saksımda güvercin yavruları var ACİL YARDIMM!!

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Gizre
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 26
  • Görüntüleme Görüntüleme 3K

Gizre

Üye
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
Giz Re
Meslek
Öğrenci
İlgi Alanı
merhaba saksıma güvercin yumurtlamıştı.. bir tane önce biraz daha sonra iki tane oldular ikisi bir kaç gün arayla çatladı ve yavrular çıktı yaklaşık 8 günlük filanlar anneleri hep yanlarındaydı arada bir yemek bulmaya gidiyordu.. iki gündür anneleri geceleri gelmiyor gündüz de hiç görmedim gelip yem verip gitmiş olabileceğini söylediler.. yavrulardan büyük olanına yem vermeye çalıştım şırınga ile ama yemiyor kanatlarını kaldırıyor ürküyor küçük olanını korumaya çalışıyor korkuyorum yanlış birşey yapmaktan tüyleri de baya var ama üşürlermi biraz rüzgar esmeye başladı.. ne yapıcağımı bilemiyorum acil yardımlarınızı bekliyorum :(

burdaki hallerinden çok az daha büyük ve tüylüler çok az ama gri tüyler çıkmaya başladı

Ekli dosyalar

• IMG03561-20120927-1016.webp
    IMG03561-20120927-1016.webp
    262.5 KB · Görüntüleme: 879
şuan gece olduğu için net görüntü alamıyorum ama bunlar perşembe günü çekilmiş

Ekli dosyalar

• IMG03567-20120927-1220.webp
    IMG03567-20120927-1220.webp
    284.2 KB · Görüntüleme: 877
bunu şimdi çektim şuanki halleri bu yani üşümüyorlardır umarım ='(

bunu şimdi çektim şuanki halleri bu yani üşümüyorlardır umarım ='(

Ekli dosyalar

• DSC00015.webp
    DSC00015.webp
    694.7 KB · Görüntüleme: 903
Bnce bu kadar süredir yaşadıklarına göre anne gelip besliyordur yavruları gündüz elinize alıp bakın kursaklları dolumu degilmi. birde bi kaba bugday ve su koyun baktınız bugday eksilmiş anne geliyor demektir.

kursaklarına nasıl bakabilirim anlatabilir misiniz zahmet olmazsa.. ben ince bulgur ıslatıp koydum ama anneleri yemedi hep geliyordu kendini şişirip altlarına yavrularını alıyordu bir tek yemek almaya gidiyordu arada o işte.. ama iki gündür daha hiç görmedim özellikle geceleri yalnız kalabilirler inşallah annelerinin gelip gelmediğini anlayabilsem eve alırım onları üşümesinler ama alamıyorum işte.. bir de ben kuzenimden yem aldım civciv beslerken kullanmış o da besi yemiymiş kuşlar yiyormuş ıslatıp şırıngaya koydum ama ağzını açmadı büyük olan yavru canını yakmak istemiyorum korkuyorum kursak dediğiniz şeyi anlamak biraz zor tüyleri var o kısımda yarın gündüz bakmaya çalışayım ozaman..

öncelikle hayırlı olsun yavrular sayın gizre bende kocaelı gebzedeye ıkamet edıyorum hazır vıdeo olsa butun detayları suan paylasırdım senınle ama yok malesef kursak kısmı boynunu bıttıgı yerdır bızım gobegımız gıbı dusun yumusak derı... sırınga ıle yemı sulandırın besı yemını orjınal ismi 40 günlük etlik besi yemidir SPİ ... şırınganın ucunu 1 cm kadar sokun kusun ağzına tabı bıraz zorlıyarak ürkicektir büyük ihtimal yeterince basın kuşun ağzına hiç yapamadınız . mısır ekmek hamuru yuvarlayın verın ağzından tektek site içi aramalarda videolu anlatımlarda mevcuttur saygılar...

Yavrulara dokunmamalısın,anne-baba sizden ürkmüş olabilir.Uzaktan gözlemle.Merak etme yavrular üşümezler.Anne ve babasının yemeleri içinde o bölgeye bir yere buğday bırakmalısın,bahsettiğin yemler güvercinlere göre değil.

bilgiler için teşekkür ederim öncelikle.. yavrulara bugün hariç hiç dokunmadık zaten o da yem vermeye çalıştım ama ağzını açmayınca korktum bir de oturduğu zaman boynunun altı fotoğraftaki gibi şiş ikisinin de belki de annesi gelip onları besledi fakat biz göremedik.. annesinin bizden ürkmemesi için elimizden geleni yaptık zaten anladı zannediyorum ben yakından bakarken bile kaçmıyordu annesi oda bize bakıyordu.. ozaman ben yarın buğday alıp buğday koyayım bir kaba yanlarına doğru inşallah annesi geliyordur da ben görmemişimdir..

Bence sen elini deyme ,ona annesi yoksa bile babası bakar.Yemi daha uzağa koy balkonun kenarına falan baba yer yavrularına kendisi verir.Yavrular resimdende görüleceği gibi normal gelişiyorlar.Kursaklarından anlaşılıyor.

benim size verdiğim bilgi annesiz ve babasız kuşlar için aklınızda bulunması amacıyla son çaredir..ayrıca ben spi 2 yıldır kullanırım hiç zararını görmedim . kuşun yayınladığınız fotoları güncel ise kursakları dolu annesi babası yem kusmuş kursaklarının şişkinliğinden anlıyabilirsiniz gün içerisindeki faaliyetlerini ..

evet son fotoğraf biraz önce çekilmiş.. tamam ozaman ben dokunmuyorum dediğiniz gibi yem koyarım balkona fazla endişe ediyordum onlar için artık içim rahat teşekkür ederim.

Selam...Diğer arkadaşlar yapman gerekeni söylemiş sende gerçi yarın bugday alcam demişin ama olurya unutursun tekrar bulgur vermeyi denersin sakın kuşları telef edersin.Güvercine bulgur yaramaz yedikleri anda kursakları hava ile dolar sanki bir balon gibi şişer kursakları aklınızda bulunsun inşallah anne ve babası gelip yemlerler...

tamamdır,teşekkür ederim..

kuşların resimlerde kursakları dolu ellememekte fayda var arkadaşların dediği gibi yakına yem su koy en makbulü anne baba ölmedikçe bir şey olmazlar fazlada görünme yeterli.

kursaklarına bakarsak dolu gibi görünüyo sen elleme ve görünme anası babası ürkmüştür

zogoz' Alıntı:
Yavrulara dokunmamalısın,anne-baba sizden ürkmüş olabilir.Uzaktan gözlemle.Merak etme yavrular üşümezler.Anne ve babasının yemeleri içinde o bölgeye bir yere buğday bırakmalısın,bahsettiğin yemler güvercinlere göre değil.

aynen katılıyorum, fazla girip çıkıyor ve görünüyorsan gelmeme durumu olabilir ama birgün boyunca hiç gelmiyor ise gelmez. Gelmediğine emin olursan forumda yavru besleme diye arat bir sürü sonuç bulacaksın uygularsın onları kurtarmış olursun.

pirinç unu ile şırınga yardımıyla besleyebilirsin
yada kuş malzemleleri satan bir yerden palet yem alıp suda eritip şırınga ile verebilirsin

Görmemiş gibi davran , kendi haline bırak onları 1,5 ay sonra uçtuğunu göreceksin.Anne babasını ürtükütürsen yavruya bakmayabilir.

yardımlarınız için herkese teşekkür ederim kuşlar büyüdüler kocaman oldular annesi de babası da geliyor artık herhalde o gün başlarına birşey gelmişti tüyleri de çıktı gayet sağlıklılar artık uçmalarını bekliyoruz :) tekrar teşekkür ediyorum yardımlarınız için.. (:

bunlar da son halleri

Ekli dosyalar

• IMG03590-20121003-1448.webp
    IMG03590-20121003-1448.webp
    141.6 KB · Görüntüleme: 768
bu da son halleri.

Ekli dosyalar

• IMG03590-20121003-1448.webp
    IMG03590-20121003-1448.webp
    141.6 KB · Görüntüleme: 740
Evet sağlıklı ve tok görünüyorlar. :evet:

Saksıda gübre makinaları var:DMillet biz kuş besleyenlerden ister seninkiler kendiliginden günde düzenli gübre veriyorlar:D

mehmet1994' Alıntı:
Saksıda gübre makinaları var:DMillet biz kuş besleyenlerden ister seninkiler kendiliginden günde düzenli gübre veriyorlar:D

Güzel yorum çok iyi nokta... :D

Geri