Sallabaş hastalıgı (kesinlikle bakmanızı tavsiye ederim)

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

gepsalma

Üye
Katılım
5 Kas 2012
Mesajlar
99
Tepkime puanı
1
Yaş
34
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
hasan bahadır
Meslek
hemsir
Şehir
Konya
İlgi Alanı
Kediler
Arkadaslar foruma yenı uye oldum
sız arkdasların bu konu hakkında aydınlatmak için. Birçok okudugum kadarıyla herkes kulaktan duyma uygulamaları yapmıs kımı dogru kımısı yanlıs.. Ben 14 senedır guvercın beslıyorum suandada hemsıreyım. Kafamı karıstıran noktalarda doktorlardanda yardım aldım. dönelım işin aslına

sallabaş hastalığı dört nedenden meydana gelır

1-paramixo denılen vırus
2-salmonella denılen bakterı
3-vitamın yetersızlıgı
4-kusu yuvada herhangı bır yerde sıkısıp hareketsız kalması

peki ne yapmalıyız..

öncelıklle paramixo isimli virüs yaptı ise bu hastalıgı sadece semptomatık tedavı yaparsınız yanı boynu ıyılesse bıle bu vırus sureklı kusta duracagı için yavrusunada aktarır (yumurta/yavru almayınız).

salmonella isimli bakteri yaptıysa tamamen kurtarma imkanınız var.

Bir diş sarımsagı kusumuza tok karınına verecegız.Bunun nedenı sarımsak bagısıklıgı guclendırır kan dolasımını hızlandırdıgı için mikrop un atılımını hızlandıracak ve verecegımız hapın kandakı etkısınıde artırıyor işi tuhaf kısmı.
Hastalıga yakalanan kusumuzu Enfazla 3 gun gecmeden mudahale edersek ıyılesme oranı o kadar hızlanır.
Eptantoin sara hastalarında kasılmaları azaltmak için kullanılan bir ilactır. Bu ılaç guvercındekı boyun kasılmasını gıderır ve normal hale çevirir, ama etkenı yok etmez. Arkadaslarımız mıkrobu tamamen ortadan kaldırdı gibi yanlış bir kanıya varıyorlar!

--- message by moderator ---
Uyarı!
Fenitoin sodyum içerikli (epilepsi sara); epdantoin, epanutin, epitoin vs. gibi tehlikeli ilaçlar kuşlarınıza ilk vereceğiniz ilaçlar olmasın ve bunları etkileşebileceğinden başka ilaçlarla karma etmeyiniz! Öncelikle enfeksiyon uygun antibiyotik ve gerekli diğer ilaçlarıyla birlikte tedavi edilmelidir. İmkan varsa kanatlı uzmanı (ve hayvanların yaşam/refah vs. haklarını ihlal etmeyen) bir veteriner hekimden yardım alınız. Daha sonra gerek kalırsa yine uzman hekime danışarak, uygun zaman ve dozaj ayarlanabilir. * Kuşlara kullanımı ve sonucu tehlikeli olabilecek uygulamalar yapmayınız! Yanlış veya eksik ilaç, teşhis veya tehlikeli ürün/yada tehlikeli tedavi önerilerinde bulunmayınız!
Uyarı! Yanlış veya eksik ilaç, teşhis veya tehlikeli ürün/yada tehlikeli tedavi önerilerinde bulunmayınız! Bu tarz tehlikeli öneriler, yanlış dozajlamalar ve bilimsel/tıbbi dayanağı olmayan hayvan haklarını ihlal eden teşvik edici çeşitli uygunsuz mesajlar (suç ve ceza kapsamına girebilmektedir). Gereği yapılmıştır, tekrarlanmasın! Bu gibi sakıncalı mesajları gördüğünüz yerde rapor edip gereğinin yapılmasını talep edebilirsiniz! Mümkünse uygun tedavi için kanatlı uzmanı (ve hayvanların yaşam/refah vs. haklarını ihlal etmeyen) bir veteriner hekime danışınız, herhangi bir uygun laboratuvarda dışkıya önceden tahlil yaptırınız.
--- message by moderator ---


Aradan 2-3 saat gıbı bır sure sonra kus tamamen ılac ve sarımsagın etkısını gorur durumda olacak.

1- hergun bır dıs sarımsak, vitamın ve panteramısın verecegız.

2- sallabas varsa bakterıden vıtamın eksıklıgı ve yuvada sıkısmaktan olmustur. boynuna masaj yapın.EN ONEMLISI HASTA KUSU ESINDEN AYIRMAYACAK SEKILDE AYRI YERE KOYUN CUNKU ESINDEN AYRILIRSA STRES YAPAR HASTALIK VURUR GIDER HIC KURTARAMAZSINIZ.

Ben kuslarımın yuzde 90 kurtardım bu sekılde ama sağlıklı kuşların asısını yaptırısanız ıyı olur. hasta kuşlara aşı yapılmaz!

Anlatacagım bu kadar arkdaslar sallabas hastalıgı konusunda kulaktan duyma laflarla hareket edersınız emegınıze yazık olur.
 
BU BİLGİLER ; SİTEMİZDE MEVCUT 0LSA DA ; EMEĞİNE SAĞLIK .

ARAMIZA HOŞ GELDİN..

SONUÇ OLARAK ÖZETİ VEBA VE SALMONELLA AŞISI GÜNÜMÜZDE ŞART OLDU.!
 
ASIL OLAN İSE KUSCU OLACAKLARIN VE KUSCULARIN YAPMASI GEREKEN EN ÖNEMLİ KONU BURALARDA ÇARE ARAMAKDAN ZİYADE KUSLARINI HASTALANDIRMAMANIN YOLLARINI ÖGRENMELİLER VE UYGULAMALILAR

HAVADAN GELEN VİRAL HASTALIKLAR HARİCİNDE HASTALIGI KÜMESİNE KUSCU BİRAZDA DEGİL GENELDE KENDİSİ GETİRİR

SAYGILAR
 
:evet: HIJYEN VE TEMİZLİK :evet:
 
Virüsten korumak için: kuşlarımızın hasta olmadan daha önceden aşılanması gerekir.
Bakterilerden korunmak için ise: Kümeslerimize her türlü haşeratın girmesini engellemeli ve iyi havalanmasını sağlamalıyız;
Kuşlarımızın dışkıları ile temasını mümkün olduğu kadar kesmeli, suluklarını her gün dezenfekte eden temizlik malzemeleri ile temizlemeli ve sularını sık sık tazelemeli, yemlerini dışkılarının bulaşmayacağı yemliklerde vermeliyiz;
Yem, vitamin ve mineral açısından ihtiyaçlarını karşılamalıyız;
Kümeslerimize kesinlikle yabani kuş ve hatta yabancı kuş sokmamalıyız;
Kuşlarımıza yeterli yaşam alanları sağlamalıyız;
Her zaman ilgilenmeli ve bir sorun farkedildiğinde en kısa zamanda ve doğru müdahelelerde bulunmalıyız.

Sallabaşın tedavisi için arkadaşın uygunsuz önerilerini ben uygulayamam!

Belirtilen ilaç tedavisine ek olarak önerilen bazıları belki doğru bir tedavi yöntemidir ancak ben bir uzman veteriner hekimin bu tedaviyi önereceğine emin değilim!

Ben her zaman hastalanan bir kuşa ilaç tedavisi yapılmasından yanayım. Sarımsağın doğal bir antibiyotik olduğunu söylerler doğrudur. Ancak ben kuşlarımda bir problem gördüğümde öncelikle problemin ne olduğunu anlamaya çalışırım. Tespit edemez isem bu sitedeki tecrübeli arkadaşlardan yardım isterim. Sorun veya hastalığın ne olduğu doğru tespit edilirse doğru ilaç tedavisi çoğu kez olumlu sonuç verir. Yeterki zamanında ve doğru müdahele edelim.
Hastalıksız kümesler dilerim.
 
tabbıkı tıtreme kalır ama ucmaz dıye bır kanaat yok
 
herkes kümesi temizle falan diyor ben 5 tane mardin aldım 4 ü sonradan sallabaş oldu. Aynı kümeste 3 yıldır duran kuş sallabaş olmuyor.Şimdi kümesi temizlememe gerek varmı
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri
Üst