sallabaş salmonella insana bulaşır mı?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan dnzDNZ
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 4
  • Görüntüleme Görüntüleme 16K
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

dnzDNZ

Üye
Katılım
24 Şub 2011
Mesajlar
2
Tepkime puanı
0
Yaş
39
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
deniz şadırvan
Meslek
öğretmen
İlgi Alanı
Seçiniz
merhaba ben yaklaşık 5 gün önce sokakta hasta sanırım yavru olan bir güvercin buldum.üşümüş ve aç olacağını düşünerek eve alıp onu besledim ısıttım.kendine geldi ancak forumunuzdan takip ettiğime göre bu hayvan sallabaş hastalığına yakalanmış sanırım.hep kendi etrafında dönüyor uçamıyor yem yiyemiyor başını arkaya kadar çevirip duruyor.sorum ise sitenizde yazan ilaçları alıp versem iileşip uçup gidermi ona bu şekilde evde fazla bakamam çünkü.ikincisi bu hastalığın internette yaptığım araştırmalardan salmonella adında olduğunu ve insana bulaşabileceğini okudum.bu hastalık bana ve evde beslediğim muhabbet kuşuma bulaşırmı?yardımlarınız için çok teşekkürler...
 
Selamlar,

Evet salmonella'nın insanlarada bulaşan formasyonları var.. bunu biliyorum. ama kuşunuza bulaşma ihtimali daha yüksek olduğu varsayımındayım... mümkün olduğunca el temasında bulunmazsanız ve her temastan sonra ellerinizi yıkarsanız önlem almış olursunuz... güvercinin düzelme ihtimali biraz zayıf gözüküyor, başı dönüyorsa biraz zor... tabi illede düzelmez diye birşey yok... bence fazla anlamıyorsanız bir veterinere götürün yada yakınınızdaki hayvan barınaklarından birine...

Saygılarımla

O.Uğur KORKMAZ
 
Amerikada bir ara peynirlerden insanlara salmonella bakterisinin bulaştığını duymuştum.Salmonella kümes hayvanlarında bolca bulunur.
'''Salmonella bakterisi doğada, hayvanlarda ve insanda bulunan, çok basit ve çabuk üreyen bir bakteri. Hastalık yapanları olduğu gibi, hastalık yapmayanları da var. Enfeksiyon Hastalıkları ve Mikrobiyoloji Uzmanı Doktor Dilek Mamçu, insanlarda bağırsak ve safra kesesinde taşıyıcı halinde bulunan salmonellanın 150'den fazla çeşidi olduğunu söyledi.

"Bu yüzden salmonella insan sağlığını önemli ölçüde etkileyen bir bakteridir" diyen Dr. Mamçu, hastalığın daha çok süt, peynir, yumurta gibi besinlerden geçtiğini belirtti ve şu bilgileri verdi:

"Salmonella gıda yoluyla bulaşan hastalıklar içerisinde önemli bir yer tutar. Salmonella normalde tavukların yumurtalıklarında bulunan bir bakteridir. Yumurtanın çiğ olarak veya iyi pişirilmeden tüketilmesi halinde bakteri insana geçiyor ve hastalık yapıyor. Özellike sağlıksız koşullarda üretilen süt ve süt ürünlerinden bulaşıyor. Gıda zehirlenmesinden tifoya kadar pek çok hastalığa neden olabiliyor. Salmonellanın en ağır formu salmonella tifo bakterisiyle oluşan tifodur. En hafif formu da gıda zehirlenmesidir. Yumurta, tavuk eti, mayonez, süt, peynir gibi ürünlerde özellikle yumurtanın çiğ kullanıldığı pasta ve kremalarda bulunuyor. Yumurta soğukta saklanması ve üretim tarihinden sonra belirli sürede tüketilmesi gereken bir besin. Uygun sıcaklıkta saklanmadığı taktirde içerisindeki salmonella bakterisi hızla üreyebiliyor. Salmonella 56 derecede ölür. Gıdalar uygun sıcaklıkta bekletilmez, iyi pişirilmez veya pastörize edilmezse bu bakteriler kolayca ürer."

Alıntıdır :
 
SALMONELLA BASİDE ALINACAK BİR HASTALIK OLMADIĞI KESİN , KARANTİNA REVİR, DEZENFEKTE, ELDİVEN, SOLUNUM TOZ MASKESİ KULLANIMI GEREKTİRİR. SALMONELLADAN ÖLMÜŞ KUŞLARI DA ARSAYA- ÇÖPE ATMAYA DEVAM EDEN OLDUĞU MÜDDETÇE BU İLLETTEN HİÇBİR ZAMAN KURTULAMAYACAĞIZ. ÖLENLERİ GÖMMELİ .
 
merhaba
gerekli önlemleri diğer kuşlarınız için düzenli şekilde alırsanız, bir sorun olmayacaktır. imkanınız varsa kanatlı uzmanı veterinerden yardım alınız. mutlaka önceden dışkıya tahlil yaptırabilirseniz, doğrudan duyarlı olduğu etken maddeye göre kısa sürede gerçek anlamda iyleşmesini sağlarsınız, böylece hayvanı ilaçlarla fazla yormamış da olursunuz! uygun şekilde tedavi ediniz, hayvanı iç dış parazitlerden arındırınız. hayvanı korunaklı rahat bir revirde karantinaya alınız. iyleşmiş ve kendini savunabilir durumda ise kümese geri koymanızda sakınca yoktur. kümes hijyenine özen gösteriniz. yinede içinizde endişe varsa onun yavru yapmasına engel olunuz (yumurta ederse aynı gün alıp atmanız gerekir!). Hastalık bakteri kaynaklıysa, duyarlı olduğu etken madde kullanıldığı zaman faydası farkedilecektir. Hastalığı virüs veya psikolojik kökenli olabilecekler için yapılabileceklere de ilgili dökümanda yer verilmiştir. zaman ve şefkat gerekir. Salmonella Belirtileri ve Detaylı Tedavi Yöntemleri için siteden arama yapabilir veya bu dökümandan http://goo.gl/m61z6 faydalanabilirsiniz. dökümanı güncellenebileceğinden sadece linkiyle paylaşınız ve bilgisayar üzerinden açınız. yiyemeyenlere iyleşene dek günde birkaç kez uygun kıvamlı mama takviyesi yapınız. kafesinizi uygun şekilde dezenfekte ediniz. geçmiş olsun.
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri
Üst