SALLABAŞ KUŞ

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan cenk1905
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 13
  • Görüntüleme Görüntüleme 2K

cenk1905

Üye
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
Cenk Taş
Meslek
Mobilya
İlgi Alanı
Kuşlar
Arkadaşlar merhaba...Forumda ve diğer web sitelerde yaptığım araştırmalardan edindiğim bilgilere göre,sallabaş kuşun iyileştirilse bile hayatına salmonella taşıyıcısı olarak devam ettiği sonucuna ulaştım bu demek oluyorki bu hastalığa yakalanan bir kuş hastalığı atlatsa bile taşıyıcı olarak kaldığından hastalık kalıtsal olarak yavrulardada baş gösteriyor.Bende bir tane hünkari erkek var,oldukça sağlıklı,güçlü,yapılı ve sağlam bir bünyeye sahip,bundan 2 hafta önce kadar kuşun sallabaş hastalığına girer gibi olduğunu gördüm,hastalığa tam olarak yakalanmadı,çok hafif belirtiler gördüm kısa zamandada belirtilerde gerileme oldu,hünkari şu an çok iyi durumda,acaba bu önceden kalma bi hastalığın nüksümüdür,bu ara kümesimde 3 tane yavru ağır sallabaş oldu,bunları ayırdım çaresine bakacağım,hünkaridende yavru almazsam başka yavru baktırsam onada bulaştırırmı?şu anda hünkari normal görünüyor..

Sallabas Bulaşıcı DegiLdir. Aynı Zamanda Kuş bakteri Kaynaklıysa Şu ilaçlar işini görür;panteremasin ile baytrille;
panteramasini gunde2 cc. damlattım 1o gun(bu ilaç cam şişede olup şırınga ile 2 cc. cekilecek)
baytril i gunde 2 damla 1o gün
Virüs kaynaklı ise İşine yaramaz.

Merhabalar bende bir dişi boz var 8 sene evvel sallabaş olmuştu atlattı ben kuşlara ara verdiğimde bir arkadaşıma vermiştim arkadaşım da yavrusunu aldı şuan kuş bende hala yavrusunu alıyorum ama yavrularda sallabaş görmedim.

hurafe onlar sallabas hastalıgı bulasıcı degıldır her kafadan bır ses cıkıyo hıc bıse olmz takır takır yavru al kusundan vıtamın mıneral eksıklıgınden kaynaklanıyo bu hstalık gerısı hıkaye

evicap 100 cc veya 200 cc ve selenyum-6 haplarını eczaneden alın. selenyum hapını 4-5 kırıp verin. evicap-100 cc ise balık hapı gibi yumuşak kapsül. bu yumuşak kapsülleride yutturun kuşunuza. bakın 2.gün kuşlarınız yem ve su içmeyenler nasıl yem ve su içmeye başlayacaklar. 3 adet dişikuşum enseye girdiklerinde keyifleri kaçmıştı. yem ve sudan uzaklaşmışlardı. bu sitede bir üniversitenin araştırma yazısını okuduğumda e vitamini ve selenyum un kuşlarda noksanlaştığında hastalığa yakalandıklarını okumuştum. hatta resimlerinide yayınlamışlardı. ölmek üzere yatan ağır hasta kuşu bu rada söylediğim vitaminleri vererek düzeltmişler.bence denemekte fayda var. ecicap 100 cc adlı ilaç 30 adet var. 6.50 tl. selenyum-6 veya celenyum-06 gibi bir ilaç.şişede 100 adet var. buda 10 küsur Tl. hastalıksız bol yavrular dilerim.birde arada eczaneden ucuz yollu bebeklere veya çocuklara verilen vitamin şurubu alıp sularına 1 tatlı kaşığı katıyorum.suyu çalkalayıp veriyorum. arada da sularına toz şeker ve bal veya pekmez veriyorum.

metkor1961' Alıntı:
evicap 100 cc veya 200 cc ve selenyum-6 haplarını eczaneden alın. selenyum hapını 4-5 kırıp verin. evicap-100 cc ise balık hapı gibi yumuşak kapsül. bu yumuşak kapsülleride yutturun kuşunuza. bakın 2.gün kuşlarınız yem ve su içmeyenler nasıl yem ve su içmeye başlayacaklar. 3 adet dişikuşum enseye girdiklerinde keyifleri kaçmıştı. yem ve sudan uzaklaşmışlardı. bu sitede bir üniversitenin araştırma yazısını okuduğumda e vitamini ve selenyum un kuşlarda noksanlaştığında hastalığa yakalandıklarını okumuştum. hatta resimlerinide yayınlamışlardı. ölmek üzere yatan ağır hasta kuşu bu rada söylediğim vitaminleri vererek düzeltmişler.bence denemekte fayda var. ecicap 100 cc adlı ilaç 30 adet var. 6.50 tl. selenyum-6 veya celenyum-06 gibi bir ilaç.şişede 100 adet var. buda 10 küsur Tl. hastalıksız bol yavrular dilerim.birde arada eczaneden ucuz yollu bebeklere veya çocuklara verilen vitamin şurubu alıp sularına 1 tatlı kaşığı katıyorum.suyu çalkalayıp veriyorum. arada da sularına toz şeker ve bal veya pekmez veriyorum.
tavsiyelerin için sağol arkadaşım bunları deniyeceğim.sallabaş bulaşıcı değil derken benim dikkatimi şu çekti,salabaş oldumu birkaçtane kuş birden aynı anda oluyo bunu neye bağlayabiliriz peki

bende sarı saya yakalandı hastalıga taşıyıcı kafa titremesi oluyordu yeme gaga vuramıyordu 1,5 aydır mama pmpası ile bakıyorum hala yaşıyor hafada hafif titreme devam ediyor diger kuşların yanına koymaya cesaret edemiyorum hala yem yemede güclük çekiyor ne yapsam diye düşünüyorum arada erkek oldugu için ötüyor

arkadaşlar manisa dan çok sevdiğim çok eski kuşçu ve hala da kaliteli kuş besliyen bir arkadaşım Manisa da Sallabaş hastalığı için MEGAPAR veteriner ilacını kullandıklarını iyi sonuçlar aldıklarını söyledi. yalnızca bu hapı verirken çok ufak bir parça verilmesini söyledi.büyük parça verildiğinde kuşu kaybedebilirsiniz diye de ikaz etti.Veteriner hekim dostlarınız varsa bu MEGAPAR isimli ilacı sormanızı bilgi almanızı istirham ediyorum. Benim kümesimde Allah a çok şükür bu gibi hastalık yok.Ben kuşlarıma evicap 100 ve selenyum-06 veriyorum haftada bir. çocuk vitamin şurubu veriyorum sularına koyuyorum.2-3 günde bir. adaçayı-kekik-mersin yaprağı-karanfil demleyip 1 kğ suluğa 1 1 bardak sularına katıyorum.sizlerde deneyin zararını görmez kuşlarınız.

MEGAPAR

Oral Tablet
Veteriner Antihelmintik

BİLEŞİMİ
1 tablet’de 600 mg Oksiklozanid ve 300 mg Levamizol Hidroklorür içerir.

FARMAKOLOJİK ÖZELLİKLERİ
Megapar Oral Tablet, sığır ve koyunlarda karaciğer kelebekleri, gastrointestinal nematodlar ve akciğer kıl kurtları ile mücadelede kullanılan, geniş spektrumlu antihelmintik kombinasyondur.
Oksiklozanid, salisilanid türevi bir antihelmintik olup, parazitlerde oksidatif fosforilasyon kenetini kırarak etkili olur. Oral yolla uygulama sonrası sindirim kanalından büyük ölçüde emilir. Karaciğer, böbrek ve bağırsaklarda yüksek yoğunluklara ulaşır. Glukronid bileşiği halinde safra yolu ile vücuttan atılır.
Levamizol, imidazotiazol türevi bir antihelmintik olup, özellikle mide-bağırsak ve akciğerlerde bulunan nematodlara etkili bir antihelmintiktir. Etki şekli pirantele benzer; helmintlerin kasları ve gangliyonlarının sürekli uyarılması sonucu spastik felce neden olur. Fumarat redüktaz enzimi etkinliğini engeller. Oral yolla uygulama sonrası sindirim kanalından hızla emilerek 1-2 saat içinde en yüksek plazma yoğunluğuna ulaşır ve tüm vücut kesimlerine dağılır. İdrar ve dışkı yoluyla vücuttan atılır.

KULLANIM YERİ/ENDİKASYONLAR
Megapar Oral Tablet, geniş etki spektrumlu olup, sığır ve koyunlarda gastrointestinal nematodlar, akciğer kıl kurtları ile karaciğer kelebeklerinin ergin şekillerinin mücadelesi ve kontrolünde kullanılır.

KULLANIM ŞEKLİ VE DOZU
Veteriner hekim tarafından başka bir şekilde tavsiye edilmediği takdirde,
Farmakolojik doz: Oksiklozanid 15-20 mg/kg, Levamizol 7,5 mg/kg canlı ağırlık dozda oral yolla kullanılır.
Pratik doz: 1 tablet/40 kg canlı ağırlık
Kuzu 1/2 tablet
Koyun 1 tablet
Dana 3-4 tablet
Sığır 5 tablet

TİCARİ TAKDİM ŞEKLİ
10 adet tablet içeren blister ambalajda/kutulu olarak takdim edilmiştir

sallabaş kesinlikle vitaminsizliklen ve açlıktan oluyor, daha doğrusu ben buna inanıyorum . birden fazla kuşun aynı zamanda sallabaş olmasının sebebide bana göre aynı zaman ve süre içinde aç, vitaminsiz kalmalarıdır . ben kuşlarımı 1 hafta kümesten dışarı çıkarmadım tadilat var diye kuşların yemini eksikte etmedim fakat vitamin olmadğından çakmaklım sallabaş oldu . hastalığın başında yakaladım biraz pompayla besledm önünden vitamini eksik etmedim şuan düzeliyor ama bakımsız kalınca gene olucaktır eminim . bence bu olay bünyesi zayıf kuşlarda oluyor .

cenk1905' Alıntı:
metkor1961' Alıntı:
tavsiyelerin için sağol arkadaşım bunları deniyeceğim.sallabaş bulaşıcı değil derken benim dikkatimi şu çekti,salabaş oldumu birkaçtane kuş birden aynı anda oluyo bunu neye bağlayabiliriz peki
abi belkide aynı sürede aç, vitaminsiz kaldığından oluyordur . mantıklı değilmi ? bence öyle yani.

arkadaşlar ben memur emeklisi bir güvercin severim. hiç bir ilaç firması ile herhangi bir işim gücüm bağlantım yok. kendisine güvendiğim inandığım bir arkadaşımın söylediklerini sizinle paylaşmak istiyorum. Sallabaş hastalığına sebep olanın bir iç parazitin olduğunu, bu içparazitinde ( solucan, kurt)kuşun beynine yerleştiğini, bunun sonucunda da sallabaş olduğunu söyledi. şimdi benim bu içparazitin bu hastalığa sebep olabileceğine benim aklıma yatmakta.Mesela kasaptan kuzu kelle aldığımda kuzu burnundan çok kereler kurt düştüğünü, beynin omir ilik kısmından kurt çıkardığımı çok iyi bilirim. bu iç parazitin taşıyıcısınında sineklerde olabileceğine inanmaktayım.bu işin asıl danışılacak olan mercilerde veteriner hekimler ile Üniversitelerimizin veterinerlik Fak. olduğuna inanıyorum.Bu birimleri bu konu hakkında çalışmaya nasıl teşvik edebiliriz bu konuda biraz fikir alış verişi yapsak bence çok iyi olabileceği kanısındayım.Hastalıksız bol yavrular dilerim.

beyler ben kuşlarımı kesinlikle aç bırakmam vitamin mineral gibi ihtiyaçlarınıda gideriyorum görüşleriniz için teşekkür ederim hastalık güvercin vebası idi yani bulaşıcı sallabaş bi tür virüsün neden olduğu bi hastalık maelesef dışarıan getridiğim bi kuşun neden olduğunu farkettim bazı kuşlarımı kaybettim kalan kaldı biraz daha kuşlarımı yeniledim şu an bi sorunum yok görüşlerinizi paylaştığınız için hepinize ayrı ayrı teşekkür ederim

yani bu sizin zannettiğiniz gibi bi sallabaş değildi öyle olsa neyse iyileşme umududa var Güvercin Vebası (Paramyxovirusus) olarak biliniyor aşırıcı derece bulaşıcı ve çok dejeneratif bi hastalık yani yurtdışında bile tedavisinin olmadığını söylüyolar ben son çare olarak strepromisin isimli bi iğne vurdum zaten hasta olanların hepsi ya sallabaş yada titrebaştı hepsinide kaybettim,Kümesin içindeki eski yuvaklıkları yaktım kümesin içini dışını yoğun bi dezenfekte işleminden geçirdim hastalıktan geriye 3 çift kuşum kaldı malesef benim için en değerli olanları gitti ama şu an yeni kuşlar ediniyorum

Geri