SAKARYALI MEHMET AMCANIN URFA ANILARI

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan mavigalaca76
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 22
  • Görüntüleme Görüntüleme 7K
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
Hasan D.
Meslek
Elektrik
İlgi Alanı
Kediler
SELAM
MEHMET AMCAMIZIN URFA KUŞU ,GÜVERCİNLER VE DENEYİMLERİ HAKKINDA HAKKINDA ANILARINI FIRSAT BULDUKÇA YAYIMLAYACAĞIM.İYİ SEYİRLER. :tamam: [dailymotion]xbxpfg[/dailymotion]

Selamlar , bu guzel paylasim icin size ve Mehmet amcamiza tesekkur ederim. Devamini dileriz..

Saygilarimla Mehmet.

s.a Mehmet amcamıza teşekür ederim bir urfalı olarak gurur duydum her nereye gittiyse 1941 yılında başladı urfadan dışarıya kuşlar gitmeye öncelik sivastan çünkü 1941 kıtlığında buğday yoktu millet zorla karnını doyuruyordu kuşların çoğunu sivalılara sattılar kestiler kuşları evet kesip yediler çünkü aclıktan ölecekti kuşlar ve 1971 yılındada kuşlar şabap dedikleri illet 2 kez vurmuş oldu çünkü kuşların damarlar bozulmaya şabap güvercin elde etmek için kuşları kırdılar ve nesil git gide bozuldu ha eğer urfada güvercin varsa onlarda bilinmiyor bilinenlerde alıyorsun uçuruyorsun hiç birşey çıkmıyor yani urfa kuş bulmak zorlaştı iyi paraya iyi taklacı güvercinleri bulabilirsin ama kimse size garantisini veremez çünkü uçurulmayan kuşa kimse birşey diyemez urfada toplam bu ırkları koruyan başlıca adamlar lakaplarıyla katip hüseyin amca, hoca ali eski, müslüm ot,dekore ali,hacı kaysı, hacı nuri, hayati öztop,fevzi hoca, poşetçi ali,sümerbank mehmet, siverekli medet,siverekli fetullah,kısaslı vello amca,bilgisayarcı ferhat vs bunlar gibi toplamda 40-50 kişi var. saygılarımla ferhat

selam
Yorumlarınız için teşekkür ederim.Mehmet amcanın bir videosu daha var aşağı yukarı 8-9 dakika tutuyor fakat bunu hızlı olarak nasıl gönderirim bilmiyorum seyrettiğiniz video 250 mb öteki video 410 mb yollamak 6-7 saat tutardiye tahmin ediyorum.İnşallah o videoyuda göndereceğim urfa gezilerinden merkezde çardaklı kahvede geçen olayı anlatıyor.Benim hoşuma gitti.

paylaşım için teşekkürler güzel paylaşım (SAYGILARIMLA)

____GÖKHAN KESTANE____

[dailymotion]xbxebn[/dailymotion]

Kısaslı Hasan (Postacı Hasan) Hakkında

paylaşım için çok teşekkürler mehmet amcaya ve size saygılar

mehmet amcaya selamlar sitemizi renklendirdi
hasan bey sizinde emeğinize sağlık güzel paylaşım olmuş

gençosman^^' Alıntı:
mehmet amcaya selamlar sitemizi renklendirdi
hasan bey sizinde emeğinize sağlık güzel paylaşım olmuş

Selam Osman abi saol senide bekliyorduk ödül törenine bu akşam ama gelemeyecekmişsin neyse yarın görüşürüz inşallah.

hasancım haberverdiler sağolsunlar ben zannedersem yetişemiyeceğim haftasonu görüşmek üzere İNŞALLAH arkadaşlara selam söyle özellikle mehmet hocaya
şimdiden kupa alan arkadaşları canıgönülden kutlarım ayriyeten kupaya katılıpta derece yapamamış arkadaşlarada selam ederim
şimdiden kupa organizasyonlarında bulunan bütün cefakar arkadaşlara yapmış oldukları fedakarlıklarından dolayı teşekkür ederim, bu ve bunun gibi yarış organizasyonları şüphesiz kuşçuluğun geleceği ve gelişmesi bakımından çok önemli, hepsininde emeğine sağlık
Bu akşamki kupa töreninin fotolarını veya çekimlerini sitede yayınlarsınız heralde
ALLAHA EMANET OLUNUZ

mehmet amcaya teşekkürler kendisiyle hüseyin arkadaşımız sayesinde tanıstık kuşlarının görmek nasip olmadı işallah kısmet olur

paylasiminiz icin tesekkurler. Kendisi muhabbeti cok keyfli birine benziyor.

Selamlar

Mahir

Selamun aleyküm Mehmet amcaya teşekürlerimi sunarım bizleri bilgilendirdigi için .Bu tür paylaşımlarıda bizlerle buluşturan arkadaşlara canı gönülden teşekür ediyorum Allah razı olsun selametle

PAYLAŞ DIGINIZ İÇİN TEŞEKÜR EDERİZ MEMET AMCAYADA AYRICALIKLA TESŞEKÜR EDERIM SAYGILAR

selamun aleyküm mehmet amcaya bilgilerinden dolayı teşekkür ederim .bu paylaşımı yaptığınız verdiğiniz emekiçin sizede teşekkür ederim . saygılar . msaim akyol

MEHMET AMCA POSTACI HASANIN ARAPLARINDAN BENDE MEVCUT FAKAT 35 SENEDİR AYNI KAN OLDUĞU İÇİN TAKLA ARASINI AÇAMIYORLAR ALMANYADAN GELEN BİRKUŞLA KIRDIM ÇOK MÜTİŞ OYNADILAR FAKAT O KUŞ HASTALANDI VE ÖLDÜ AMA ÖZLER DURUYOR VE TEKRAR KIRMAYA ÇALIŞIYORUM

Değerli arkadaşlar sevgili mehmet amcanın söylediklerine katılıyorum kısaslı postacı hasan abinin kuşları yıllardan beri kendinden bahsettiren nadide kanlardan biri olarak görüyorum.Daha 20 gün önce yanında idim ama sadece ve sadece 1 çift kuşu kalmış onlardan üretmeye çalışıyor.Bende bu kuşları sevgili polis aydın abi sayesinde tanıdım türkiyede çok az sayıda kuşcunun elinde bulunan özlerinden uçuranları tanıyorum.hepside çok memnunlar ama çokta zor hayvanlar olduğunu söylemeyen yok.Tabiri yerinde ise çocuk gibi kuşlar ilgi alaka ve sabır isteyen hayvanlar.

Postacı hasan abinin yanında iken bu hayvanlar hakkında bilgi edinmek istedim.Kendisinin bana cevabı ise ben ne anlatsam boş haavada görmek lazım dedi okadar ısrar etmeme rağmen aynı şeyi yine tekrarladı havada görmek lazım dedi.herne kadar istediğim sorunun cevabını alamadımsada söylediği sözden çok etkilendim dediği çok doğru oyun kuşu havada belli olur.

Değerli arkadaşlar bu ve buna benzer kanları özlüklerini bozmadan günümüze kadar taşıyan bütün kuşculara şahsım adna teşekkürü borç bliyor ve teşekkür ediyorum.malumunuz hepimiz bu hobi diye nitelendirilen fakat belli bir zamandan sonra hastalık haline gelen kuşçuluğun içerisindeyiz.iyi bir kuş iyi bir kan kolay kolay meydana gelmiyor.

Bütün kuşçu arkadaşlara saygı ve sevgilerle KAYSERİLİ ALİ

Es Selamı aleyküm.
Şanlı Urfa'yı bende bilirim,yanlız ben enson 1986 yılında oradaydım,bu tarihten önce 1971 ile 1986 tarihleri arasında Urfa'lı Kirkir Muhammedin cigalı kuyrak araplarından besledim,ürettim ve uçurdum,Ankara'lı eski kuşçuların bazıları bu araplardan bende seyretmişlerdir,son zamanlarda bu kuşların altından yanardönerlerde çıkmaya başlamıştı.
Sakaryalı hacı mehmet belki bu arapların bahsinide urfada duymuştur,belki duyup biliyorsa anlatabilir.

Vesselamu aleyküm

mehmet amcanın dedıyı gıbı postacı hasan arapları cok ıyıdir.ve halen kendisinde mevcutur arap ve dumanlı yavru verırler

Nohudi ve dumanlı yavru verirler nadir olarak .

Canım kardeşim Sakaryalı Hacı Mehmet ağabeyin videosunu ve sohbetini bizlerle paylaştığın için teşekkür eder saygılarımı sunarım.Diğer kardeşlerimizden böyle sohbetleri ve videoları bizlere iletmesini dört gözle bekliyoruz.

Geri