Sakınılan Göze Gerçekten Çöp Batıyor...

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan muhammed36
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 10
  • Görüntüleme Görüntüleme 2K

muhammed36

Üye
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
kral 36
Meslek
kuçcu"
İlgi Alanı
arkadaşlar 3 yıldır bir çift muhteşem pullu dumanlıdan yavru alıyorum kuşların oyunu mkemmel gerçekten hayran olunası türden fakat bu yavrular tam oyuna düşeceği zaman bir aksilik çıkıyor.ilk sene hava şartlarından dolayı, ikinci sene tam oyuna düşecekken kedinin yemesi ve bu sene aynı kuşların yavrularıını başka bir arkadaştan aldım ve kuşlar hastaydı kümesin en güzel en temiz en sıcak havayı en iyi alan yerinde kaldılar, en iyi yemi yediler ilaçları aksatmadım gerçekten bebek gibi baktım tamm iyileştiler derken kar yağdı peşine birinin boynu döndü.Buna ne denir(Paylaşmak istedim)

..: Muhammed Can Omak :..

valla kardeşim ben arıyorum ama hatada bulamıyorum ki yer sıcak ilaçlar aşılar tam :S ee hastalıklarıda düzeldi ben daha ne yapiyim bilmiyorum bu kuşların yavrularını izlemek nasip olmayacakmı nedir ya:)

Olmuyor bazen .. Yakızamanda
yaşadığım bir benzertecrübemi paylaşayım sizinle.
Bu yıl kendi yuvamda yavru büyütemediğim bir çiftin tek yumurtasını arkadaşa taşıdım sağolsun parlakbir yavru olarak yeme vurunca geri verdi,kısa sürede söküldü , çok bol takla ile oyun açmaya başladı yerden şlk kalkışında mübala yok 30 takla ile fırlıyordu daha tam oturmamıştı dengesi zayıftı birkaç turda ısınıyordu henüz ,habu gün hayarın başına bir hal gelmesini bekliyordum zaten .
Çünki gözümden sakınınıyorum ,'kara sinekli mimyon alımlı bir dişi yavru idi '
Gel gelelim geçen hafta perşemde çok rüzgar vardı kuşları akşama dek salmadım kalkmasınlar rüzgarda diye akşam önü çıkardım bu kuşcağız kanadını çırpıştırayım derken kest ayğını yerden , inmek içim çabaladı fakat dediğim gibi dengesi tam oturmamıştı rüzgarla uzaklaşt yakın meafelerden hava çekimi yaptı çabaladı falan , yok malesef aktı gitti bekledim arkasını günlerce dönmedi..
Böyle malesef bu işin bu tarz cilvesi hiç bitmez .. selamlarŞEREF ( bazı harf ve aralıklarda bozukluk lar var kılavyem biraz sorunlunmış kusura bakmayın)

Oyun kuşlarının eninde sonunda başlarına bir hal geliyor.Benim önceden beslediğim kendi yavrum olan beş beyaz mardini belirli aralıklarla kayboldu.Yırtıcı kuşlardan şüpheleniyorum, karda kışta ucan kuş, yaz günlerinde birer birer kayboldu.Mardin kuşu cabuk üreyip coğalan kuş, inşanlah en kısa zamanda istediğiniz kuşa kavuşursunuz.

valla benim başıma bu tür olaylar çok geldi ne zaman merak etsem bişeyi çok istesem olmuyor arkadaş ya :)

Bir şeyi çok istersen gerçektende olmuyor. Bende bir dönem beslediğim taklacılarımdan bazılarının yavrusunu almak için herşeyi yapardım, yuvalarına otu bile ben taşırdım belki yumurtlamak akıllarına gelir diye ama olmuyo işte üste fazla düşmemek gerekiyor...

..............SİNAN ÖZTEKİN.................

evet sinan sana katılıyorum üstüne fazla düşmemek gerek ben bundan 10-15 yıl önce köyde kuş beslerdim ne vitamin nede buğdaydan başka birşey verirdim çok sağlıklı bir şekilde yaşarlardı şimdi ne kadar sakınırsam o kadar ya hastalık yada kayıplarla karşılaşıyorum geçtiğimiz haftada tam 4 kuş kaybettim

MUSTAFA ATAY' Alıntı:
evet sinan sana katılıyorum üstüne fazla düşmemek gerek ben bundan 10-15 yıl önce köyde kuş beslerdim ne vitamin nede buğdaydan başka birşey verirdim çok sağlıklı bir şekilde yaşarlardı şimdi ne kadar sakınırsam o kadar ya hastalık yada kayıplarla karşılaşıyorum geçtiğimiz haftada tam 4 kuş kaybettim

Aynen Mustafa abi.. Bizde eskiden köyde beslerdik yazdan yaza ilgilenirdik biraz ama yani öyle vitamin falan yok.. Devamlı boştalardı önlerinde devamlı yem olurdu, öyle kendi kendilerine yaşarlardı. Ama şimdi biz neler yapıyoruz buna rağmen adam gibi bi yavru alamıyoruz. Bu sanırım biraz havadan kaynaklanıyor (köy havası daha güzel, daha temiz) biraz da insan birşeyin üzerinde çok fazla düşerse o şey gerçekleşmiyo..

.............SİNAN ÖZTEKİN..............

arkad

arkadaslar bence hic sizlanmaya gerek yok yani goruyorumki senelerden beri bu hobby yapiyorsunuz ama daha le yakiniyorsunuz kusculugun zorluklarida bunlar iste bazi seyler kacinilmaz ama tabiki boyle deyipte oturmak olmaz yerlesim bolgelerinin sik oldugu yerde hastaliksiz kumes zaten duymadim koyde ciftlikte desen suyunu bile degistirmez hastalik yanindan bile gecmez bu herkezde olmasada genelde boyledir hastalik ya disardan yada icerde kendi olusur icerde nem ve sicakliktan disarda ise yabanci gelir postalar yem yemeye gelir kumrular gelir ve bunlardan gecer ve bu kuslar sadece sizin catiya degil cevredeki butun kusculara ugrar ve hastalik bu sekilde butun herkeze bulasir ilk once bence bunlara onlem alin sonrasi allah kerim...

Geri