Sallabaş-Tanı/Tedavi

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Anonymous
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 13
  • Görüntüleme Görüntüleme 11K
A

Anonymous

Misafir
http://journals.tubitak.gov.tr/veterina ... 0003-6.pdf

Bu linke tıklayıp indirin.Eğer "Adobe Reader"iniz varsa okuyabilirsiniz.Sallabaşı nasıl tedavi ettiklerini gÖrürsünüz.Aslında moralimizi bozan hastalık sadece "E-Vitamini" eksikliğinden oluyormuş...
 
resimdeki sallabaş kuş dumanlı tedavi edilmiş resim sabuni ( krem ) acaba sormak lazım tedavi edilirken kuşlarda renk değişimidemi oluyormuş.
 
Kenan Abi resimlere ilk baktığım zaman ben de Öyle düşündüm fakat sonradan farkettim ki flaş patlamasından dolayı farklı gibi gÖrünüyor.Hem de koskoca Eğitim GÖrevlileri yalan mı sÖyleyecek (:
 
selamlar yalan söyler mi söylemez mi bilmem fakat cekilen yerde ayrı resimin flaşlada alakası yok.en kolay sana şöyle söyleyeyim kuşların paçalarına bak sallabaşş kuşun on numara paçası var diğerinin normal bir paçası var.
 
çok teşekkür ederim güzel paylaşım. Bende geçen gün bi tane sallabaş sabuni yakaladım veterinere götürdüm B vitamini verdi. Acaba yanlış mı verdi, yoksa aynı etkiye mi sahip? Bu arada kuşun hastalığında ilerleme olmadı hatta sanki biraz düzeldi gibi kaasını artık fazla çevirmez oldu :)
 
Bende kafası hafif sağa dÖnmüş bir kuş var.Ben deneyip sonuçları yazacağım (:
 
Ben şahsen Sadece E vitamini eksikliğinden kaynaklanıcağını sanmıyorum(istisna mutlaka vardır), gerekli araştırmalarım sonucu bakteri ve viruslerın yol açtığı bir problem diebilim ancak daha onemliside kuşlardaki parazitler den kaynaklı sinir bozukluklarından dolayu böyle bir hastalık oluşuyor.

Zaten paylaştığınız vakada tedaviden teşhise gidilmiştir diyor.


Ayrıca Evet banada aynı kuş değiller gibi geldi...




 

Ekli dosyalar

  • Ted.webp
    Ted.webp
    6 KB · Görüntüleme: 6,868
polllat' Alıntı:
Abilerim kuşu veterinere götürdüm. Bir tane B vitamini verdi. 15 gün kullan sonra ona göre bi iğne yapalım dedi. VE ilacı daha 1 haftadır kullanıyorum. maaşallah kuş bayağı fark etti, yani artık kafasını fazla çevirmez oldu, yemini kendisiyiyebiliyor. Hemde hemen hemen tam isabet. Birde kanadını falan çekiyim mi yada boyun tüylerini diye sordum? Onlar kaynana uydurması dedi bana. Sen boşver dediklerimi yap kuşun inşallah düzelir dedi...

bu arkadaşada veteriner b vitamini eksikliği demiş birde yaptıklarımıza kaynana usulü demiş.
 
Ewet kenan bey bencede kaynana usulu gibi geliyor tuyleri cekmek falan. Siz ne düşünüyorsunuz?
 
KaRaCaKMaKLi' Alıntı:
Ewet kenan bey bencede kaynana usulu gibi geliyor tuyleri cekmek falan. Siz ne düşünüyorsunuz?

kaynana usulü değil kan yenilemesi hayvanın vücudunun daha sağlıklı olmasını sağlar ben bunu telek cekerek değilde keserek her hangi zarar görmeyecek bir yerini yapıyorum.ama bu virüsten değilde sitres ve dışarıda kalan sallabaşlarda gecerli diğer virüs salmanella hastalıgını kapmış olanı en uygunu ve doğrusu imha etmektir.
 
İşlevleri
E vitamini sinir sisteminin, kasların, hipofiz ve sürrenaller gibi endokrin bezlerin ve üreme organlarının fonksiyonları için önemlidir. E vitamini, biyolojik bir antioksidan olup, atardamar hastalıklarının ve kanserin önlenmesi için gereklidir.

Ayrıca nükleik asit metabolizması, askorbik asit sentezi, ve kükürtlü aminoasit metabolizmasında rol oynar. Mitokondrilerdeki lipidin oksidatif parçalanmasını önleyen Vitamin E keratin fosfat, adenozin trifosfat gibi yüksek enerjili fosfat bileşiklerinde fosforilasyon işlevini düzenler.

Sekiz farklı fakat birbirleriyle bağlantılı molekül ailesinden oluşur. Kan dolaşımını ve normal kan pıhtılaşmasını güçlendirir. Dokuların onarımı için gereklidir, bazı yaraların etrafında iz oluşma ihtimalini azaltır. Yüksek kan basıncını azaltır, kataraktı önler, atletik performansı geliştirir, bacaklardaki krampları açar, kılcal damar duvarlarını güçlendirirken sağlıklı sinirler ve kaslar oluşturur. Ayrıca sağlıklı bir deri ve cilt için gereklidir. Anemi ve prematüre (erken-doğum) bebeklerde oluşan göz bozukluluklarına karşı vücudu korur, yaşlanmayı geciktirir ve yaşlılık lekelerini önleyebilir. Ayrıca, yaşlanmaya bağlı hafıza kayıplarını önlemede etkilidir.

Birbiriyle ilgili birçok bileşik, E vitamini etkisi gösterir. Hemen hemen tüm vitaminler gibi E vitamini eksikliği de normal büyümeyi engeller ve bazen böbrek hücrelerinin bozulmasına neden olur. E vitamini yokluğunda hücrelerde doymamış yağ asitleri azalır ve mitokondrilerde, lizozomlarda ve hatta hücre zarı gibi organellerde anormal yapısal ve işlevsel değişiklikler görülür.



E vitamini eksikliği
1920'lerin başlarında yapılan bir gözlem, sonradan E vitamini diye adlandırılan bir beslenme faktörünün, farelerde fetus emilimini önlemek için gerekli olduğunu ortaya koydu. Sonradan onun erkek hayvanlarda normal üretkenlik için gerekli olduğu ortaya çıkarıldı. Son olarak E vitamini eksikliği birçok patolojik durumla ilişkilendirildi. E vitamini eksikliği her hayvanda başka etki göstermektedir. Tavşan ve maymunların erkeklerinde kısırlık, hindilerde kanama, maymunlarda hemolitik anemiye vs. sebep olmaktadır.

İnsanda E vitamini eksikliği:

Doğada ve besinlerde oldukça bol olan E vitamini eksikliği insanlarda çok az görülür. Çok az sayıda rapor insanlarda E vitamini yetersizliğini bildirmektedir. Günde yalnız 2-3 mg tokoferol 1-2 yıl süre ile verilirse yetişkin insanlarda E vitamini yetersizliği semptomları (eritrositlerde peroksidatif hemoliz) gözlenmektedir. Kalıtsal E vitamini yetersizliği olan hastalarda yürümede zorluk, konuşamama, ilerleyen beden hareketleri bozukluğu (ataxia) gibi şiddetli nörolojik semptomlar rapor edilmiştir. Yağla yetersiz beslenmelerde nöromuskular bozukluklar 10-20 yıl sonra, çocuklarda yetersiz beslenmelerde belirtiler çok daha kısa sürede görülür. Erken doğan bebeklerde E vitamini eksikliğine bağlı olarak hemolitik anemi görülür. E vitamini yağda eriyen bir vitamin olduğu için sindirim esnasında yeterince yağ alınamadığı zaman E vitamini eksikliği görülür ki, bu da kandaki eritrositlerin ömrünün kısalmasına yol açar. E vitamini eksik olan kimselerin eritrositleri bazı oksidan maddelere karşı dayanıksızıdr. Vitamin E yetersizliğinin immün sistemi üzerinde etkili olduğu rapor edilmiştir.

Vikipedia'da bÖyle yazıyor.E vitaminin gÖrevi kasların hareketini düzenlemekmiş.Bugün e vitamin hapı aldım.Bahsettiğim kuşa pan-terramycin ile birlikte vereceğim.Sonuçları gÖreceğiz (:
 
Selam herkese,bende yaklaşık bir aydır sallabas olduğunu dusundugum kumesimin en değerli kuşu var bir aydır bu kuşu düzeltmek için bir çok yol denedim ilaç olsun sarımsak+karabiber tüy çekme kanatma da buna dahil,tek başardığım seyse kuşu yaşatmak oldu,en kısa zamanda e vitamini deneyip sonucları paylaşacağım,ayrıca bana bu konuda kesin bir tedavi yolu gösterecek fikirlerinizi bekliyorum,saygılar herkese
 
Selamlar Şu Sallabaş Hastalığına Bİr TÜrlü Kesin Çare Bulunamadı...Çoğu Kez ELimdeki Kuşlarımdan Belli Dönemlerde Bulaşan Bu Hastalıktan KAybettiğim Kuşlarda oldu İyileştirdiğimde..
Benim GÜvercin Beslemeye Başladığımdan Beri Duyup Gördüğüm Tedavi Şekilllerinde
Sallabaş Hastalığı Sİnirsel Bİr Hastalık Olarak bide Beyinde Kan Pıhtılaşmasıyla Oluştuğunu öğrenmiştim
İLk Uyguladığım Tedavi Kuşun Vucudundaki Pis Kanı Tazelemesi İçin KAfasından ve ensesinden TÜy Yolumu Daha SOnra E İVtamini vede GÜnde yarım DİŞ SArımsak Bu Şekilde Bünyesi SAğlam Olupta İyileştirdiğim Kuşlarımda Oldu Ama Şuanda Ben kesin Çaresini Buldum Dİyen Bİri YOk Bu Hastalığın
 
DERVİŞ' Alıntı:
http://journals.tubitak.gov.tr/veterinary/issues/vet-01-25-3/vet-25-3-26-0003-6.pdf

Bu linke tıklayıp indirin.Eğer "Adobe Reader"iniz varsa okuyabilirsiniz.Sallabaşı nasıl tedavi ettiklerini gÖrürsünüz.Aslında moralimizi bozan hastalık sadece "E-Vitamini" eksikliğinden oluyormuş...


gerçekten ilacın yok yararı oldu 4 serumda hayvan yem yiyo su içiyo hafiftende kumeste uçmaya başladı

teşekkürler
 
Geri
Üst