SALGIN SONRASI KÜMES DEZENFEKTE YOLLARI

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan loutremonty
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 27
  • Görüntüleme Görüntüleme 16K
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
eroleskici
Meslek
ressam
İlgi Alanı
salmonella ve diğer salgın hastalıklardan sonra kümesi dezenfekte etmek için kullanılan ilaçlar nedir acaba. yardımcı olursanız çok sevinirim. teşekkürler.

Selamlar Erol bey,

Salmanızın oluşumundaki malzemelerin cinsini yazarsanız ona göre bazı yol ve yöntemler size sunabiliriz.

Saygılarımla,

Aykut Karabulut

tabiki. kümesin biri balkonda yarısı ahşap tarısı beton. seminde fayans üzerinde ızgaralar vardı. dışarıya doğru iki tane balkon gibi bölme çıkıyor onlarda ahşap. aslında şu linkte aylar önce kışın çektiğim fotoğraflar var o zaman zaylonla kapatmıştım her tarafı şimdi açık tekrar.
yuksek-ucucu-irklar-iran-sirp-vb/sirp-yuksek-ucucularim-t8590.html

merhaba,benim kullandığım ve faydasını gördüğüm ilaç Dezen solüsyon , tavsiye ederim camsile koyup suluk ve yemlik dahil tabandan tavana her yere sıkmalısın yapabilirsen yuvalıklarıda sökebilirsen daha iyi olur ancak hastalıklı kuş veya atlatmış kuşlarada ilaç kullanmalısın ben beravit b12 kullandım faydasını gördüm,geçmiş olsun sağlıcakla kalın( bir ressam ve kuşlar bizimkilere anlatsam inanmaz :haha:yanlış anlamayın sakın burda kuş besleyenlere artık ULVİ demeye başladılarda) :slm:

Selamlar Erol bey,

Teşekkür ederim verdiğiniz bilgiler için, Pürmüz bilirmisiniz bilmiyorum size biraz bu ekipmandan söz edeyim.
İspirto veya piknik tüpü ile çalışan oksijen kaynagındaki gibi ateş çıkaran bir alet, bunu genelde marangozlar kullanırlar, ağacın dayanıklı ve bakterilere karşı korunaklı olması için, bu ekipmandan tedarik edebilirseniz salmanızda demonte olabilecek tüm ekipmanları sökerek salmanızın dört duvarını ve kıyı bucak her yerini bu pürmüz ile yakmanızı isteyeceğim. Salmonella mikrobu ne yazık ki dezenfektan maddeleri ile kolay ölmemektedir. Onları yakarak ancak yok edebilirsiniz. Bu yöntemi uygulama şansınız yok ise yeniden bir salma yapmanızı tavsiye edeceğim. Güvercinlerinize gelince bu mikrobu almış ama iyileşmiş bile olsalar onları salmanızda bulundurmamaya özen göstermelisiniz, ayrıca bulundurmak zorunda kalırsanızda damızlık olarak kullanmamanızı rica edeceğim. Bunun istememdeki neden ise taşıyıcı olma risklerinin olmasıdır. Taşıyıcı olan güvercinlerinin yavrularında kan yolu ile bulaşma olacağından genç veya tüy dökümüne girme aşamalarında ürettiğiniz güvercin ölümlerinde bir artış söz konusu olabilecektir.

Saygılarımla,

Aykut Karabulut

Aykut üstadımın dediği yol biraz zor gibi.Etkili değildir diye birşey söylemiyorum ki haddim de değil.Bence çamaşır suyu iyi bir dezenfektan.Suyla inceltip cam-sil fısfıslarıyla kümesin tabanına duvarlarına salmalara ekipmanlara uygularsak faydalı olur diye düşünüyor. :)

çamaşır suyu ile fıs fıs yapılıp pürmüzle yakabilirseniz tam bir dezenfekte elde etmiş olursunuz.

dezenfekteyle uğraşana kadar 2 tane bıldırcın al yeter.

Selamlar Burak,

Bu bıldırcın konusunu biraz açarmısın hepimiz bu önerinden faydalanalım.

Saygılarımla,

Aykut Karabulut

aykutk' Alıntı:
Selamlar Burak,

Saygılarımla,

Aykut Karabulut

Aykut Bey,
Sizin her konuda yararlı yorumlarınızdan ben de faydalanıyorum. Ancak sağlıklı olamayan yorumlara cevap yetiştirme nezaketinize de sizin adınıza üzülüyorum. İnanın herkes bazı yorumların dikkate alınmaması gerektiğinin farkındadır.O yüzden zamanınızı bu yorumlara cevap yazmakla kaybetmeyin lütfen. Tüm kuşçular camiasının sizin bilgi ve tecrübelerinizden faydalandığına eminim.
Teşekkürler...
Hüeyin Ener

Bıldırcın bocekler ıcın faydalı oluyormus dıe duymustum ben, hatta onun ıcın almıstımda hala kumesımde bır tek bıldırcınım var ama bı faydasını goremedım 1 senedır :D sanırım bu yakınlarda bı aksam kafama eserse kesıp yıcem :D

KaRaCaKMaKLi' Alıntı:
Bıldırcın bocekler ıcın faydalı oluyormus dıe duymustum ben, hatta onun ıcın almıstımda hala kumesımde bır tek bıldırcınım var ama bı faydasını goremedım 1 senedır :D sanırım bu yakınlarda bı aksam kafama eserse kesıp yıcem :D

Hayvan beleşten yemi yiyodur bide böcek bulmaklamı uğraşcak :D

bende bıldırcının böcekleri fln temizlediğini duymuştum

slm insallah hastalıksız bir yıl temen ni ederim ilkönce.Ba kalırsa haftada bir dezenfektan yaparsan kümesini birde arasıra vitamin takviyesi yaparsan kuslarında birsey olmaz.salmonella olması birsey ifade etmez yeterki biraz sabırlı ol vitamin takviyesinde bulun birde kuslarını kümesini temiz tut tek olay temizlik

hakan/MARMARİS

hener' Alıntı:
aykutk' Alıntı:
Selamlar Burak,

Saygılarımla,

Aykut Karabulut

Aykut Bey,
Sizin her konuda yararlı yorumlarınızdan ben de faydalanıyorum. Ancak sağlıklı olamayan yorumlara cevap yetiştirme nezaketinize de sizin adınıza üzülüyorum. İnanın herkes bazı yorumların dikkate alınmaması gerektiğinin farkındadır.O yüzden zamanınızı bu yorumlara cevap yazmakla kaybetmeyin lütfen. Tüm kuşçular camiasının sizin bilgi ve tecrübelerinizden faydalandığına eminim.
Teşekkürler...
Hüeyin Ener
abim dogru söyüyor aykut abi ayrıca yazandaha 16 yaşında ne kadar tecrübesi olabilirki ha söyle mutlaka vardır ama ne kadar .dengeli dengesiz herkeze cevap yazmaya ugraşma be abi sana üzülüyorum yoksa çok önemli deyil benim için abi pürmüz fiyatı nekadardır patlama riski varmı bende bundanalıp tüye girmeden hem hijyen hemde temizlikde kullanmak istiyorum tüy zamanı özellikle denizlide gördüm çok kolaylık saglıyor temizlige bit ufak tüp nekadar kullanılıyor yanisiz kullanıyomusunuz balıkesirdensaygılar.

Selamlar Hüseyin bey,

Teşekkürler beni onure ettiniz yazdıklarınızla, elimden geldiğince ve yaşadıklarımla, yaşanmışlıklarımla güvercinlerin her yerde, herkezin elinde çok daha güzel, sağlıklı imkan ve koşullarda yaşaması, yaşatılabilmesi için bir çaba içinde olmak beni inanın mutlu ediyor. Birde öğrenmenin yaşı yoktur diye düşünüyoum. Bu yüzden bilmediğim bir konuda yazılan ve alternatif gösterilen çözümün hem benim öğrenmem hemde site üyelerininde faydalanması esasına dayanarak sorgulanması forum mantığına göre faydalı olabilir.
Selamlar Ersun bey, benim 4 yıl önce başımdan geçen salmonella rahatsızlığı sırasında marangoz arkadaşımdan alarak kullandığım bir ekipman, Allaha şükür daha sonra böyle bir olay ile karşılaşmadığım için kullanmadım. Kullanımı kolay ve basit, benim kullandığım piknik tüpü ile çalışıyordu, piknik tüpüne bağlanabilen apareti ve yaklaşık 2 metre uzunluğunda bir hortumu vardı. Sizinde dediğiniz gibi belli dönemler kullanılmasında fayda var sanırım, bu gün yapı market veya marangozlardan bu ekipmanın fiyatı konusunda bir araştırma yaparak size bilgi vermeceğim.

Saygılarımla,

Aykut Karabulut

Bende var, kümes için değil ama hortumları falan ısıtıp bırlestırmek ıcın kullanıyorum, çok pahalı bişey değil en fazla 10 lıradır, kucuk tuple calısıyor, gercı ıstersenız dogal gaz hattına baglayın farketmez :D bırde uzun sure gıder hemen bıtmez merak etmeyin.

hekese yardımlar için teşekkür ederim aslında her haftasonu kümesi öyle bir temizliyordumki.sadece içerde biriken kanat pulları ve tozları için bile elektrikli süpürge almıştım.vitaminler de aynen veriliyordu. vitamix terramycın ve daha bir çok vitamin kullanıyorum. ama daha önce kuşlarım hiç salgına yakalanmamıştı. olaydan sonra bir bilgi toplama süreci yaşadım kireç diyenler çamaşır suyu diyenler falan filan. hepsinin bir faydası olduğuna eminim tabi. her yaz başı aşı yaptırmak gerekiyor. ölenlerin hepsi aşısız olanlardı. bu arada bi ressam ve kuşlar diyen arkadaş için? bilmem inceledinmi ama picassonun daha 1890 ların sonlarında atolyesinin üzerinde aşağı yukarı 100 e yakın kuş beslediği biliniyor keza matisse

loutremonty' Alıntı:
salmonella ve diğer salgın hastalıklardan sonra kümesi dezenfekte etmek için kullanılan ilaçlar nedir acaba. yardımcı olursanız çok sevinirim. teşekkürler.

Salmonella kaynaklı kanat tutulması hastalığını kümesimden bir türlü def edemedim.Bu hastalık cok tehlikeli, kesinlikle kanadı tutuk, urlu, yumurtasından yavru cıkmayan veya erken safhada yavru ölümleri.Kümes temizliğinin yanı sıra bu kuşlarında salmadan ayırmalısın sağlıklı bir kümes için.Aykut beyin dediklerine katılıyorum, pürmüz en etkili dezenfekte yöntemidir, bunun haricinde piyasada satılan dezen ilaçları var.Ben yer darlığından kanadı tutuk kuşları ayıramıyorum, temizliğe dikkat etsemde , kuşların bir kısmına hastalık bulaşıyor.

neredeyse bakteri ve viruslerin tamami camasir suyunun icerisindeki hipoklorite duyarlidir yani dayaniksizdir. kumesini ayda bir kez ozellikle yaz aylarinda su ile karistirip sıkarak temizlerseniz suluk ve yemlikler dahil hastalık kümese pek uğramaz inş

Bana pazardan aldığım kuşlardan hastalık bulaştı, başta kuşların çoğunda kusma ve ishal baş göstermişti. Vitaminlerine ve yemlerine dikkat ettiğimden neyse ki salgın şeklinde fazla etkili olmadı, sadece bir tanesinde halsizlik ve denge kaybı vardı, ona da antibiyotik tedavisi uyguluyorum. İki tanesinde kanat tutulması yerine topallama mevcut, onlara da ayrı tedavi uyguluyorum. Bir daha pazardan kuş almak mı asla, kümesde taban ızgarası kullanıyorum periyodik temizliğe de mutlaka dikkat etmek gerek.

bu tür hastalıklar için en güzeli aşı geri kalanı geçici gündelik çözümler eğer temin edebilirseniz chevita ' nın aşılarını tavsiye ederim

chevita ' nın aşılarını tavsiye ederim en güzel korunma yolu kuşlara aşı yapmaktan geçer Chevivac P200 ve Chevivac S önerilen aşılardır ama malesef ülkemizde bu ilaçların temini oldukça zor hatta yok denebilecek kadar az

sultan sencer' Alıntı:
chevita ' nın aşılarını tavsiye ederim en güzel korunma yolu kuşlara aşı yapmaktan geçer Chevivac P200 ve Chevivac S önerilen aşılardır ama malesef ülkemizde bu ilaçların temini oldukça zor hatta yok denebilecek kadar az
pürmüz ile yakma .

ithal dezenfekte ürünler

ya da zefiran ile oksijenli su karışımı

çamaşır suyu da tabanı yıkamada fayda sağlamaktadır.

Re: SALGIN SONRASI KÜMES DEZENFEKTE

pürmüz ile yakma .

ithal dezenfekte ürünler

ya da zefiran ile oksijenli su karışımı

çamaşır suyu da tabanı yıkamada fayda sağlamaktadır

Ekli dosyalar

• PÜRMÜZ ŞALÜMA.webp
    PÜRMÜZ ŞALÜMA.webp
    8.7 KB · Görüntüleme: 1,019
Geri