Sallabaş.. lütfen konuyu silmeyin ayrı!!!

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan polllat
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 21
  • Görüntüleme Görüntüleme 6K

polllat

Üye
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
sinan öztekin
Meslek
öğrenci
İlgi Alanı
Kemirgenler
Arkadaşlar bu gün bi sabuni yakaladım kuş sallabaş... Ama hastalık bayağı ilerlemiş yani kafa artık dönmeye başlamış ve normal uçuyo inerken aynı kafası gibi kendiside dönüp düşüyor...
Kuşu iyileştirmek istiyorum. Ama biliyorum bu durumda boyun kanatılır ama ben yapamam onu varsa kesin çözüm olarak bi ilaç tedavisi var mı???
Yönetici abilerim bana kızacak bu konu zaten var diye ama o konuları okudum kesin bi ilaç tedavisi göremedim sadece birkaç arkadaş tartışmış boyun kanatma hakkında...
Ben varsa kesin çözüm arıyorum. P.tesi veya salı veterinere görüreceğim ama doğruyu söylemek gerekirse bu veteriner pek iyi değil çünkü başka hastalıklardan dolayı diğer kuşlarımıda götürdüm ama bana hiç doğru düzgün yardımcı olamadı bunda da olabileceğini hiç sanmıyorum...
Bu yüzden gerçekten deneyipte kesin çözümü olan arkadaşların yardımlarını bekliyorum...

SİNAN ÖZTEKİN

kuşu ayrı bir yere koy o büyük ihtimal dışarda kaldıgında kafa cevirmiştir sana geldiğinde cok acsa eger öyleyse tek bir yere koy kademe kademe kanat ve kuyruk teleklerini cek ve iyi yemle besle yemide derince deviremiyeceği bir canağa koy eger o şekildede yiyemiyorsa sen yedir. fakat dışarda kalmadan değilde sahibi benden gitsinde kime giderse gitsin demiş gibi hayvan kilosu yerinde ve sallabaşlık hariç sağlıklıysa hemen imha et derim ugraşıp kendi kuşlarına bulaştırma sonra daha fazla üzülürsün.

tengelli' Alıntı:
kuşu ayrı bir yere koy o büyük ihtimal dışarda kaldıgında kafa cevirmiştir sana geldiğinde cok acsa eger öyleyse tek bir yere koy kademe kademe kanat ve kuyruk teleklerini cek ve iyi yemle besle yemide derince deviremiyeceği bir canağa koy eger o şekildede yiyemiyorsa sen yedir. fakat dışarda kalmadan değilde sahibi benden gitsinde kime giderse gitsin demiş gibi hayvan kilosu yerinde ve sallabaşlık hariç sağlıklıysa hemen imha et derim ugraşıp kendi kuşlarına bulaştırma sonra daha fazla üzülürsün.

Kuşu ayırdım diğer kuşlarımın yanına hiç koymadım... Yemide derin bi kaba çok koydum yiyebiliyor... Ama kanat ve kuyruklarının neden çekeceğimi anlamadım... Birde kuşun kilosu falan yerinde maaşallah çokda güzel sadece kafası dönüyor... Kuşu iyileştirmekte kararlıyım bile bile ölmesine izin veremem... O kuşu dışarıya atan gibi olamam...

vücut telekleri yenilerken taze kan üretsin diye ha ben keser keser akıtırım diyorsan o zaman sorun yok cekme arada bir kes ki vücur yeni taze kan üretsin.

merhaba kenan beye katılıyorum çünkü hasta kuş tedavi süresini aşıp aşmadığını bilmiyorsun senin yuvanda olsa durgunluk,isal ,denge bozukluğunu farkedersin ancak kuş kafayı çevirmiş zaten sahibi ilaç kullanmışmı bilmiyorsun sen risk alıyorsun bence inşallah üzülmezsin,bu kuş benim olsa hemen boyun tüylerini yolardım bir hafta sonra çıkan kanlı tüyleri yavaş yavaş yolarak kan akışı sağlayarak boynu düzeltirdim, :slm:

Abilerim kuşu veterinere götürdüm. Bir tane B vitamini verdi. 15 gün kullan sonra ona göre bi iğne yapalım dedi. VE ilacı daha 1 haftadır kullanıyorum. maaşallah kuş bayağı fark etti, yani artık kafasını fazla çevirmez oldu, yemini kendisiyiyebiliyor. Hemde hemen hemen tam isabet. Birde kanadını falan çekiyim mi yada boyun tüylerini diye sordum? Onlar kaynana uydurması dedi bana. Sen boşver dediklerimi yap kuşun inşallah düzelir dedi...

polllat' Alıntı:
Abilerim kuşu veterinere götürdüm. Bir tane B vitamini verdi. 15 gün kullan sonra ona göre bi iğne yapalım dedi. VE ilacı daha 1 haftadır kullanıyorum. maaşallah kuş bayağı fark etti, yani artık kafasını fazla çevirmez oldu, yemini kendisiyiyebiliyor. Hemde hemen hemen tam isabet. Birde kanadını falan çekiyim mi yada boyun tüylerini diye sordum? Onlar kaynana uydurması dedi bana. Sen boşver dediklerimi yap kuşun inşallah düzelir dedi...
en iyisini yapmışsın tebrik ederim inşallah düzelir kuşun (:

FeRoO

işallah düzelir :=) kaynan usulü güzel sor bakalım okudugu okulda o veterineter yani baytara kaç tane kanatlı hayvanlarla ilgili dersi var.

Merhaba arkadaşlar benim bildiğim sallabaş hastalıgı genelde yuksek ateşten oldugu boyun damarlarındakı kanın pıhtılaşmasından dolayı düzeltiğim kuş cok oldu ama boyun keserek yada jilet atarak değil E vitamini doğru (Dodeks)
Yeni başlıyor ise (salmonella tap ve berovit B kullanıyordum) buz tedavisi gecici olarak kuşun kafası cevırmesınıde engellemektedir vücud direncini artdırman ve atesi düşürmen gerekiyor (Geosol mesela) zaten verdiğin vitaminler kuşu tüye sokacaktır ama tam anlamıyla düzelen görmedim yerde belki anlamzsın ama havada ucarken yada ınerken eserın ızını gorursunuz yaptıgı haraketlerden

Paylaşmak istedim yardımcı olur inşallah

cimbom77' Alıntı:
polllat' Alıntı:
en iyisini yapmışsın tebrik ederim inşallah düzelir kuşun (:

FeRoO

saol abi kuş iyileşsinde gerisi önemli değil...

tengelli' Alıntı:
işallah düzelir :=) kaynan usulü güzel sor bakalım okudugu okulda o veterineter yani baytara kaç tane kanatlı hayvanlarla ilgili dersi var.

tamam abi :D 29 unda tekrar götüreceğim kuşu o zaman sorarım bakalım ne diyecek... :p

Arkadaşlar kuşun durumu şu anda bu... normal dururken hiç birşeyi yok... Sadece evde bazen deniyorum düzeldimi diye uçunca dönüyo... acaba hastalık geçtimi? böyle kalır mı hep? Birde bu kuşu eşlendirsem yavrular hasta mı çıkar şimdi?

Ekli dosyalar

• Görüntü011.webp
    Görüntü011.webp
    111.1 KB · Görüntüleme: 2,029
  • Görüntü010.webp
    Görüntü010.webp
    94 KB · Görüntüleme: 1,970
  • Görüntü008.jpg
    Görüntü008.jpg
    1.7 MB · Görüntüleme: 1,675
Güzelim benim :S

Ekli dosyalar

• Görüntü007.webp
    Görüntü007.webp
    60 KB · Görüntüleme: 1,967
  • Görüntü006.webp
    Görüntü006.webp
    58.2 KB · Görüntüleme: 1,917
  • Görüntü000.webp
    Görüntü000.webp
    92.9 KB · Görüntüleme: 1,956
Kuş hakkındaki yorumlarınızı bekliyorum...

slm arkadaslar banada bı kuscu abı onerdı sallabas kus ıcın kulaklarına hergun bır damla safalkol damlat dedı paylasmak ıstedım ıcınızde deneyen varmı dıe

Öncelikle selam..
Kusu daha düzgün bi yerde beslesen daha iyi olur diye düşünüyorum..Selede kuş beslenmez.

Napıyım kuşların içine boşlasam hstalık bulaştırır. Biraz daha idare etsinde kuşların içine salarım...

polllat senin bu kuşun o sallabaşken denge bozukluğu yaşıyormuydu.mesela ayağını gagasını kaşımaya çalışırken zorlanıyomuydu.mesela yürürken sağ sol yalpalıyarak durunca boynunu geriye çekip oturur şekildemiydi.

ale_mci' Alıntı:
polllat senin bu kuşun o sallabaşken denge bozukluğu yaşıyormuydu.mesela ayağını gagasını kaşımaya çalışırken zorlanıyomuydu.mesela yürürken sağ sol yalpalıyarak durunca boynunu geriye çekip oturur şekildemiydi.

evet. Mesela ani bi hareket yapmaya çalışsa yere düşüyordu. Ama maaşallah düzeldi...

arkadaşlar kesin tedavisi var ama değecek kuşa ilaç pahalı ama ilerde başıma fazlası gelir dersen bulunsun dersen onu bilmem ben iki kuşumu düzelttim şimdi mermi gibiler ivomek-f insülin iğnesiyle 0.5milim boynunu düz tutup ensesinden deri arasına yapıyoruz bu ilac boynun düz durmasını sağlıyor 8 gün sonra aynı miktarda Maxivit-sel aynı şekilde enseden vuruyoruz 8gün sonrada temiz bir dikiş iğnesi yardımıyla iğne yaptığımız yerin etrafına 5-6 adet delik açıyoruz çünkü orada pis kan toplanıyor kuş zaten ilk iğneden sonra düzelmeye başlıyor farkedersiniz idaha boynunu hayatta çevirmiyor İVOMEC-F adlı ilactan kuşun ağzına 2 damla verdiğin zaman şırınga ile kuştaki iç parazitleri yok ediyor bu esnada kuş baygınlık geçirebilir önemli değil kendine gelir boyun derisine 1damla kanay altlarına 1er damla kuyruk altınada 1damla sürun elinizle yedirin ovalayın o hayvana bir yıl dış parazit bulaşmaz at sineğide dahil
aslında ilaç çok güzel çok işe yarıyor bulundurmak lazım ivomec-f 53,50 tl maxivit-sel 15 tl

mrb öncelikle sallbaş düzelmesi zor bi hastalıktır ama mrk etme diger kuşlara buluşmaz bnde bi akbaş bişi var sallbaş çok ii bi dişi 5 sendir bnde hiç bi kuşa blşmadı yumrtluyor kuş diger ark katılıyorum tüylerini kısım kısım çek taze kan üretsin

stres , vitamin - mineral eksikliği ,nden.. sallabaş ise bulaşmıyor. salmonella ' dan kafa dönmüş ise , bulaşıyor.

Geri