.Döneklerimin soyu erkek Bakırköyden Metin bey anne Mevlanakapıdan Nevzat amcadan gelmektedir.

Ekli dosyalar

• 100_0021.webp
    100_0021.webp
    532.7 KB · Görüntüleme: 3,444
  • Görünt015.webp
    Görünt015.webp
    22.7 KB · Görüntüleme: 3,434
  • 100_0023.webp
    100_0023.webp
    718.8 KB · Görüntüleme: 3,524
saygılarımla...

Ekli dosyalar

• 100_0259.webp
    100_0259.webp
    713.8 KB · Görüntüleme: 3,488
  • BADEMLİ.webp
    BADEMLİ.webp
    16.5 KB · Görüntüleme: 3,481
  • Görüntü035.jpg
    Görüntü035.jpg
    255.1 KB · Görüntüleme: 3,494
sLm bu güzel paylaşım için tşkler tam bi klasik oluşturmuşsunuz soyunu takip etmeniz çok güzel.bol yavru alamanız dilegiyle.oyunları hakkındada bilgi verirseniz daha da güzel bi paylaşım olur...

.................:UşAkTaN___SeRDaR___aRSLaN:..................

maşaallah gözkamaştırıyolar bol saglıklı yavrular,keyif dolu ucurmalarr..

nizam kardeşim öncelikle bu güzel kareleri biz değerli kuş sever dostlarla paylaştığın için teşekkür ederim.paçalılar on numara sağlıklı görünüyorlar.uçuş performansları nasıl.yoksa damızlıklar mı?şahsen bende olsa uçurmaya kıyamam.bende nasip olursa bu sezon paçalıları çoğaltıp siz değerli dostlarla paylaşımlarda bulunacağım.besleyen arkadaşım tüyü kadar hayrını görsün.saygılar.ömür deniz.

cüneyt arkın' Alıntı:
nizam kardeşim öncelikle bu güzel kareleri biz değerli kuş sever dostlarla paylaştığın için teşekkür ederim.paçalılar on numara sağlıklı görünüyorlar.uçuş performansları nasıl.yoksa damızlıklar mı?şahsen bende olsa uçurmaya kıyamam.bende nasip olursa bu sezon paçalıları çoğaltıp siz değerli dostlarla paylaşımlarda bulunacağım.besleyen arkadaşım tüyü kadar hayrını görsün.saygılar.ömür deniz.

Kuşlar, Hasan beyin, bencede 10 numara kuşlar, ama benim cevremde bu kuşlardan oldukca bol olduğu için benim merakım yok zaten kümesimde dönek ucurmaya musait değil.

hocam 1 karar ver ya mardinci misin dönekcimisin.havalar iyi olunca gel sana bir iki kuş kaldırıyım zevk yap bari

hocam kuşların güzelmiş :tamam:

Döneklerden bazıları Nevzat amca nın döneklerine benziyor sizinde söylediğiniz gibi nasıl temin ettiniz yumurtamı aldınız?

Selam
Dönekler bende 2004 senesinde Bakırköylü Metin amcadan geçti.Kuşların anneleri Nevzat amcanın Metin amcaya yumurta vererek aldığı yavrulardan.Metin amcayla Dr.Ercüment amca birlikte Nevzat amcaya gezmeye gittiklerinde Nevzat amca kümesten iki yumurta çıkarıyor güzel kuşlarının yumurtaları olduğunu ama atacağını söylüyor.Metin amcada kümesinde yavruları çıkarıp büyütüyor.Kuşların ikiside dişi çıkmıştı.Daha sonra Nevzat amca dişilerden birini istedi geri aldı.Kalan dişide Bakırköyde takla besleyen çocukların Metin amcaya tutup verdikleri bizim Dede dediğimiz erkek.Yüksekten pırıltı atılırsa bilardo topu , alcaktan pırıltıya futbol topu gibi dönen bir erkekti.Çok tertipliydi
Bunlar (Yavruklar)dönüşe başladıktan sonra bir zaman dönüşü bırakırlar.Dönüşleri sadece kafa ilerde burgu atarlar.Daha sonra tekrar kafayı cekip dönmeye başlarlar bir daha birakmazlar.
Saygılarımla...

hasan bey kuşların performansları hakkında verdiğin bilgiler için sağol.zaten kuşlar ın ne olduğu fotolardan anlaşılıyor.benimde elimde iki adet paçalı erkek var.fakat düzgün dişi bulup eşleyemedim.şayet elinden çıkarmak istediğin dişi paçalı olursa görüşelim.selamlar.ÖMÜR DENİZ.

Selam Ömür Bey
Metin amca kuşları bırakmıştı ben aldığımda şimdi 2,5 ay önce yine beslemeye başladı 5 takımı ona gönderdim.Benim elimde şu an 2 takım var birde maviboncuk dediğim erkeğin azını taklacı tutuyor eşini bahçeye kedi atladı kanadı kesik yerden fırladı gitti.Bendede şimdi dişi kıtlığı var kusura bakmayın.

mavigalaca76' Alıntı:
Selam Ömür Bey
Metin amca kuşları bırakmıştı ben aldığımda şimdi 2,5 ay önce yine beslemeye başladı 5 takımı ona gönderdim.Benim elimde şu an 2 takım var birde maviboncuk dediğim erkeğin azını taklacı tutuyor eşini bahçeye kedi atladı kanadı kesik yerden fırladı gitti.Bendede şimdi dişi kıtlığı var kusura bakmayın.
hasan bey ilgilendiğin için sağol teşekkür ederim.bu tür iyi ırk kuşların üremesi çoğalması en büyük temennim.tüyü kadar hayrını gör.inşallah gönlünce üretir ve uçurup seyredersin.saygılar.ÖMÜR DENİZ.

Nevzat amca nın kuşlarını çok iyi bilirim nasıl eğitim verdiğini nasıl ilgilendiğini nasıl döndüklerini güle güle besleyin ...bende hakkıyla yetiştirebileceğime inansam bana en iyi kuşlarından yumurtalar sözü var bizim buralarda çok kuşçu var kimse kimsenin yakaladğı kuşu vermiyor küplüyor o yüzden malum döneklerde palazken çabuk kaybolabiliyor yeriniz ve imkanlarınız doğrultusunda o dönekleri yetiştirebiliyorsanız ne mutlu size bence bu durum bir ayrıcalıktır..saygılar..

Selam
Malesef merağa emeğe saygı yok.2006 da 30 tane markalayıp ucurduğum yavrulardan acemiliğim nedeniyle fazla yükselttim ve en az 20 tane kaybettim.İçlerinden birini bir arkadaş yakalamış verdi.Biri geçtiğimiz sene Bağcılar tarafında kümesine ziyarete gittiğimiz Memiş amcada buldum.Bir erkekte dolaylı yollardan bir arkadaşa geçmiş.
Kalanların akıbeti mechul.Eğer yakınlarınızda ucuran varsa işiniz zor en erken saatte çıkıp yavruları turlattırmanız lazım.
Saygılarımla...

mavigalaca76' Alıntı:
Selam
Malesef merağa emeğe saygı yok.2006 da 30 tane markalayıp ucurduğum yavrulardan acemiliğim nedeniyle fazla yükselttim ve en az 20 tane kaybettim.İçlerinden birini bir arkadaş yakalamış verdi.Biri geçtiğimiz sene Bağcılar tarafında kümesine ziyarete gittiğimiz Memiş amcada buldum.Bir erkekte dolaylı yollardan bir arkadaşa geçmiş.
Kalanların akıbeti mechul.Eğer yakınlarınızda ucuran varsa işiniz zor en erken saatte çıkıp yavruları turlattırmanız lazım.
Saygılarımla...

selamlar istanbulda şu bir gerçek marka vurmak kuşa kuşçunun zararına neden derseniz adam beslemediği kuşta olsa onu o kuşu besleyen bir tanıdığına götürüyor adam ayandaki markadan kuş kötü bile olsa iidir bu nede olsa deyip takası kabul ediyor ve kuşu gömüyor tabi başka soylada vurunca umdugu gibi cıkmazsa yavru kusruda o kuşa buluyor yem parasına sonra veriyor :=( istambul adı üstünde kurtlar sofrası burda insan yiyen bir sürü ş.r.f.s.z var kuş ne kelime ölüceğini bilse vermez. öleceğini derken kuşun öleceğini yanlış anlaşılmasın ölsün ama bende kalsın der. emeğe sayğı duyulmayacağına göre bence iyi kuşlarına marka vurma ki kazayla düştüğü yerden uçurulursa geri gelsin.

slm abi.ben izmirden özgür kuşların maaşallah çok güzeller..benide msnden eklermisin konuşalım..saygı[email protected]

Maaşallah kuşlar bir harika.Allah bol yavru versin...

SELAM

Selam ben bursadan zımbacı kama , elime 15 yıldan şu ana kadar 600den fazla dönek geçti,inanın içinden tam istedigim gibi 5 yada 6 tane geçti onlarda malesef çakıldı malüm lakapım olan zımbada ordan kaldı.Bunlarda öyle böle macır degildi,nerden geçti derseniz bunları yugostavyadan degil bulgarıstandan ünlü dönekçi rahmetli ahmet karapınar abimiz göndermişti.Dedemin asker arkadaşı youtuba girerseniz (dönek pigeon) izlersiniz.ondan ögrendigim tek şey var dönüş anında 1 cm kanadın açsa bile o kuşu sat derdi, isterse yere kadar gelsin. dönüş mesafesi isterse 6 metre olsun kapalı gelsin derdi.Bu işte para kagıt parçası çünkü bu kuşların yerini sevmesi gerek.şu anda elimde 1 çift var eski kanlarımdan malüm uçurmuyorum.Onlarında yavruları var.3 çift yapmadan salmam.SAYGILAR...

aslında bunlar muhacir selanikleri

selam hemşehrim bu kuşlardananlamam ama güzelmişler sonuçta onlarda benim gibi yugoslavyadan gelmeler :ckmk:

güzel birtanesinin maşallahı var :tamam:

İnanırmısınız sizin döneklerinizi gördüm .içim de dönek arzusu uyandı .bir çift mavi dönek sizden edinmek isterim . allah kuşlarınıza sağlık versin Sağlıklı yavrular alasınızda bizde sebebleniriz .lüle burgazdan Ö PAPATYA

bende üsküp göçmeni oldugum için dönekleri iyi tanırım maşallahları var ama döneklerin güzelliği havadan yere inerkendir seyretmek isterdim

maşallah arkadasım kuşlar boylu poslu nevzat amcanın kuşları güzeldir kamuş amca ona keza cepo abinin kuşlarıda şampiyondur .....

Geri